טיפול אימונוגלובולינים IVIG בכללית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול אימונוגלובולינים IVIG בכללית
    משה פיק
    23/08/2007

שלום לחברים
    קיבלתי היום שיחה מחולה שאמה (חברת קופ"ח כללית) מטופלת בIVIG שכידוע לכם יש לרכוש את החומר לפני השימוש . עד היום החומר שסיפקה קופ"ח כללית היה חומר שמיוצר הארץ ע"י חברת "אומריגם". חומר זה הוכיח עצמו כחומר משובח שאינו גורם לתופעות לוואי ותוצאותיו טובות.

עכשיו קופ"ח החליפו את סוג החומר לחומר מיובא מאנגליה. איני יודע את הסיבה להחלפת היצרן היות וחברת אומריגם מסרה שאין לה מחסור בחומר והיא מסוגלת לספק כל כמות.

איני יודע אם החומר המיובא שכנראה האינטרס של קופ"ח היא לחסוך בכסף הוא ברמה של אומריגם או שהחיסכון יבוא על חשבון החולים ולכן איני אומר דבר כנגד השינוי. כדאי להזכר בתהליך שקופ"ח כללית יזמה להחליף את המסטינון ב פירידוסטיגמין-ברומיד 30Mg.

אני מעלה זאת היות ואני מכיר מיקרים דומים שמתרחשים בארה"ב כאשר חברות הביטוח שמספקות את שרותי הבריאות לחולים משנים מדי פעם את החומר והחולים מתלוננים על תופעות לוואי ואי סיפוק מהתוצאות. בארה"ב ישנם מספר חברות שמספקות IVIG במחירים שונים וכנראה גם באיכויות שונות.

מה שאני מבקש מאותם שמטופלים בIVIG ובעיקר אותם שהם חברי קופ"ח כללית : שימו לב איזה חומר אתם מקבלים לטיפול והאם יש שינוי בתוצאה הסופית לאחר הטיפול והאם יופיעו תופעות לוואי שלא היו מקודם.

דווחו לנו, מה קורה.

בברכה

משה פיק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שוני בתגובה לטיפול ב ivig

מוסניצקי אורה
    15/06/2011

אני חברת קופת חולים כללית, מאז שהופסק הטיפול באומריגם קיבלתי טפול בסנדוגלובולין או ויאגם. התגובה לא היתה טובה כמו האומריגם חלה הדרדרות בסימפטומים של המיאסטניה.כמו כן הופיע גרד מפושט בכל הגוף ועליה קיצונית במשקל. האם יש עוד אנשים שחוו תופעות דומות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו