מיאסטניה והמשך טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיאסטניה והמשך טיפול
    רוני
    29/11/2009

לאחר אבחון מחלת המיאסטניה ביוני, טופלתי בפרדניזון 70 מ"ג, מסטינון, פמוטידין ו-5 פלזמה פרזיס. לאחר ירידה בפרדניזון למינון של 5, נוצרה חולשה, קושי בדיבור וצניחת עפעפיים וצורך בנטילת מסטינון.היות ויש קושי לבצע פלזמה בגלל הורידים (יש צורך בקטטר ואישפוז). הוחלט ליטול פרדניזון 60 ל-3 שבועות ואח"כ להוריד כל שבוע 10 לסרוגין: יום 60 יום 50. היות ומחודש יוני אני נוטלת פרדניזון יש חשש לטווח הארוך, עלה נושא האימודן, אני בת 17 , וזה עלול לפגוע בפוריות. עלתה האפשרות של אימורן- האפשרות לא טובה. והוצאת התימוס עדיין מרחף באויר.
    לכל האלטרנטיבות ישנן תופעות לוואי, מה הטובה ביותר???
    אשמח לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיאסטניה והמשך טיפול

הוספת תגובה

• המשך טיפול במיאסטניה

יעל פ
    30/11/2009

תבררי לגבי עירוי אימונוגלובולינים. בבי"ח תל השומר מעדיפים את זה על פלזמהפרזיס. לי זה מאוד עוזר. אני פוגשת שם נשים צעירות לפני ואחרי לידה.
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה גרסיס וטיפול ב-IVIG

רוני
    06/12/2009

ליעל שלום,
    אני בת 17, האם את חולה במיאסטניה? למה עשית טיפול IVIG?
    יום טוב, רוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני

ערן משה
    01/12/2009

אם יש לך טימומה מודגמת בסי.טי או MRI אז אין שאלה בכלל וצריך להוציאה, אם אין לך ועדיין רוצים לנתח זו שאלה גדולה ,למרות שישי מקומות בעולם המנתחים גם מקרים בהם אין טימומה מודגמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במיאסטניה

פרופ' מנחם שדה
    01/12/2009

אין אלטרנטיבה טובה ביותר. לכל טיפול יש יתרונות וחסרונות וצריך להתאים את הטיפול לחולה ולמחלתו. רוב הנוירולוגים ממליצים על כריתת התימוס אצל נשים צעירות שיש להם נוגדנים כנגד הקולטן לאצטילכולין. למרות שאין על כך מחקרים מבוקרים על פי הרושם והנסיון לאורך שנים רבות כריתת התימוס משפרת את מהלך המחלה, ולעתים עד כדי חוסר צורך בטיפול תרופתי.
    אם אינך מתכננת הריון בשנים הקרובות ניתן גם לטפל באימורן. אפלו לגבי הריון הסתבר שהשד אינו נורא כל כך, ובשנים האחרונות נשים לא מעטות הרו תחת טיפול באימורן ללא סיבוכים ליילוד.
    לגבי כל טיפול יש לשקול את התועלת מול הסיכון ולקבל החלטה משותפת של הנוירולוג והחולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו