קשיי שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי שינה
    דינה
    01/07/2009

אני חולת מיאסטניה גרביס מזה מספר שנים רב. לאחרונה מתקשה מאוד בהירדמות ושינה מעוניינת לדעת איזה כדור שינה מתאים ולא מזיק למחלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי שינה

הוספת תגובה

• קשיי שינה

פרופ' מנחם שדה
    01/07/2009

שלום דינה,
    בכדי לענות לך כיאות צריך לדעת פרטים נוספים, כגון גילך, אילו תרופות את מקבלת כטיפול במיאסטניה, באיזה מצב המיאסטניה, האם יש לך מחלות נוספות והאם את נוטלת תרופות נוספות.
    כמו כן רצו שתרחיבי מעט על קשיי השינה. האם מדובר בקושי בהרדמות בלבד, או שמא את מתעוררת לאחר שאת נרדמת ואז קשה לך להירדם, וכו;

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה

דינה
    01/07/2009

אני בת 67 מקבלת מסטינון ואימורן כטיפול במיאסטניה ובנוגדנים לדביקס. פרט לכך סובלת מיתר לחץ דם ובעיות בשסתום הלב המטופלות האנלדקס ונורמיטן. יתר כולסטרול המטופל בליפיטור 10 ובלוטת התריס המטופלת באלטרוקסין.
    בתודה על ההתייחסות דינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדודי שינה

פרופ' מנחם שדה
    01/07/2009

מתוך מה שכתבת אני מבין שהקושי שלך הינו בהירדמות. לפני שעוברים לטיפול תרופתי על ידי כדורי שניה רצוי מאד לנסות שיטות טיפול אחרות. ראשית, יש לטפח הרגלי שינה נכונים, כלומר, שעות קבועות של הליכה לשינה, חדר חשוך, אטמים באוזניים במידת הצורך וכו'. רצוי מאד לא לישון בצהרים בכדי להגיע לערב עייף. יש להמנע מפעילות גופנית בשעות הערב, אשר ממריצה את הגוף ומקשה להכנס לרגיעה שלפני השינה.רצוי לאכול ארוחה קלה בשעות הערב ולא לשתות משקות המכילים קפאין. מבין התרופות שאת נוטלת התרופה היחידה שעלולה לעורר קושי הוא הטיפול באלתרוקסין. אני מניח שתפקודי בלוטת התריס נבדקים על ידך לעתים קרובות, כיוון שמינון יתר של אלתרוקסין עלול לגרום לקושי בהרדמות.
    חשוב לשים לב האם קיימות תנועות רגלים לפני השינה (restless leg syndrome) המונעות את ההרדמות, מאחר שהתסמונת ניתנת לטיפול.
    אם למרות הכול עדיין יש לך קשיי הרדמות רצוי להתחיל בטיפול על ידי שיטות לא תרופתיות כגון טכניקות של הרפייה, דמיון מודרך,וכו; בשלב הבא אפשר להיעזר בטיפול במלטונין שנין לקנותו בחנויות טבע.
    במידה וכלום לא עוזר, התרופה המומלצת להירדמות היא זודורם (זולפידם). היתרון של תרופה זו היא בזמן הפעולה הקצר שלה, ולכן היא ממתאימה להירדמות, ואין לה תופעות לואי בשעות הבוקר. ככל תרופות השינה רצוי להשתמש בה רק לזמן קצר כיון שהיא עשויה לגרום להתרגלות.
    בהוראות השימוש של התרופה (כמו שאר כדורי השינה) מצוין שהיא עלולה לגרום להחמרה במיאסטניה. בפועל הדבר קורה לעתים נדירות מאד, ואצל מי שיש לו בעית נשימה. אם את מאוזנת עם הטיפול הסיכון להחמרה קטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודות

דינה
    02/07/2009

לפרופ' שדה שלום
    אני מאוד מודה לך על התשובה המהירה והמפורטת ואשתדל ליישם את עצותיך הטובות בתקווה לשנת לילה יותר טובה
    תודה דינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועות רגליים

יעל פ
    04/07/2009

פרופ' שדה
    אני מוגדרת כחולת מיאסטניה 4 שנים. מתחילה שמתי לב לתנועות חיכוך ברגליים. שאלתי מספר רופאים לגבי התופעה והם לא שמעו עליה מעולם. לפי מה שכתבת בהסבר שלך לגבי קושי בהרדמות ממנו גם אני סובלת, לך התופעה כן מוכרת. יש לי שליטה עליה אך תוך זמן קצר אני מוצאת עצמי באותה פעולה מבלי לשים לב.
    מה זה אומר ואיך מתמודדים עם הבעיה?
    תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועות רגליים

פרופ' מנחם שדה
    05/07/2009

לא ברור לי האם מדובר בתנועת חיכוך רגליים רק לפני ההירדמות או בעת השינה, או שמא גם בשעות הערות. כמו כן אודה לך אם תתארי יותר את תנועות החיכוך בכדי שניתן יהיה להבין במה מדובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועות חיכוך ברגליים

יעל פ
    07/07/2009

התנועות הן בעת מנוחה. לגבי שינה אני לא יודעה. מתארת לעצמי שכאשר אני נרדמת זה מפסיק.
    אני מודעת לקיום התופעה והפעולה היא כביכול רצונית אך אני שמה לב לחיכוך רק אחרי שהוא מתבצע ואז מפסיקה ושוב מוצאת את עצמי באותה פעולה וחוזר חלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועות רגליים

פרופ' מנחם שדה
    07/07/2009

עדיין חסרים פרטים חשובים בכדי להעריך במה מדובר. יתכן שאכן מדובר בוריאנט של restless leg syndrome. במקרה זה הדבר ניתן לטיפול.
    נראה לי שעדיף יהיה אם תפני ליעוץ רפואי פנים מול פנים. המקום הרצוי הוא באחת ממהמרפאות להפרעות תנועה שקיימות כמעט בכל בית חולים, או אצל רופא המתמחה ברפואת שינה. אני די משוכנע שניתן יהיה להגדיר את התופעה ולטפל בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת תנועות

יעל פ
    07/07/2009

לא שמעתי על מרפאה להפרעת תנועות. תחת איזה גג זה נמצא?
    אני מטופלת בתה"ש במרפאת טרשת. אם תוכל להנחות אותי במדויק, אבקש הפניה
    אני שמחה שמישהו מתיחס לתלונה הזאת ברצינות כי עד כה כל הרופאים לא שמעו ולא התיחסו אליה ברצינות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות תנועה

פרופ' מנחם שדה
    09/07/2009

אם את נמצאת במרפאת טרשת נפוצה בתל השומר תשאלי את אחד הרופאים וינחו אותך איך להגיע למרפאה להפרעות תנועה בתל השומר. אני בטוח שתקבלי שם התייחסות מקצועית ואמינה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו