מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסיכון בנהיגה לחולי מיאסטניה גרביסיעל16/06/2009
שלום פרופ'.
אני מעוניינת לדעת מהם הסיכונים, אם יש כאלה, בנהיגה לחולת מיאסטניה גרביס בוגרת, בת 40+. האם בעיות השרירים עלולות להשפיע על איכות הנהיגה וקבלת ההחלטות, וכן האם משרד התחבורה עושה בעיות במתן רישיון נהיגה לחולים?
תודה על התייחסות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון בנהיגה
פרופ' מנחם שדה16/06/2009במיאסטניה כמו במחלות שרירים אחרות אין ככלל איבוד שליטה פתאומי. על כן עצם המחלה אינה מונע נהיגה, אלא חומרת חולשת השרירים. מי שהשרירים שלו חזקים מספיק בכדי לשלוט ברכב אין מניעה שינהג. מי שיש לו חולשה משמעותית המקשה על השליטה ברכב עליו לפנות למשרד הרישוי או למכון לבטיחות בדרכים בכדי שיעריכו את יכולת הנהיגה שלו, ובמידת הצורך יתאימו לו אמצעי עזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכנה בנהיגה
עליסה18/06/2009שלום יעל,
את שואלת-האם בעיות השרירים עלולות להשפיע על איכות הנהיגה וקבלת ההחלטות,
אינני יודעת אם את עצמך חולה במיאסטניה או שאת שואלת לגבי מישהו אחר, אך שאלתך מראה שקיים אצלך חשש שהמחלה עלולה להשפיע על איכות הנהיגה ומהירות התגובה הנדרשת. חשש שעשוי בהחלט להיות מוצדק.
אף רופא, ולוא גם המנוסה ביותר לא יוכל לענות לך על השאלה הזו. רק האדם עצמו יכול לדעת, עד כמה השרירים שלו מתעייפים במאמצים חוזרים, ועד כמה הוא יכול לדעת בבוקר כשהוא יוצא לדרך במכונית שלו, אם הוא יצליח לעבור את כל הדרך, ואם הוא יוכל לחזור לאחר מכן בחזרה.
יש חולים שהמחלה שלהם יותר יציבה, והם יכולים לצפות כמעט בודאות מה הם כן או לא יכולים לעשות, ויש כאלה שלא, ומה שהם יכלו לעשות לפני שעה בקלות, הם לא יכולים לעשות אפילו במאמץ ניכר כעת.
אפילו חולה שיש לו רק מיאסטניה אוקולארית, אבל יכול לסבול מהפרעות בראייה וצניחת עפעף בצורה יחסית בלתי צפוייה, מסתכן כאשר הוא נוהג בכביש ראשי, שבו אין יכולת לעצור בבטחה.
אני יכולה להגיד לך מנסיוני האישי, שלמצוא את עצמך בקושי מצליחה להעביר את הרגל מדוושת הגז למעצור, ואת הראייה שלך מתחילה להתערפל, כשהבן שלך נמצא איתך באוטו באמצע כביש ראשי, זאת לא חוויה במיוחד מרנינה.
והעובדה ש" ידעתי" שאני יכולה לעשות הכל, כי הצלחתי לדחוף את ידו של הנוירולוג בבדיקה האחרונה, והוא כתב בצורה ברורה שאין לי שום עדות לחולשה, ושהוא באופן אישי לא ראה חולה עם סימפטומים אוקולאריים יחסית לא אופייניים כמו שלי,לא ממש עזרה כדי לפתור את הבעייה.
עליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)