מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון כנגד שפעת החזיריםעמוס22/11/2009
פרופ.שדה שלום רב,
עד היום טרם התחסנתי נגד שפעת החזירים,עקב הפרסומים על האדג'ובנט וסכנתו לחולים נורולוגים.
קיים חיסון נגד השפעת המיועד לנשים הרות ללא אדג'ובנט,אותו יחלו לתת בעוד כשבוע-שבועיים.
האם אני יכול וצריך להתחסן היום למרות האדג'ובנט,או שמא עדיף לי להמתין ולהתחסן בחיסון ללא האדג'ובנט?
עלי לציין כי אני סובל גם מבעיות ריאתיות,ולכן החשש עוד יותר גדול.
אני מאד מתלבט,ואני יודע גם על חולי מיאסטניה רבים שנוהגים כמוני ומחכים לחיסון השני.
גל השפעת שעוד יתגבר מגביר כמובן את הדאגה והתלבטות.
אודה לך באם תוכל לעזור לי בהתלבטות.
בכבוד רב,
עמוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ.שדה,אנא תשובתך לשאלתי שלמעלה
עמוס23/11/2009מיום 22.11.09,בדבר החיסון כנגד שפעת החזירים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון כנגד שפעת חזירים
פרופ' מנחם שדה23/11/2009מדהים עד כמה דברים חסרי ביסוס והבלים המתפרסמים ברשת זוכים לתהודה והשפעה.
החיסון הוא אחת התגליות או ההמצאות החשובות של הרפואה המודרנית. החיסון גרם להעלמותן של מחלות קשות כגון דיפתריה, אבעבועות שחורות וכו;, הוא העלים בארץ את הסיבוכים הקשים של חצבת, למשל דלקת תת חדה של המוח, ומנע לידת תינוקות עם מומים כתוצאה מאדמת. החיסון הוא אחת הסיבות המרכזיות להארכת תוחלת החיים בעולם המערבי.
חיסונים כנגד שפעת נמצאים בשימוש קליני שוטף זה 60 שנה.
פיתוח החיסון נגד שפעת חזירים החל לפני למעלה מ- 5 שנים, ונבדק על אלפים, בכל קבוצות הגיל, כולל ילדים ומבוגרים ונמצא יעיל ובטוח. כאשר הופיעה שפעת החזירים בוצעה רק התאמה לנגיף הספציפי. חיסון הדומה לזה שניתן בארץ ניתן עד כה באירופה ללמעלה למיליון אנשים ללא תופעות לוואי משמעותיות.
אדג'ובנט (מסייע) הינו מרכיב שמוסיפים לחיסון בכדי להגדיל את התגובה החיסונית ולהגביר את יעילותו. הדבר מאפשר שימוש בכמות קטנה יותר של האנטיגן, שהינו במקרה של שפעת החזירים חלקי נגיף מומת. בחיסונים רבים הניתנים כיום באופן שגרתי קיים אדג'ובנט.
הנסיונות בעת פיתוח החיסון כללו רק מעט נשים הרות וילדים מתח לגיל 3 ועל כן לגביהם הוחלט על שימוש בחומר חיסון ללא אדג'ונבט. גם החיסון כנגד שפעת עונתית אינו מכיל אדג'ובנט.
לחיסון עם אדג'ובנט יש יתרון בכך שהתגובה החיסונית טובה יותר והוא יותר יעיל במידה וחל שינוי אנטיגני בנגיף.
אומנם במרבית המקרים מדובר במחלה קלה, אך התחלואה והתמותה משפעת החזירים גבוהים יותר משפעת רגילה והיא שונה בכך שגם צעירים בריאים ויפים נפטרים ממנה. מובן שגם חולים עם גורמי סיכון עלולים להסתבך.
לא ידוע לי על סיכון יתר באדג'ובנט לגבי חולים נוירולוגיים.
עד כה מתו על פי ההערכה מסיבוכי שפעת החזירים 51 חולים בארץ. באירופה קבלו את החיסון מיליון ללא סיבוכים משמעותיים. מה עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון כנגד שפעת החזירים
יעל פ23/11/2009אני התחסנתי לפני שבוע. תופעת הלוואי היחידה היא :
שהחרדה מהדבקה מן המחלה נעלמה.
חורף נעים ובריא לכולם
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ.שדה-תודה רבה על תשובתך.
עמוס23/11/2009אני שוכעתי להתחסן למרות הכל.
עמוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)