חזרה לשיגרה לאחר IVIG?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לשיגרה לאחר IVIG?
    יעל
    30/09/2007

משה שלום
    מאחר שזה לי הטיפול הראשון בIVIG כנראה שיש חשיבות להתנהלות אחרי הטיפול
    אני שבועיים אחרי הטיפול. 10 ימים הרגשתי נהדר ותפקדתי כמו פעם. יתכן שהגזמתי, כי ביומיים האחרונים אני כבר מרגישה נסיגה משמעותית
    לא קיבלתי הנחיות ולכן אני פונה לפורום לשמוע מנסיונם של אחרים
    הטיפול הבא ב 17 לחודש
    תודה יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לשיגרה לאחר IVIG?

הוספת תגובה

• הנחיות לאחר טיפול IVIG

משה פיק
    01/10/2007

שלום יעל,
    אין כל הנחיות מיוחדות לאחר טיפול ב IVIG .
    את צריכה לשמור על כללי ההתנהגות שמומלצת לכלל חולי המיאסטניה ללא הבדל באיזה טיפול או כדורים הם מטופלים.
    עלייך להכיר את גופך ולא לבצע פעילות יתר.
    בכל הזדמנות שיש לך אפשרות לנוח, בצעי זאת.
    אם את נאלצת להליכה ארוכה, חלקי אותה לקטעים עם הפסקות מנוחה.
    אל תחשפי לחום או לקור קיצוני. וכו' וכו'.

בברכה

משה פיק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושה טובה לאחר טיפול

ערן משה
    01/10/2007

יעל שלום
    אני הרגשתי את אותה הרגשה לאחר שהטיפול באימורן התחיל לעבוד, אז הורדתי כמות מסטינון והתחלתי לעשות כל מיני פעיויות כגון עבודה בגינה (קצת), להתחיל לחזור להיות כמו פעם והנפילה הייתה מהירה ועמוקה והיום אני במצב הרבה יותר גרוע, לכן אל תתני להרגשה הזו לתעתע בך, עדיין תתנהגי כחולת מיאסטניה ותני לגוף את המנוחה שהוא צריך והיה והרגשתך תשתפר ניתן לחזור לפעילויות עבר, אבל לאט לאט.
    זו דעתי מניסיון אישי עצוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IVIg

תהלה
    01/10/2007

יעל שלום,
    אני שמחה לשמוע שאת מרגישה טוב אחרי הטיפול.
    אני אחזור על דבריהם של האחרים - הכי חשוב שתכירי את הגוף שלך ותדעי מה גבול היכולות שלך ומתי את צריכה לעצר ולנוח.
    גם אני מקבלת טיפולים של IVIG ובדרך כלל מרגישה שבאותו יום לאחר הטיפול עליי לנוח במיטה ורק למחרת לחזור לתפקד. גם למחרת בדרך כלל אני צריכה לנוח יותר ולעבוד קצת יותר לאט אבל ביום השני אחרי הטיפול ב"ה אני בדרך כלל יכולה לתפקד כרגיל (כמעט כמו לפני המיאסטניה).
    למרות שיש לי מיאסטניה כבר 7 שנים ואני מכירה את הגוף שלי טוב מאוד ויודעת מתי עליי לנוח עדיין לפעמים אני בוחנת את קצה היכולת שלי. לפעמים אני מגיעה עד קצה הכוחות בתקווה שאוכל להמשיך קצת יותר כאילו אין לי מיאסטניה. לעיתים אני מצליחה עוד קצת ולעיתים בגלל שאני לא מקשיבה לאותות השקטים של הגוף הוא מתחיל לאותת קצת יותר חזק ואז אני מקשיבה, מפסיקה ונחה. חשוב שתכירי את האותות של הגוף שלך, גם את החלשים-השקטים וגם את החזקים יותר וכך אני מקווה ומאחלת לך שלא תגיעי אף פעם למצב בו הגוף כבר לא יאותת אלא יקרוס.

אני מאחלת שיהיו לכולנו כוחות פיזיים ונפשיים ושהגוף לא יצטרך לאותת לנו שהם חלילה נגמרים.
    מועדים לשמחה!
    תהלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יעל
    01/10/2007

השלב הכי קשה במחלה היא להכיר בקיומה. אני עדיין בהכחשה (כבר שנתיים)
    אני מודה לכם על התגובה והעצות החשובות
    אין חכם כבעל ניסיון
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני עדין מתקשה לקבל עצמי כחולה

מאסקית
    02/10/2007

אצלי "עזרה" להכחשה העצמית השנים שחלפו עד שקיבלתי תשובת מעבדה חיובית ל MuSK.
    אני עדין מוצאת עצמי בכל פעם מחדש דוחפת לקצה גבול היכולת, בתקוה שהאימורן או המסטינון או הפלסמפרזיס הפכו אותי לאדם בריא, ולו לשעה קלה.
    התשלום האישי גבוה, תמיד.

<אני חולה למעלה מעשר שנים, מאובחנת כארבע שנים>

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IVIG למאירה

יעל
    02/10/2007

מאירה שלום
    האם את מקבלת טיפול נוסף ל IVIG
    הרופאים בתה"ש המליצו לי על אימורן במקביל
    אני מאוד חוששת
    תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

גזית מאירה
    09/10/2007

אני בבלינסון עוברת טיפולי פלסמה פרזיס בלבד

בזמנו קבלתי אימונוגלובינים זה לא עזר במקרה שלי , והפסיקו

לא כאב

מאירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו