חיסון נגד שפעת ונגד דלקת ריאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון נגד שפעת ונגד דלקת ריאות
    מאסקית
    10/09/2007

כבר שנה (כמעט) שאני מקבלת אימוראן.
    האם כדאי להתחסן?
    מה עם תופעות הלוואי?
    אשמח למידע ולתובנות שלכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חיסונים לחולי מיאסטניה גרביס

משה פיק
    10/09/2007

בכללי,
    אין מניעה לחולי מיאסטניה לקבל חיסונים כאשר הנגיפים בחומר ההזרקה הם נגיפים מתים.
    לא מומלץ לקבל חיסונים כאשר הנגיפים בחומר ההזרקה הם נגיפים חיים.
    החומר בחיסוני השפעת ודלקת הריאות מכיל נגיפים מתים , כך שאין מניעה לקבלם.

זו רק אינפורמציה (שאני משיב עליה מדי שנה כאשר מתקרבים לתקופת החולף ) וכל חולה חייב לשוחח על כך עם רופאו האישי ולקבל את החלטתו בעיניין.

אני אישית מקבל כל שנה את החיסון כנגד שפעת כבר בימים הראשונים שהיא מופצת לציבור החולים הכרוניים ואף פעם לא היו לי כל תופעות לוואי כל שהן מכך. בשנים האחרונות קיבלתי במקביל את החיסונים כנגד דלקת ריאות (כל 5-6 שנים) כאשר את האחרונה קיבלתי בשנה האחרונה.

חולים שנוטלים תרופות להחלשת המערכת החיסונית כגון: פרדניזון, אימורן, סלספט וכו' או שמטופלים בפלסמהפרזיס שמורידה את רמת הנוגדנים בדם צריכים להיות יותר זהירים מהדבקות בשפעת והחיסון יכול לעזור בעניין.

היוועצו עם רופאייכם בנושא וקבלו את דעתו.

בבריאות לכולם עם תיחלת החורף הקרב.

משה פיק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים

תהלה
    11/09/2007

גם אני תמיד מקבלת חיסונים בתחילת החורף.
    בחורף שעבר ביררתי שוב האם כדאי להתחסן ומכיוון שאני מקבלת אימונוגלובולינים פעמיים בחודש הרופאים החליטו שזה לא יהיה יעיל להתחסן. הם טענו שהחיסון כלל לא ישפיע מכיוון שיש לי כבר נוגדנים מהטיפול ואם זה כן ישפיע זה עלול להיות מסוכן בגלל שאני מקבלת גם ציקלוספורין שמחליש את המערכת החיסונית.
    קבעתי תור לרופאה מומחית למחלות זיהומיות (בהקשר אחר) ואני אברר איתה גם לגבי הנושא הזה - במידה ויהיו לי תובנות חדשות אשמח לעדכן אתכם.

בברכת בריאות ושנה טובה ומתוקה לכולם!
    תהלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעילות קבלת חיסון לשפעת

משה פיק
    11/09/2007

הדבר האחרון שאני מעוניין לעשות הוא להתעמת עם רופאים, אולם אני מעוניין להביע את דעתי במשפט שאני מצטט מדבריה של תהילה :
    "ומכיוון שאני מקבלת אימונוגלובולינים פעמיים בחודש הרופאים החליטו שזה לא יהיה יעיל להתחסן. הם טענו שהחיסון כלל לא ישפיע מכיוון שיש לי כבר נוגדנים מהטיפול ואם זה כן ישפיע זה עלול להיות מסוכן בגלל שאני מקבלת גם ציקלוספורין שמחליש את המערכת החיסונית. "

1. כפי שאני מבין (אולי אני טועה) חיסון נגד שפעת ניתן כל שנה מחדש היות ומגלים וירוסים חדשים שהחולים לא מחוסנים נגדם (אין נוגדנים מתאימים לוירוס הספציפי הזה במערכת החיסון) ולכן הם מכניסים למערכת החיסון וירוס מת כדי שהמערכת תבנה את עצמה עם הגנה כנגד הוירוס הספציפי (או מספר וירוסים) שהם ה"וירוס של השנה". המשפט "מכיוון שיש לי כבר נוגדנים מהטיפול" לא מתאים להבנה שלי היות ובחומר ממוכנס לחולה בטיפול IVIG ה "וירוס הספציפי של אותה שנה אינו נמצא.

2. כפי שאני מבין, בעלי מערכת חיסון מוחלשת צריכים חיסון יותר מאשר בעלי מערכת חיסונית תקינה. אם היה מדובר בחיסון עם וירוסים חיים זה היה נכון היות ואז גורמים למחוסן לחלות במחלה, מה שלא נכון עם וירוסים מתים.

זו דעתי בנידון ואני מעוניין לשמוע דעות אחרות.

בברכה

משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכם. לאחר התייעצות עם המומחה

מאסקית
    16/09/2007

למחלות זיהומיות של קופת החולים, החלטתי לקבל (מחר) חיסון לדלקת ריאות, ואת חיסון השפעת כשיוצע לרבים.
    לדבריו הסיכון אפסי והתועלת עשוייה להיות גדולה, אם כי אין בחיסונים הכרח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים

תהלה
    17/09/2007

משה שלום!
    גם אני לא ממש מבינה את תשובת הרופאים ואיני בטוחה אם החלטתם הייתה נכונה. בכל אופן, סוף סוף מתקרב מועד התור לרופאה למחלות זיהומיות ואני אתייעץ איתה בנושא.
    במידה ויהיו לי תובנות חדשות אני אשמח לעדכן אתכם.
    גמר חתימה טובה!
    תהלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו