שינוי בחושים-

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בחושים-
    ערן
    24/07/2009

פרופ' שדה שלום רב, הייתכן שעלייה ברגישות של חוש השמיעה או חוש הריח נובעים אף הם מחולשת השרירים באוזן או בחיך העליון והאחורי? הייתכן גן שינו בחוש הטעם בשל כך? האם ייתכנו שינויים בחושים בכלל במיאסטניה גם אצל חולים שאינם מטופלים בסטרואידים או ציטוטוקסיקה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בחושים-

הוספת תגובה

• לערן

אדי
    25/07/2009

לאחר שלוש שנות אתמול ראיתי את הפנים בראי. את תחושת החום רק הקיץ אני מרגיש.
    כל מה שכתבתה גם אני מרגיש. מחלה מוזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בחושים

פרופ' מנחם שדה
    27/07/2009

במיאסטניה גרביס תוארו מקרים בודדים של שינויי כללי בחוש הטעם או שינוי בחוש הטעם למתוק.
    לי היו שני מטופלים עם הפרעה מכל סוג. חוש הטעם חזר לקדמותו עם הטיפול במיאסטניה.
    מעבר לכך לא ידוע לי על שינוי בחוש ריח או בשמיעה עקב מיאסטניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות בשמיעה-hyperacusis

עליסה
    28/07/2009

שלום ערן,

אני חושבת שרוב הנוירולוגים לא מכירים את התופעה הזאת, משום שגם רוב החולים לא מקשרים את זה למחלה. כמו שאומר משה פיק-מחלה מתעתעת ביותר.

וגם אני לא חשבתי, שזה שאני לא יכולה לסבול אופרות עם זמרות סופראן, או שזה מעצבן אותי שהבן שלי מדבר בקול יותר חזק לידי, ועוד דברים מסוג זה, קשור למשהו פיזיולוגי. (במיוחד שעל דברים הרבה יותר ברורים מזה, אמרו לי שזה לא).

ורק כשהתחלתי, מכורח הנסיבות, "לעשות דוקטוראט" על המחלה הזאת, נתקלתי להפתעתי גם בזה, ואפילו היה מישהו ששאל כמוך נוירולוג באתר בארה"ב את אותה השאלה וזו הייתה תשובתו-

There are muscles in the ear that are responsible for dampening sound (the stepedius muscle), but that would be very selective involvement to just involve this little muscle. Myasthenia could theoretically affect the muscles of the ear, like the stapedius and the tensor tympani, that regulate how much sound the eardrum can process. Hyperacussis is possible, although I have never heard a patient complain of this in my practice. Hearing loss can also occur in the context of myasthenia due to muscle weakness that allows for middle ear fluid collection through eustachian tube dysfunction.

כפי שאתה רואה גם הוא לא שמע על זה מאף חולה, למרות שהוא מכיר את התופעה באופן תיאורטי.

מתסתבר שיש חולים שהפגיעה בשרירים הקטנים האלה באוזן מפריעה להם בצורה מאוד משמעותית.

עליסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו