בעלי חיים , יין ומיאסטניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעלי חיים , יין ומיאסטניה
    דורית
    22/07/2009

שלום

אני נושאת את המיאסטניה 9 שנים מאוזנת למדי אך עם אימורן 50 מ"ג.( עד לפני שנה 100 מ"ג)

1. האם אפשר לאמץ כלב או חתול ללא חשש מהשפעה על המיאסטניה או על מערכת החיסון המוחלשת ע"י האימורן

2. האם אפשרי לשתות יין (הפסקתי לפני 9 שנים)?

אשמח לקבל תשובה מוסמכת מפרופ' שדה וכמובן גם תגובות של נושאי המיאסטניה

בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעלי חיים , יין ומיאסטניה

הוספת תגובה

• ייין ובעלי חיים

עמוס
    22/07/2009

שלום דורית,

תשובתי הבלתי רפואית לשאלתך היא שיין גרם לי לחולשת שרירים מסויימת ולקשיי נשימה,(גם בירה), לכן הפסקתי לשתות יין לחלוטין,גם אפילו כמות מזערית. כאמור זו הרגשה אישית שלי,ואין בה שום קביעה רפואית, אם כי זה נראה לי הגיוני היות והיין מרפה שרירים.
    לגבי בעלי חיים,אני מחזיק בכלב במשך כל שנות המחלה,ולא קרה לי דבר עקב כך,וגם הנירולוג שלי לא הביע התנגדות.אבל שוב,זו תשובה אישית ולא רפואית מוסמכת.
    את חייבת לקבל כמובן תשובה מוסמכת מרופא,עם כל הכבוד לחולים וליידע או לנסיון שלהם.
    בריאות טובה גם הלאה,
    עמוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעמוס

דורית
    22/07/2009

לעמוס תודה על התיחסותך

בברכת בריאות טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי חיים ואימורן

פרופ' מנחם שדה
    23/07/2009

שלום רב,
    כלבים וחתולים נושאים בלועם חיידקים, אשר לא מביאים כל מחלה לבעליהם אם מערכת החיסון שלהם תקינה. אולם, כאשר מערכת החיסון מוחלשת יש סכנת מה להדבקות בחידקים אלה ולחולי עקב כך. הסיכון פוחת אם מקפידים על שטיפת הידיים לאחר מגע עם בעל החיים, וכן אם מונעים מהכלב או החתול ללקק את הפנים ובוודאי שאין לנשק אותו.
    כלומר, התשובה לשאלתך אינה החלטית. קיים סיכון קל שיש להביאו בחשבון מול הצורך, העזרה וההנאה שבעל החיים מביא.
    באשר ליין, לא ברור מדוע הפסקת לשתות לפני 9 שנים. לא ידוע לי על השפעה מזיקה של יין על מיאסטניה או על מי שנוטל אימורן. לדעתי, אין כל מניעה משתייתכוס יין ליום , רצוי שיהיה אדום וטוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי חיים ויין-

ערן משה
    23/07/2009

דורית שלום, לי יש כלבה מזה 12 שנים, אני חולה במחלה מזה כ-6 שנים ובזמן הזה לקחתי 2 סיבובים שלאימורן וכרגע סלספט ואין כל בעיה עם הכלבה , נכון שהיא מחוץ לבית בחצר ובכל זאת. יין אני שותה אך לדעתי יין ולתחושתי יין פוגע ביעילות הפעולה של מסטינון וגורם כמו שעמוס אומר לקצת חולשה, אבל אני לא נותן לזה להפריע לי ושותה בארוחות חגיגיות וכד'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו