מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה לשיגרה לאחר IVIG?יעל30/09/2007
משה שלום
מאחר שזה לי הטיפול הראשון בIVIG כנראה שיש חשיבות להתנהלות אחרי הטיפול
אני שבועיים אחרי הטיפול. 10 ימים הרגשתי נהדר ותפקדתי כמו פעם. יתכן שהגזמתי, כי ביומיים האחרונים אני כבר מרגישה נסיגה משמעותית
לא קיבלתי הנחיות ולכן אני פונה לפורום לשמוע מנסיונם של אחרים
הטיפול הבא ב 17 לחודש
תודה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנחיות לאחר טיפול IVIG
משה פיק01/10/2007שלום יעל,
אין כל הנחיות מיוחדות לאחר טיפול ב IVIG .
את צריכה לשמור על כללי ההתנהגות שמומלצת לכלל חולי המיאסטניה ללא הבדל באיזה טיפול או כדורים הם מטופלים.
עלייך להכיר את גופך ולא לבצע פעילות יתר.
בכל הזדמנות שיש לך אפשרות לנוח, בצעי זאת.
אם את נאלצת להליכה ארוכה, חלקי אותה לקטעים עם הפסקות מנוחה.
אל תחשפי לחום או לקור קיצוני. וכו' וכו'.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושה טובה לאחר טיפול
ערן משה01/10/2007יעל שלום
אני הרגשתי את אותה הרגשה לאחר שהטיפול באימורן התחיל לעבוד, אז הורדתי כמות מסטינון והתחלתי לעשות כל מיני פעיויות כגון עבודה בגינה (קצת), להתחיל לחזור להיות כמו פעם והנפילה הייתה מהירה ועמוקה והיום אני במצב הרבה יותר גרוע, לכן אל תתני להרגשה הזו לתעתע בך, עדיין תתנהגי כחולת מיאסטניה ותני לגוף את המנוחה שהוא צריך והיה והרגשתך תשתפר ניתן לחזור לפעילויות עבר, אבל לאט לאט.
זו דעתי מניסיון אישי עצוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVIg
תהלה01/10/2007יעל שלום,
אני שמחה לשמוע שאת מרגישה טוב אחרי הטיפול.
אני אחזור על דבריהם של האחרים - הכי חשוב שתכירי את הגוף שלך ותדעי מה גבול היכולות שלך ומתי את צריכה לעצר ולנוח.
גם אני מקבלת טיפולים של IVIG ובדרך כלל מרגישה שבאותו יום לאחר הטיפול עליי לנוח במיטה ורק למחרת לחזור לתפקד. גם למחרת בדרך כלל אני צריכה לנוח יותר ולעבוד קצת יותר לאט אבל ביום השני אחרי הטיפול ב"ה אני בדרך כלל יכולה לתפקד כרגיל (כמעט כמו לפני המיאסטניה).
למרות שיש לי מיאסטניה כבר 7 שנים ואני מכירה את הגוף שלי טוב מאוד ויודעת מתי עליי לנוח עדיין לפעמים אני בוחנת את קצה היכולת שלי. לפעמים אני מגיעה עד קצה הכוחות בתקווה שאוכל להמשיך קצת יותר כאילו אין לי מיאסטניה. לעיתים אני מצליחה עוד קצת ולעיתים בגלל שאני לא מקשיבה לאותות השקטים של הגוף הוא מתחיל לאותת קצת יותר חזק ואז אני מקשיבה, מפסיקה ונחה. חשוב שתכירי את האותות של הגוף שלך, גם את החלשים-השקטים וגם את החזקים יותר וכך אני מקווה ומאחלת לך שלא תגיעי אף פעם למצב בו הגוף כבר לא יאותת אלא יקרוס.
אני מאחלת שיהיו לכולנו כוחות פיזיים ונפשיים ושהגוף לא יצטרך לאותת לנו שהם חלילה נגמרים.
מועדים לשמחה!
תהלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל01/10/2007השלב הכי קשה במחלה היא להכיר בקיומה. אני עדיין בהכחשה (כבר שנתיים)
אני מודה לכם על התגובה והעצות החשובות
אין חכם כבעל ניסיון
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני עדין מתקשה לקבל עצמי כחולה
מאסקית02/10/2007אצלי "עזרה" להכחשה העצמית השנים שחלפו עד שקיבלתי תשובת מעבדה חיובית ל MuSK.
אני עדין מוצאת עצמי בכל פעם מחדש דוחפת לקצה גבול היכולת, בתקוה שהאימורן או המסטינון או הפלסמפרזיס הפכו אותי לאדם בריא, ולו לשעה קלה.
התשלום האישי גבוה, תמיד.
<אני חולה למעלה מעשר שנים, מאובחנת כארבע שנים>* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVIG למאירה
יעל02/10/2007מאירה שלום
האם את מקבלת טיפול נוסף ל IVIG
הרופאים בתה"ש המליצו לי על אימורן במקביל
אני מאוד חוששת
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
גזית מאירה09/10/2007אני בבלינסון עוברת טיפולי פלסמה פרזיס בלבד
בזמנו קבלתי אימונוגלובינים זה לא עזר במקרה שלי , והפסיקו
לא כאב
מאירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)