מיאסטניה + טימומה - איזה סוג ניתוח?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיאסטניה + טימומה - איזה סוג ניתוח?
    ירון חנוך
    14/12/2009

אני מצטער על כך שאני זה שבא עם הכי הרבה שאלות בשבועות אחרונים - אני מקווה שתהליך הלימוד שלי מגיע לרוויה. אולי אוכל לעזור לאחרים בקרוב ...

הפעם נראה לי שהשאלה מופנת בעיקר לפרופ' שדה ...

אני חולה במיאסטניה מזה כ 5 חודשים ויש אבחנה של טימומה ב CT
    אני עומד לפני ניתוח כריתת הטימומה (בקרוב יתחיל טיפול IVIG ואז יקבע מעוד הניתוח)

השאלה שלי נוגעת לסוג הניתוח העדיף מבחינת המיאסטניה (אני מפריד בין שיקולי הטימומה למיאסטניה).
    שמעתי דעות שונות ממנתחים : יש שאמרו שמספיק להוציא יחד עם הטימוס את השומן שמסביבו,
    ויש שאמרו שצריך גם להוציא את שרידי הטימוס שבחלל הבטן ובצואר.

האפשרות השניה כרוכה בניתוח מורכב וקשה יותר..

כשניסיתי בעצמי לדלות אינפורציה מהאינטרנט, הרושם שהתקבל אצלי הוא שיש שונות (variance) מאוד גדולה לגבי ההצלחה עם המיאסטניה (החלשות המחלה או העלמותה אחרי 5, 10, 15 שנה) אצל מנתחים שונים - גם כשמדובר לכאורה בניתוחים זהים.

כך שאולי המנתח חשוב ולא סוג הניתוח?.

תודה רבה ...
    ירון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איזה סוג ניתוח

פרופ' מנחם שדה
    15/12/2009

הדיעה המקובלת לגבי ניתוח תימקטומיה בשל מיאסטניה בלבד ללא תימומה היא שהניתוח צריך להתבצע על יד פתיחת עצם החזה. הדבר מאפשר להוציא את כל רקמת התימוס. לעתים קיימת רקמת תימוס מחוץ למקומה הרגיל וניתוח זה מאפשר סקירה נרחבת של האזור והוצאת כל רקמת תימוס גם מחוץ למיקומה בבלוטה.
    הדבר חשוב משום שיש מחקרים המצביעים על כך שהוצאת כל רקמת התימוס מביאה לשיפור רב יותר מאשר הוצאה לא מלאה.
    הניתוח שהוצע לך בשיטה אנדוסקופית עם חדירה מצד בית החזה הוא ניתוח חדש יחסית. יש לו יתרונות ברורים, אך גם חסרונות, כמו שליטה קשה יותר בסיבוכים כגון דימומים. אין עדיין מידע על התועלת בו לחולי מיאסטניה לטווח הארוך ולמיטב ידיעתי לא נערך מחקר משווה בין שתי השיטות.
    לאמתו של דבר גם התועלת בתימקטומיה לא הוערכה אף פעם בצורה מדויקת במחקר מבוקר היטב. נערכו מחקרים מבוקרים חלקית בהם נמצאה תועלת בניתוח, וזהו הרושם הקליני של עשרות שנים של רופאים רבים. בשנים האחרונות נעשה נסיון לערוך מחקר רב מרכזי ורב לאומי עם חלוקה אקראית בין חולים שעוברים ניתוח ובין אלה שלא, אך מעטים מאד הסכימו להתנדב למחקר כזה ובינתיים הוא נכשל בגיוס החולים.
    אני ממליץ בשלב זה לחולים שלי לבצע את הניתוח בדרך המקובלת של פתיחת בית החזה, משום שאין עדיין מידע מספיק על יעילות השיטה האנדוסקופית לאורך זמן. יתכן שהיא לא פחות טובה. אני מקווה שנדע זאת בעתיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה -

ירון חנוך
    16/12/2009

תודה רבה פרופ' שדה. הדברים מתבהרים לי ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו