מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות שינהיעל14/09/2007
בשנה האחרונה אני נעזרת בכדורי שינה מסוג זודורם וסטילנוקב, למרות שמצויין בפרוספקט שהן אסורות לחולי מיאסטניה
אני פונה לחברי הפורום שיכולים ליעץ לי מנסיונם אם ואיך הם מתמודדים עם הבעיה
תודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות שינה
משה פיק14/09/2007שלום יעל
בבדיקות ממושכות שערכתי על הפרעות שינה (גם בנושא נחירות) היות ולא מעט חולי מיאסטניה סובלים מהבעיה ובמידה וחולה סובל גם (אפילו רק אם לפעמים) מבעיות נשימה אמי ממליץ לעבור בדיקה ב"מכון שינה". שם גיליתי שאני סובל מ "דום נשימה בשינה" ואני משתמש במכשיר CPAP.
בשלב מסוים במכון השינה עברתי רופאים שונים (א.ע.ג, נוירולוג, מומחה לנוירולוגיה והפרעות שינה ורופא ריאות) רופא הריאות שהוא ראש מחלקה בביה"ח נתן לי כדורי זודורם ומאוחר יותר בונדורמין וכאשר הערתי לו על כך במפגש שני, הוא התנצל, אמר שהוא אינו יכול לתת לי מרשם יותר ושההחלטה תעבור לרופא המשפחה שלי. הכדור שהוא הציע היה מלטונין שהוא כדור לא כימי אלא טבעי. לאחר שלמדתי שהוא אינו מומלץ לחולים עם "בעיות במערכת החיסון" ירדתי גם ממנו ואיני לוקח שום סיכון עם כדורי שינה.
אני שוב ממליץ לאותם שיש להם בעיות שינה, עייפות מוגברת בשעות היום למרות ש "ישנו טוב בלילה" נטיה להרדם בשעות היום וכו' לבקש לעבור בדיקת שינה ב "מכון שינה".
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות שינה
ערן משה14/09/2007אני עם משה, גם אני נבדקתי במכון עקב בעיות שינה ומסתבר שזה בגלל המיאסטניה, עקב חולשת שרירי הלוע השתמשתי במכשיר C- PAP לעזרה ועכשיו עקב החמרה אני משתמש במכשיר BI- PAP בנוסף לשינה רציפה אני נוטל גם קסנקס שהוא אומנם ממשפחת הווליום אך מאד קל. לי הוא מאד עוזר, ניסיתי גם זודורם שלא עזר לי בנוסף לאיסור לחולי מיאסטניה וגם נוקטורנו. לדעתי כל אחד מגיב בצורה שונה לכדורי שינה- אני כמטפל יודע שגם אקמול משפיע על אנשים והם ישנים איתו טוב. לכן כדאי לבדוק ממה נובעת הבעיה בשינה בראשית ואח"כ לטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות שינה
יעל14/09/2007האם בדיקה במעבדת שינה מחייבת לעבור שם לילה שלם?
אני לא נרדמת ביום למרות העייפות ובלילה ללא כדורים מתעוררת כל 5 דקות. זה ממש סיוט
הלילה לא עובר
תודה לכם
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות שינה
ערן משה15/09/2007אכן בדיקה במכון שינה מחייבת שהייה של לילה שלם, אבל אם הבעיה נמצאת יש פיתרון וזה שווה . אדם צריך לישון במנוחה בלילה ע"מ לצבור כוחות ליוום, במיוחד אצל חולים כמונו. אל תמנעי מהבדיקה בגלל השהייה הלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שינה ב "מעבדת שינה"
משה פיק15/09/2007שלום יעל,
המחשבה על "לילה שלם" אינו צריך להפחיד אותך.
את מגיעה למכון בסביבות 20:00 - 21:00 בערב מחברים לך רתמה של כבלים ואת יכולה להכנס למיטה (חדר בודד רק עבורך) בסביבות 22:00 - 23:00 ומתנתקת מהכבלים בסביבות השעה 06:00 ונוסעת הבייתה.
קיימת גם אופציה שתבלי את הלילה בביתך.
את מגיעה למכון בשעות הערב. מחברים לך את הכבלים + מחשב קטן. את נוסעת הביתה וישנה עם הציוד מחובר. בבוקר את חוזרת למכון שינתקו אותך מהציוד.
הציעו לי את האופציה הזו בבדיקה האחרונה שביצעתי במכון שינה בתל-השומר (הייתי בבדיקות שינה מספר פעמים) אולם העדפתי לבלות את הלילה שם כאשר את יכולה בכל עת לקרא למשגיח ולבקש עזרה/תמיכה או אפילו להתנתק כדי לצאת לשרותים.
אני שוב מזכיר לכולם: קיים קשר בין "מיאסטניה גרביס" ו- "דום נשימה בשינה" ומי שמרגיש צורך לעבור בדיקה כזו כדאי שידע שניתן לבצע בדיקה ראשונית לפני ההחלטה אם יש לבצע בדיקה במכון שינה. הבדיקה הנדרשת היא להתחבר למכשיר נישא קטן וקל על הגוף עם חיבור לאצבע למשך מספר שעות ביום . המכשיר בודק את רמת החמצן בדם.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות שינה
יעל15/09/2007שלום משה ותודה על תשובתך
אני לא רואה את עצמי מעבירה לילה שלם בבית חולים מיוזמתי וגם בלי שינה במיוחד בגלל שאני לא ישנה יותר מ5 דקות ללא כדור
בכל מקרה תודה, אשקול ואתיעץ עם הרופאים שלי שמחר אני פוגשת בהתחלת טיפול באימונוגלובולינים
להתראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)