לפרופ שדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרופ שדה
    עליסה
    06/07/2009

לפרופ שדה,

בהמשך לדיון בנושא SFEMG

אני מצרפת שני מראי מקומות של מאמרים, שמעוררים לפחות סימן שאלה, לגבי:

1. הרגישות הגבוהה (וכמעט בלתי סבירה, עבור איזושהי בדיקת עזר מעבדתית או אחרת, שקיימת ברפואה), שציינת.
    2. ההבדל המשמעותי שייתכן וקיים בתוצאות הבדיקה, וייתכן גם בפאתופיזיולוגיה של מחלה סרונגאטיבית, בהשוואה למחלה סרופוזיטיבית.

אני מסכימה איתך שמבחינה סמאנטית אם הפגיעה היא ב down stream signalingבהחלט נכון יותר להגיד שמדובר במיופאתייה, ואולי השם המתאים הוא מיופאתיה מיאסטנית-
    (על משקל- (Lambert-Eaton myasthenic syndrome
    אבל, אני מקווה שתסכים איתי שבאופן מעשי עדיין יהיה מדובר בחולה עם חולשה מיאסטנית, אפילו קשה ובדיקת SFEMG תקינה לחלוטין.

אשמח מאוד להמשך דיון ענייני, ואני מקווה פורה, בכל דרך שתבחר,

Benatar, M., A systematic review of diagnostic studies in myasthenia gravis, Neuromuscul Disord 16 (7), 459 (2006).

M., and Vincent, A., Patterns and severity of neuromuscular transmission failure in seronegative myasthenia gravis, J Neurol Neurosurg Psychiatry 76 (5), 714 (2005).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפרופ שדה

הוספת תגובה

• שלום עליסה

פרופ' מנחם שדה
    07/07/2009

הרגישות הגבוהה של בדיקת SFEMG קיימת רק כאשר בודקים שריר שהוא חלש בגלל המיאסטניה. כפי שצינתי לא מדובר בבדיקה אידאלית כיוון שהיא גם חיובית במחלות אחרות. כאשר בודקים שריר שאינו חלש הרגישות של הבדיקה יורדת במידה ניכרת. מסיבות שונות באופן שגרתי ולרוב בודקים שני שרירים: שרירי הפנים (פרונטליס או אורביקולריס אוקולי) או EDC (מיישר האצבעות באמה). כאשר שרירים אלה אינם חלשים למשל במקרים של מיאטסניה אוקולורית או כאשר החולשה היא בשרירי הבליעה, הדיבור או הנשימה ולא בשרירי הפנים או האמות יורדת רגישות הבדיקה.
    במאמר שהבאת בו הושותה רגישות הבדיקה בין חולים סרופוזיטיביים וסרונגטיביים נבדק השריר EDC. לדעתי ההסבר להבדל בין שתי הקבוצות נעוץ בפיזור השונה של חולשת השרירים ביניהן.
    לגבי הנוגדנים כנגד RYR הרי שאלה מופיעים לרוב בחולים סרופוזיטיביים (כולל MUSK) ורק לעתים רחוקות בחולים סרונגטיביים. כלומר, באותם חולים המיאסטניה נגרמת עקב הנוגדן הפועל בסינפסה ולא על ידי הנוגדן לRYR. עדיין לא ידוע האם לנוגדן אנטי RYR יש כלל השפעה פיזיולוגית או שמא הוא רק תופעה משנית חסרת משמעות קלינית.
    הוא הדבר לגבי הנוגדנים כנגד טיטין.
    גם על פי נסיוני הSFEMG כמעט תמיד לא תקין בשריר חלש עקב מיאסטניה. הפעם היחידה בה נתקלתי בבדיקה תקינה בשריר חלש היתה בחולה עם תסמונת מיאסטנית מולדת בגלל פגם גנטי ב-DOK7.
    איני בטוח האם הדיון התיאורטי הזה מתאים לפורום. אשמח אם תרצי לכתוב אלי לדוא"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

עליסה
    09/07/2009

גם אני לא בטוחה אם הדיון התיאורטי הזה מתאים לפורום. ואשמח לכתוב אליך לדוא"ל, כפי שהצעת,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו