חוות דעת לגבי מספר סימפטומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוות דעת לגבי מספר סימפטומים
    שי
    11/07/2009

שלום רב,
    אני בן 32 וסובל זה מספר שנים מכמה סימפטומים מאוד מטרידים ומשונים. המונח חולשת שרירים הוביל אותי לפורום הזה והייתי שמח לקבל חוות דעת גם מקצועית וגם ממשתתפי הפורום האם הם מכירים סמפטומים הדומים לשלי והאם יש להם רעיונות לגבי טיפול בנושא חהיות ונדמה שהרופאים מתקשים לשים את האצבע על הגורמים לסימפטומים אלו . אני מתנצל מראש לגבי התיאור הארוך ואשמח אם תתמידו איתי כי אני מרגיש אובד עצות בנושא זה.
    אז ככה , לפני כ 5 שנים התחלתי לחוש עייפות גדולה לאחר שינה , תשישות חוסר צלילות בקימה וכאבי ראש או מעין מיחושים שהיו מתפשטים באיזור הראש והפנים, כמו כן ומאחר שסבלתי מחריקת שינים התחלתי לישון עם סד לילה מה שאכן הקל על כאבי הראש אך עדיין העיפות נותרה בעינה. לאחר התיעצויות רבות הן עם נוירוךלוגים ואנשי מקצוע בתחום הפסיכולוגי/פסיכיאטרי , ניסיתי מספר תרופות אנטי דיכאוניות אך ללא הועיל. וכעת אני עדיין ישן עם סד הלילה ומנסה להלחם בעיפות וכאבי הראש. בנוסף לכך החל להופיע סמפטום נוסף ומטריד. מגיל 8 אני נעזר במשקפי ראיה ובעדשות מגע ומספר המשקפים שלי הוא סביב ה6- ותמיד הרגשתי נוח עם המשקפים שהתאימו לי. אולם מזה שנה וחצי איני מצליח להתרגל לאף זוג משקפים חדש שמותאם לי . התחושה היא של התאמצות גדולה של העינים בכל מספר גם כזה שהינו נמוך מהמספר האחרון שהותאם לי. ואני ממש מרגיש שכאשר אני לובש משקפים משהו בי כאילו מתכווץ ,ונחסם אפילו הנשימה עצורה יותר וכאילו מקיף אתי מעין מסך של מאמץ של מעין מתח שאיני מצליח להשתחרר ממנו , תופעה זו מטרידה שכן אני מרגיש שאיני מצליח לחשוב בצורה נקיה במצב זה וישנו מאמץ גדול סביב העינים . יש לציין שמסגרת עבודתי בעבר היתה מול מסך מחשב אך בכל זאת התופעה עדיין משונה לי ולרופאים איתם התיעצתי . רופאה אחת ציינה שיתכן ואני סובל מחולשה של שרירים בעינים אך המספרים שהותאמו על ידה לא הועילו. מאז החלפתי ושיניתי את מספרי העדשות כ 5 פעמים ללא הועיל.
    אשמח לשמוע את חוות דעתך והתיחסותכם נושא זה.
    תודה ובריאות לכןלם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום שי

עליסה
    12/07/2009

שלום שי,

הסימפטומים שאתה מתאר, הם לא מאוד ספציפיים, כך שניתן להבין מדוע היה " קשה לרופאים לשים את האצבע" כפי שאתה אומר.

בכל זאת, לדעתי (הלא מקצועית), הם אכן מחשידים לאפשרות של חולשת שרירים.

העייפות וכאבי הראש בבוקר, יכולים לנבוע מצבירת דו-תחמוצת הפחמן בשינה.

כאבי הלסתות, יכולים להיות משניים לחולשה בשרירים, ולא בהכרח לסיבה שניתנה לך.

וגם הבעיות בעיניים, מצדיקות הערכה יותר מדוקדקת.

עצתי לך-

בקש הפנייה לנוירואופתלמולוג, כדי שיעשה הערכה של מהות חולשת שרירי העיניים, שנאמר לך שאתה סובל ממנה.

ערוך רישום מסודר של כל הסימפטומים מהם אתה סובל (כולל כאלה שנראים לך לא קשורים או לא חשובים, כי לפעמים זה יכול להיות הרמז לאבחנה הנכונה).אתה לא מציין מדוע הופנית לפסיכיאטרים, אך ייתכן שחלק מהסימפטומים שהובילו לכך, כגון " התקפי חרדה" הם תוצאה גם כן של הבעייה ממנה אתה סובל.

בקש הפנייה למעבדת שינה, אך ודא שיש להם הבנה במחלות שרירים ויכולת לבדוק ולפענח בדיקות של צבירת דו-תחמוצת הפחמן. (מנסיוני, לא כל מעבדות השינה בארץ מיומנות לכך, ובחלקן מתבצעת בדיקה לדום נשימה בשינה בלבד, שאינה הבדיקה לה אתה זקוק).

אני מקווה שכך לפחות התמונה תהיה יותר ברורה, ותוכל לקבל תשובה למהות הבעייה ממנה אתה סובל.

עליסה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבדת שינה

שי
    18/07/2009

שלום עליסה ,
    ראשית אני מודע לך על תגובתך ,
    שנית האם יש לך מידע בנוגע לאילו מכוני שינה מתמחים בבדיקות שציינת ?
    תודה ,
    שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי לא, אבל אולי ערן יידע.

עליסה
    19/07/2009

רוב הטיפול שלי נעשה מסיבות שונות בחו"ל, ולכן אני לא כל-כך מכירה את מה שקורה מבחינה זו בארץ.

אני יכולה רק להגיד לך שבדיעבד, שתי בדיקות השינה שנעשו לי פה, לא נעשו כפי שצריך.

באחת בכלל לא נבדקה רמת CO2 , אלא רק רמת חמצן, ודום נשימה בשינה, וזה לא מספיק.

ובשנייה נבדקה רמת CO2, אבל למרות שהיא לא הייתה תקינה, היא פורשה כתקינה, כי התייחסו לערכים של חולים עם מחלת ריאות חסימתית (שזה מצב אחר לגמרי), ולא חולים עם מחלות נוירומוסקולאריות.

מצטערת שאני לא יכולה לעזור יותר בעניין הזה,

עליסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר סימפטומים

פרופ' מנחם שדה
    12/07/2009

שלום רב,
    העייפות כאשר עתה מתעורר לאחר שינה מעידה על כך שהשינה שלך אינה יעילה. לכך יכולות סיבות רבות החל מדום נשימה בשינה, קפיצות רגליים מחזוריות בשינה, ועוד גורמים נוספים שלא אמנה את כולם. הדרך לקבוע מה הבעיה ולהציע לך טיפול היא על ידי בדיקתך במכון שינה. אני מציע שתפנה למכון כזה.
    באשר להתאמת משקפיים, תחום זה שייך לרפואת עיניים ואיני מתמצא בו. הוא בוודאי שאינו קשור לחולשת שרירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשי

ערן
    12/07/2009

אני תומך בדברי עליסה בכל הנושאים- כאבי ראש ועייפות יכולים להגרם מהרבה דברים שאחד מהם הוא צבירת דו תחמוצת הפחמן, שנינו מנוסים בכך עקב מיאסטניה גראביס, התחחושות שאתה מדווח עליהן בראייה מעט שונות מהתחושות המוכרות של חולי מיאסטניה המתלוננים על טשטוש ראייה או כפל ראייה, כאבי עניים באור בוהק או מסנוור, הייתכן שראייתך מטושטשת בגלל עייפות שרירי העניים לכך בדיקה פשוטה ביותר בדיקת מיקוד ראייה אצל רופא עניים. חולשה כללית יכולה להגרם בגלל שנתך הנודדת או בגלל חולשה אחרת וזאת יש לבדוק במקומך לא הייתי רץ כ,כ מהר לפסיכיאטרים ומקבל אנטידכאונים באם אין סיבה לדכאון, לא כדאי ללכת עם המודה ללא סיבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבה בנושא דו תחמוצת הפחמן

שי
    18/07/2009

שלום ערן ,
    ראשית תודה על התיחסותך ,
    אשמח לקבל מעט יותר מידע בנוגע להשפעות דו תחמוצת הפחמן על כאבי ראש ועייפות , מניין הן באות ודרכי התמודדות
    תודה , שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכולם על התגובות והמענה המאיר

שי
    21/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו