בירור מיאסטניה גרביס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בירור מיאסטניה גרביס
    דניאל
    30/08/2009

שלום רב!
    הנוירולוג חושד שיש לי מיאסטניה גרביס ולאחר מספר בדיקות שערכתי הוא שולח אותי ל single fiber emg. אני בת 16 ואני יודעת שהבדיקה הזאת כואבת ןרציתי לדעת איך מבצעים אותם ועד כמה היא תכאב לי.

תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בירור מיאסטניה גרביס

הוספת תגובה

• בדיקת SFEMG

פרופ' מנחם שדה
    30/08/2009

קיימים שני אופנים לביצוע הבדיקה. האחת על ידי החדרת מחט לשריר הנבדק והפעלת השריר באופן רצוני על ידי הנבדק ורישום הפוטנצאלים המתקבלים. בצורה הזאת של הבדיקה דרוש שיתוף פעולה מדויק של הנבדק והבדיקה אורכת יותר זמן.
    באופן השני מחדירים עוד שתי מחטים זעירות דרכם מגרים את העצב שמפעיל את השריר, ואין צורך בשיתוף פעולה של הנבדק. הזרם שמפעיל את השריר חלש ולא כואב.
    ככלל הבדיקה לא ארוכה ולא כואבת. מובן שקיימות דקירות של העור והשריר, אך מדובר במחטים קטנות או זעירות שכמעט ולא כואבות. הכאב נובע מתנועת המחט בתוך השריר בחיפוש אחר הפוטנציאלים הדרושים. אם הבודק מיומן וסבלני הבדיקה כואבת מעט ויש חולים שאפלו נרדמים במהלכה. אם הבודק חסר סבלנות ומבצע את הבדיקה בגסות, הבדיקה עלולה לכאוב, כמו כל בדיקת EMG.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו