אלבומין בטיפולי פלסמהפרזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלבומין בטיפולי פלסמהפרזיס
    משה פיק
    01/09/2007

שלום לכולם,
    הופנתה אלי שאלה שאין בידי את התשובה ולפני שאני פונה למקורות אחרים אני פונה אל כל אותם שבטופלים בפלזמהפרזיס באם הם יודעים את התשובה.

כידוע, בטיפול פלסמהפרזיס עם החזרת הדם לגוף לאחר שהופרדה ממנו הפלסמה מוסיפים במקביל שני חומרים חיצוניים:
    1. סלין (Saline) שזו תמיסת מלח או כפי שהיא מוכרת בשם "מים פזיולוגים".
    2. אלבומין (Albumen) שזה שחלבון שנמצא בפלסמה ומיוצר בכבד תפקידו בין היתר לשומר על איזון מערכתי של נוזלי הגוף.

השאלה שנשאלה : האם האלבומין שמוסיפים בטיפול הוא אלבומין סינטטי או אלבומין של תורמים, מה שנקרא "Human Albumen"

בברכה
    משה פיק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אלבומין בפלסמה פהרסיס

ערן משה
    03/09/2007

כפי הידוע לי וכשאני עשיתי פלסמה פרהסיס האלבומין הוא סינטטי, לדעתי רק לבעלי רגישות לנוזל זה יתנו אלבומין מתרומות דם- אין מספיק תרומות דם ע"מ שיעשו את כל ההפרדה הזאת ויאבדו חלקים טובים של הדם מהמנה הקיימת. גם בטיפולי נמרץ מזליפים אלבומין סינטטי ולפעמים זה בכמויות הרבה יותר גדולות, כך שאין בזה כל פסול- זה שומר על הלחץ האוסמוטי בגוף כלומר על כך שהנוזלים יישארו בתוך כלי הדם ולא יברחו מהם החוצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלבומין - כימי או אנושי ?

משה פיק
    03/09/2007

שלום לכולם,
    לאחר בירור במחלקת הטיפולים בפלסמהפרזיס שבבי"ח הדסה עין כרם ירושלים הרי התשובה לגבי סוג האלבומין שמוסיפים לחולה בזמן הטיפול.
    בדרך כלל החומר שמועבר לחולה לאחר ניקוי הפלסמה ובתוספת למים הפזיולוגים הוא אלבומין כימי שמוכן במעבדה. במקרים מיוחדים במחלות מסוימות או כאשר אצל חולי מיאסטניה מופעות תופעות לוואי עקב החומר הוא מוחלף לאלבומין טבעי שמסופק מתרומות דם של אנשים בריאים לאחר סינונים רבים. ההחלטה אם להחליף את האלבומין הכימי באלבומין טבעי הוא בידי המטפלות בהפעלת התהליך. לכן חשוב שהמרכז זו מתבצע הטיפול יהיה מרכז עם הרבה נסיון ואחיות מיומנות שמסוגלות לאבחין במצבו של החולה בזמן הטיפול ולהחליט אם יש צורך להחליף את החומר.
    מרכזים כאלה קיימים בתל השומר ובהדסה י-ם שהמכון התפתח והתרחב ומכיל כיום 5 מכונות שעובדות במקביל (כאשר אני טופלתי בו בשנת 1998 הייתה מכונה אחת בלבד וצוות של 2 אחיות) .
    למי שמעוניין לדעת בכל טיפול מוסיפים לחולה 3 בקבוקים של אלבומין (1/2 ליטר).

בברכה
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אאל"ט

מאסקית
    03/09/2007

בטיפול פלסמהפרזיס מקבלים סך הכל ארבעה בקבוקים.
    (סם החיים בשבילי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאסקית

משה פיק
    04/09/2007

מאסקית,
    האם הפרטים שלך ידועים לי כדי שאוכל לשלוח לך עידכונים שאני שולח מדי פעם לחברים בקבוצת התמיכה באינטרנט ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, תודה רבה משה

מאסקית
    05/09/2007

אני מקבלת ממך עדכונים במייל.
    :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלבומין

ערן משה
    03/09/2007

יש גם מרכז בבלינסון ולדעתי גם 4 בקבוקים בטיפול ,לפחות זה מה שאני קיבלתי, כל זה תלוי במשקל הגוף ובפרמטרים נוספים שהטכנאים מחשבים אותם כולל ל"ד ודופק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרפאת פלזמפרזיס ברמב"ם

מיסטי
    04/09/2007

חולים צפוניים מטופלים במרפאת הפלזמפרזיס ברמב"ם, שם גם אני מטופלת. זהו מרכז מקצועי מאוד, בעל נסיון ועם צוות ממש נפלא! במרכז 4 עמדות טיפול (3 מיטות וכורסא), והם מאוד גמישים לגבי זמני הטיפולים.
    מבחינת כמות האלבומין- זה תלוי במשקל הגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו