מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיענוח תוצאת בדיקת דםיעל21/09/2007
משה שלום
בבדיקה חוזרת של נוגדנים (לא מבינה למה חוזרים אצלי עליה כל חצי שנה)
התוצאה 3.4
RC הקיט לקביעת נוגדנים ל
מזהה נוגדים לקולטנים משני
.Foetal type 2.Adult type
Neurol. 44, 657-664,1998
אתה יכול להסביר לי מה משמעות ההערה? זאת פעם ראשונה שהיא מופיעה
בנוסף אני מעדכנת אותך לגבי מצבי אחרי IVIG
יומיים קשים של חום חולשה וכאבי ראש פינו מקומם להרגשה טובה ואני אופטימית
גמר חתימה טובה לך וכל משתתפי הפורום
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם חוזרת למיאסטניה
משה פיק21/09/2007שלום יעל,
שמח לשמוע שהטיפול באימונוגלובולינים מתחיל להשפיע לטובה.
לגבי תוצאות בדיקת הדם לנוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין :
איני מסוגל לפרש לך את התוצאות מלבד זה שאני יכול לאמר לך שיש לך מיאסטניה גרביס (מוחלט).
כפי שהסברתי פעם. בבדקת הדם לנוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין, באם מוצאים אותם ניתן לבדוק 3סוגי נוגדנים שונים (תת בדיקה).
משנים/מווסתים - Modulation
חוסמים - Blocking
עוטפים - Binding
לפי התוצאות השונות הרופאים בעיקרון צריכים לקבוע את שיטת הטיפול השונה לחולים השונים.
למעשה (בארץ) אין מיחסים חשיבות לתוצאות השונות (לפחות לפי התשובה שקיבלתי ממנהלת המעבדה בביה"ח הדסה) ומה שמעניין אותם הוא: האם יש נוגדנים (לא משנה מאיזה סוג) ואז האבחנה היא חד משמעית -חולה במיאסטניה, או אין נוגדנים (משום סוג) ואז האבחנה היא שלילית.
למעשה מטרת בדיקת הדם לנוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין היא כלי לאבחנת המחלה.
ישנם רופאים שמבקשים לבצע בדיקות חוזרות לאחר שהחולה אובחן במחלה למטרות שונות כגון:
אם האבחנה הראשונה הייתה "גבולית", אולי הייתה טעות והחולה אינו חולה במיאסטניה, או
ישנם רופאים שמבקשים בדיקה נוספת כדי לראות אם המחלה החמירה בתקופה האחרונה למרות שקיימת האמרה "אין קשר בין רמת הנוגדנים בדם וחומרת המחלה בזמן נתון".
מעניין לשמוע את הרופא ששולח לבדיקה חוזרת (כל 1/2 שנה ???) מה היא מטרת הבדיקה עבורו.
לשם כך אני פונה לכל החולים שעברו בדיקות דם חוזרות לאחר שהם אובחנו במחלה בעקבות תשובה
חיובית לבדיקה הראשונה שקבעה את האבחנה למיאסטניה.
שאלו את השאלה את הרופא שלכם ותשכילו את כולנו בתשובתו.
ושוב. צום קל וגמר חתימה טובה.
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמות נוגדנים
תהלה23/09/2007שלום!
גם אצלי הרופא מבקש שאמשיך לבדוק את רמות הנוגדנים מידי פעם (במילא אני עושה בדיקת דם אז אין לי בעיה עם זה).
הרופא שלי קובע את הטיפול התרופתי משיכלול של הרגשתי (זה המדד העיקרי) ורמות הנוגדנים. לטענתו, אצל אנשים בריאים אין נוגדנים ולכן כנראה שזה לא דבר טוב שיש אותם מסתובבים בגוף גם אם אני לא מרגישה אותם (או מרגישה אותם פחות).
בדיקת רמת הנוגדנים מהווה עבורו איזשהי אינדיקציה לגבי יעילות התרופות. אך, שוב אני מדגישה, הוא בעיקר מתייחס להרגשתי הכללית ולמצבי הקליני ובנוסף גם מסתכל ומתעניין ברמת הנוגדנים.
שתהיה לכולנו שנה בה כל הנוגדנים המיאסטניים יעלמו!
תהלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות חוזרות של נוגדנים
גזית מאירה23/09/2007למשה
אני מטופלת בפלזמה פרזיס
והרופאה מבקשת מדי פעם בדיקה חוזרת של נוגדנים
על מנת לראות באם הטיפול בפלזמה פרזיס עוזר
חג שמח
מאירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)