מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנמיה כרוניתעמוס27/07/2009
פרופ.שדה שלום רב,
אני חולה מיאסטניה גרביס למעלה מ-15 שנים.
ב-3-4 שנים אחרונות בדיקות הדם שלי מראות באופן סיסטמטי רמה נמוכה של RBC ( בין 2.8 ל-3.2),המוגלובין נמוך (בין 10 ל-11),ורמת MCV גבוהה ( בין 105 ל-110).
האם זה כתוצאה מאימורן אותו אני נוטל כבר זמן רב, כיום 150 מ"ג ליום,או מפרדניזון אותו אני נוטל
בכמויות משתנות (כיום 10 מ"ג פעם ביומיים).?
רמת הברזל והפריטין תקינה,כמו גם -12 B וחומצה פולית.
ובכלל,האם זו תמונת דם אופיינית למיאסטנים? האם יש מה לעשות?
עלי לציין כי בדיקות קולונסקופיה ודם סמוי בצואה היו שליליות.
אודה לתשובתך.
עמוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
פרופ' מנחם שדה28/07/2009בד"כ האימורן פוגע קודם בכדוריות הלבנות ומוריד את מספר הלימפוציטים. אולם, לעתים הפגיעה הראשונה היא דווקא בכדוריות האדומות. במקרה זה תחילה נפח הכדוריות גדול יותר כפי שהדבר מתבטא בערכי MCV גבוהים ובהמשך גם רמת ההמוגלובין יורדת ונגרמת אנמיה. נראה לי סביר ביותר שהאנמיה נגרמה עקב הטיפול באימורן.
הייתי מציע לך לבדוק האם ניתן להפחית את מינון האימורן, או לעבור לטיפול חלופי, לפחות בכדי לראות האם זוהי הסיבה לאנמיה. לאחר מכן צריך יהיה לשקול את התועלת באימורן מול ההפרעה שהאנמיה הזו גורמת (אם בכלל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
עמוס28/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנמיה כרונית
עליסה28/07/2009שלום עמוס,
שאלתך אמנם מופנית לפרופ שדה, אך מאחר ויש לי הבנה מסויימת בתחום הספציפי הזה, אני מרשה לעצמי לחוות גם את דעתי.
לאנמיה מאקרוציטית (עם MCV גבוה, שזה אומר כדוריות אדומות גדולות מהרגיל), יכולות להיות מספר סיבות, ביניהן גם טיפול באימוראן.
אך לדעתי לא ניתן לתת תשובה לשאלה זו באינטרנט, שכן נדרשים פרטים נוספים, ובדיקות מעבר למה שציינת (כולל הסתכלות על התאים במיקרוסקופ). ולכן הייתי ממליצה על התייעצות מסודרת עם המטולוג.
עליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עליסה.אכן אפנה להמטולוג
עמוס28/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)