סקר- בדיקות דם חוזרות לנוגדנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקר- בדיקות דם חוזרות לנוגדנים
    משה פיק
    24/09/2007

כפי שידוע לכולם, אחת מהבדיקות הראשונות שעובר חולה החשוד במיאסטניה היא בדיקת דם לנוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין. אישור הבדיקה כחיובית מאשרת סופית שהנבדק הכן חולה במיאסטניה גרביס.
    נקודת ההתיחסות של התוצאה היא "0" (זו התוצאה שתתקבל מאדם בריא) וכל תוצאה מעל מספר זה (לא משנה מהוא המספר) נותנת תשובה חיובית. אין חשיבות לגובה המספר היות ו- "אין קשר בין רמת הנוגדנים בדם לבין חומרת המחלה בזמן נתון". חולה יכול להיות עם רמת נוגדנים גבוהה ומצב המחלה מתון לאומת חולה אחר עם רמת הנוגדנים נמוכה וחומרת המחלה אצלו תהיה חריפה.
    בזמן האחרון שמעתי ממספר חולים מאובחנים על ביצוע בדיקת דם חוזרת לנוגדני אצטילכולין שהרופא המטפל מבקש מהם לבצע מדי פעם. שמעתי על בדיקה זו בשנים האחרונות ממספר חולים שהבדיקה הנוספת משמשת את הרופא לדעת איך התרופה/טיפול משפיעים על חומרת המחלה (למרות שאין קשר ישיר, כפי מציינתי קודם).

אני מבקש לבצע סקר קצר כדי לבדוק ולהבין את את המהלך והאם יש תועלת בו. לשם כך אני צריך את עזרת כל אותם שנתבקשו לבצע בדיקת דם חוזרת לנוגדנים.

1. מי הרופא שביקש לבצע את הבדיקה החוזרת ומה היה ההסבר למהלך. אם לא נתן הסבר אנא שאלו אותו למה זה מיועד ומה הוא מצפה לקבל כתשובה ?
    2. אם קיבלתם תשובה, מה רמת הנוגדנים היו בבדיקות השונות ?
    3. איזו תרופה או טיפול שקיבלתם היה קשור לבדיקת רמת הנוגדנים החוזרת ?
    4. מה התשובה שקיבלתם מהרופא כאשר חזרה תוצאת הבדיקה ?
    5. מה אתם יכולים להוסיף לנושא ?

אני ארכז את התשובות ונראה מה נקבל בסיכום.

אני מקווה לשיתוף פעולה מלא של החברים שהיו מעורבים בתהליך כזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני מניחה

מאסקית
    24/09/2007

שאתה לא כולל בשאלתך את החולים שאובחנו בבדיקת מאסק.
    (הבדיקה עדין לא בסל הבריאות, עלותה כשלוש מאות ש"ח).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה MuSK נוספת ?

משה פיק
    24/09/2007

השאלות נוגעות גם אם עשו בדיקת דם נוספת לנוגדני MuSK.
    אני עדיין לא שמעתי על חולה שנדרש לבצע בדיקת MuSK נוספת.

משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכום סקר "בדיקה חוזרת לנוגדנים"

משה פיק
    01/10/2007

שלום לכולם
    לאחר שקיבלתי ממספר חברים תגובות לשאלות הסקר נשארתי נעול על ההתיחסות שלי לבדיקות דם נוספות שרופאים מבצעים על חולים מאובחנים שבבדיקת האבחנה קיבלו תוצאה חיובית כל שהיא והם מתבקשים לבצע מדי פעם בדיקות חוזרות כדי לראות אם מצבם השתפר עקב הטיפול שהם מקבלים ש... אין טעם לבצע בדיקות חוזרות היות וירידה ברמת הנוגדנים אינה בהכרח מקבילה למצב מחלתם.
    התשובה האחרונה שקיבלתי היא זו שגרמה לי לסיים את המחקר שערכתי בה תשובתו של פרופ. אברמסקי (הדסה) שהבדיקה מיותרת (לאחר שעל ביצוע הבדיקה החליט רופא המשפחה ) ודעתו של פרופ. אברמסקי מקובלת עלי.

לסיכום. אם אתם נדרשים לבצע בדיקה נוספת, עשו זאת ... אם בא לכם. אולם אל תצפו ללמוד משהו חדש על הרגשתכם וחומרת מחלתכם. אם מחלתכם משתפרת או מחמירה עקב טיפול מסוים אתם כבר תרגישו בעצמכם ... עם בדיקת דם נוספת ... או בלעדיה. הכירו את גופכם ותדעו מה קורה לו.

תמיד כדאי לשאול את הרופא מדוע הוא מבצע את בדיקת הדם ולאיזו מסקנה הוא הגיע לאחר קבלת תוצאות הבדיקה.

בברכה

משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו