מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שהיה בבית חוליםדורית10/09/2009
לפרופסור שדה שלום
נאמר לי לפני מספר שנים כי השהיה בבתי חולים מסכנת חולי מיאסטניה ובמיוחד נוטלי האימוראן.
עד היום נמנעתי מביקורי חולים אך כיום יש לי בעיה כי מדובר באימי המאושפזת בבית חולים. האם הסכנה לחולי מיאסטניה היא אכן משמעותית יותר מאשר לאנשים שאינם מיאסטניים???
האם אני באמת נוטלת סיכון חיים ממשי ??
אודה מאוד על תשובתך בדחיפות
בתודה גדולה מראש
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שהייה בבית חולים
עליסה10/09/2009אני בטוחה שפרופ שדה יכול לענות טוב ממני על שאלה זו, מהצד של הרופאים שמטפלים במחלה.
אבל, בכל זאת חשבתי שאולי יעזור לך גם לשמוע את ה"צד השני".
החיים מלאי סיכונים, ומן הסתם לחולי מיאסטניה יש קצת יותר סיכונים מאשר לאנשים בריאים, אבל יחד עם זאת אי-אפשר גם לחיות בתוך בועה כל הזמן. ואם יש דברים שחשוב לנו לעשות, אז זה לא הגיוני להימנע מהם לחלוטין. אם כי רצוי לנקוט אמצעי זהירות סבירים.
אני מבקרת בבית חולים די הרבה, ואפילו נפגשת עם חולים עם מחלות קשות, ועם נטייה מוגברת לזיהומים. משום שזה המקום בו אני עובדת, וברגע שהמצב שלי מאפשר עושה את המקסימום שאני יכולה כדי להמשיך בעבודתי, אפילו אם רק באופן חלקי.
אני משתדלת כמובן, עד כמה שניתן, לא לבוא במגע ישיר עם מישהו שמשתעל או סובל ממחלת חום, אבל גם לא נמנעת מלהגיע לבית החולים, למרות ה"סכנות הקשות" שאורבות ולמרות "שפעת החזירים" .
ואולי תופתעי לשמוע שהזיהום היחיד (למזלי קל יחסית), שהיה לי היה בגלל שנדבקתי מהבן שלי, שבכלל לא נמצא בבתי חולים, אבל נמצא הרבה מאוד בחברת אנשים שהם בעיקרון בריאים.
כך שלדעתי, אם אמא שלך לא נמצאת בחדר עם אנשים עם מחלת חום, או משתעלים, אני חושבת שהסיכון לא עד כדי כך משמעותי שהוא מצדיק שתימנעי לחלוטין מלבקר אותה בגלל זה.
אבל זו כמובן דעתי האישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשהיה בבית חולים
דורית10/09/2009לעליסה שלום
מודה לך מקרב לב על התשובה שנתת. אני נוסעת מיד
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשהיה בבית חולים
פרופ' מנחם שדה13/09/2009שלום רב,
אני מצטער על העכוב בתשובתי הנובע מנסיעתי לכנס בחו"ל.
אולם נוכחתי שעליסה כבר ענתה לך, ואני מסכים עימה בכול.
איחולי החלמה לאימך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)