יעוץ לגבי כדורי שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ לגבי כדורי שינה
    דודו
    14/12/2009

אני סובל מימאסטניה מזה 3 חודשים לפני כשבועיים עברתי טיפול IVIG
    חמשה ימים עם שיפור חלקי
    מזה מספר חודשים ללא קשר למחלה אני משתמש באופן קבוע בכדור הרגעה בשם מירו 30מ"ג ובנוסףכדור שינה בשם סטילנוקס 10מ"ג 2 הכדורים עזרו לי מאד באיכות השינה
    מאז שחלית במיאסטניה שמתי לב שכל ערב בשעה קבועה אני מקבל חולשה חזקה בידיים וברגליים .הפה מקבל נפיחות וקושי חלקי בבית הבליעה
    לפני יומיים עיינתי בעלון של כדור השינה וראית שהכדור ממכר .לא מתאים לחולי מיאסטניה.ויש לו תופאות לואי קשות .וקיים קושי בגמילה.
    שאלתי לפרופסור שדה האם ניתן /וצריך להפסיק מיידית את הכדור ולחליפין האם כדור בשם לוריוון מתאים למחלה ובנוסף האם
    ידוע לפרופסור כדור שינה שלא מתנגש במלת המיאטניה.
    אני בן 60 פלוס לא מפחד מהתמכרות רק מנסה וצריך לשפר את תהליך השינה
    מבקש לקבל המלצה כדור שינה טוב ויעיל המתאים לחולי מיאסטניה
    בתודה מראש דודו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ לגבי כדורי שינה

הוספת תגובה

• כדור שינה

פרופ' מנחם שדה
    16/12/2009

לא ברור מתוך מה שכתבת האם התופעות קורות לאחר שאתה נוטל את כדור השינה או קודם לכן.
    היתרון של הסטילנוקס הוא משך פעולתו הקצר של מספר שעות בלבד. הוא משמש לכן כמשרה שינה ואין לו תופעות לוואי בעת ההתעוררות בבוקר.
    אם התופעות קורות לאחר לקיחת התרופה מובן שעליך להפסיק לקחת אותה.
    כל כדורי השינה ממכרים לאחר שימוש ממושך. ככלל לפני שמתחילים בנטילת כדורי שינה שקשה להגימל מהם, אלא אם משמתשים בהם זמן קצר, רצוי לבדוק אפשרויות טיפול אחרות. יש טיפולים לא תרופתיים על ידי טכניקות הרפיה או היפנוזה עצמית. קיימת אפשרות לשימוש במלטונין, ועוד. צריך לבדוק מדוע יש לך נדודי שינה והאם ניתן לטפל בסיבה.
    אני מציע לך להתייעץ עם נוירולוג מומחה להפרעות שינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי שינה

יעל פ
    18/12/2009

פרופ' שדה
    אני נוטלת מספר שנים כדורי שינה מסוג סטילנוקס. ללא כדורים אין לי שינה רצופה
    מה שפגם לי באיכות החיים, מלבד התופעות המוכרות של המיאסטניה. חולשה, בליעה וכו'
    כמו בכל תרופה צריך לשים את התועלת מול הנזק.
    אלא אם כן יש הוראת נגד חד משמעית.
    עדיין לא הצלחתי להבין אם הכדורים אסורים לחולי מיאסטניה.?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל-

ערן
    18/12/2009

אני מקווה שהפעם ההודעה שלי לא תמחק כמו הקודמת- סטילנוקס ונוקטורנו תרופות דומות מאותה משפחה בנוקטורנו מצוין במפורש בעלון התרופה אסור לנטילת ע"י חולי מיאסטניה. ישנם תרופות נוספות לשינה אך הן ממשפחת הבנזודיאזפינים- דמויי ואליום כגון בונדורמין, ואבן או קסנקס גם הן יכולות לדרום להחמרת המיאסטניה, אבל שוב כמו שאת יודעת ומכירה יש חולים שתרופה א' גורמת להחמרת המיאסטניה בעוד ישנם אחרים שלא, אז רוב התרופות הנקראות "אסורות" לפי הרשימה המופצת בקומונה זו המלצה לא להשתמש בהם באם ניתן באחרות ולהיות זהירים בשימוש בהם באם חייבים בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערן

יעל פ
    18/12/2009

תודה על התשובה. קראתי בהתוויות שלא מומלץ לחולי מיאסטניה
    לפי תשובתך לא הבנתי אם ישנם כדורים מותרים. בונדורמיל?
    קיבלתי לנסיון אלטרולט והוא השפיע זמן קצר וחזרתי שוב לסטילנוקס.
    מי שלא חווה לילות בלי שינה לא יכול להבין איזה אושר זה דבר כל כך בסיסי לישון לילה שלם ברציפות.
    שוב תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל

ערן
    20/12/2009

הכונה היא לבונדורמין שהוא ממשפ' הוואליום, הרבה יותר חלש ומטרתו העיקרית היא הכנסת הגוף למצב שינה, השפעה כ-4 שעות.
    אלטרול הוא בעיקרון כדור נוגד דכאון המשמש גםכנוגד כאבים ממקור עצבי וגם בעקיפין גורם לנמנום.
    אם את מסתדרת עם הסטילנוקס ללא תופעות המשפיעות על המיאסטניה למה לך לשנות, כפי שאמרנו הרבה פעמים לא כל החולים אותו דבר ולא על כל אחד הטיפול משפיע אותו דבר, גם תרופות המצוינות כ"אסורות" לחולי מיאסטניה, יתכן שבכל צריך ליטול אותן בשל מצב מסוים עם נטילת הסיכון לתופעת לוואי מסוימת, למעט כמובן סקולין שהוא אסור בהחלט האיסור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי שינה

פרופ' מנחם שדה
    19/12/2009

בהוראות השימוש של סטילנוקס (שם גנרי זולפידם, ובארץ משווק גם בשם זודורם) מצוינת אזהרה לגבי שימוש בתרופה זו אצל חולים מיאסטניה. לא ברורה לי סיבת האזהרה. למיטב ידיעתי לא דווח עד כה על אף מקרה של החמרת מיאסטניה עקב שימוש בזולפידם או בכדור שינה בכלל.
    יתכן שקיים חשש שהתרופה מדכאת במידה מסוימת את מרכז הנשימה ועל כן על חולים עם מיאסטניה חמורה וקשיי נשימה להמנע מהתרופה.
    אם את משמתמשת בתרופה שנים רבות אין כל מניעה שתמשיכי ליטול אותה. הסיכוי להחמרה של המיאסטניה במקרה זה זעום ביותר.
    חולי מיאסטניה רבים נעזרים בכדור שינה זה או אחר ללא קושי וללא החמרה של מחלתם. כדורי השינה אינם מופיעים ברשימות התרופות האסורות על חולי מיאסטניה.
    גם אם לעתים יש הכרח להשתמש בתרופה שקיימת אזהרה לגביה, אין זה אומר שהדבר בלתי אפשרי, אלא שהדבר צריך להתבצע תחת פיקוח של הנוירולוג המטפל.
    עם זאת, כאשר מתחילים להשתמש בתרופה חדשה אפלו שאינה מופיעה ברשימה יש לשים לב לאפשרות החמרה משום שהרשימה גמישה ומתארכת עם השנים והיא בסה"כ משקפת את מה שקרה ולא את מה שיקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יעל פ
    19/12/2009

מעתה אוכל לישון הרבה יותר בשקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו