M.G האמנם ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• M.G האמנם ?
    אורי
    01/10/2007

אני פונה לחברי הפורום ומביא לפניכם את מקרה / הארוע שאנו נמצאים בו מאז חודש מרץ :
    בני שנהג ברכבו נפגע מאחור ע"י רכב אחר. כעבור 3 ימים החל לראות כפול (עין שמאל ברחה
    למעלה והצידה ועפעף עין ימין ירד) הוא אושפז בתל השומר ומשם שוחרר כעבור 3 ימים ללא
    כל בדיקות חוץ מבדיקת טנסילון (ששיפרה רגעית את התופעה) כשהאבחנה M.G (כנראה).
    במסגרת קופת חולים ובאופן פרטי נעשו כל הבדיקות האפשריות לחיפוש רמז למחלה ולא נמצאו. כלומר כל הבדיקות תקינות (נוגדנים מ-2 הסוגים , EMG, SFEMG.MRI. הבלוטה).
    כתרופה הוא קיבל סטרואידים ומסטינון שאותם הפסיק לקחת לפני כחודש .כיום יש שיפור במירכוז העין אך עדיין אינו בריא. הרופאים מגששים באפלה.
    שאלתי : האם יש חברים בפורום שגם להם "יש תופעה אך לא מוצאים מחלה" .
    תודה והרבה בריאות לכולנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    M.G האמנם ?

הוספת תגובה

• סיפור דומה במקצת

אהוד
    02/10/2007

שלום רב!
    יש לי אחיין בפרנקפורט גרמניה.הבחור בן 32.יום אחד ללא שום הודעה מוקדמת וללא כאבים ברחה לו העין הצידה והחל לראות ראיה כפולה.הוא טופל בקורטיזון והתופעה השתפרה.בבדיקות נוספות התברר שיש לו גידול במוח.נותח והמצב חזר לתיקונו.
    למזלו נמצא בגרמניה והרופא שטיפל בו הוא מומחה מספר אחד באירופה ואולי בעולם כולו לסוג של סרטן נדיר מאד(1:2000000)שנוצר בזמן התפתחות העובר בשבוע בין הרביעי לשישי ומתגלה לעיתים אחרי עשרים שלושים שנה.
    הסרטן אינו כואב ואינו שולח גרורות רק גדל או במוח או בעצם הזנב.
    שווה התיחסות
    אהוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופא

אורי
    02/10/2007

אתה יכול לשלוח לי את שם הרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה מגרמניה

אהוד
    03/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אינני טועה

מאסקית
    02/10/2007

כארבעים אחוז (ויתקן אותי משה אם לא דייקתי במספרים) מאובחנים כ"כנראה מיאסטניה גרביס".
    כך הייתי גם אני במשך כמה שנים.
    רק לפני כשנה עשיתי, על חשבוני ומחוץ לסל הבריאות, בדיקת MuSK ונמצאתי חיובית.
    ישנם חולי מיאסטניה שגם בדיקה זו לא נותנת אינדיקציה חד משמעית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "כנראה מאובחנים"

משה פיק
    04/10/2007

שלום מאסקית,
    את כותבת : "כארבעים אחוז (ויתקן אותי משה אם לא דייקתי במספרים) מאובחנים כ"כנראה מיאסטניה גרביס".
    לשמחתי זה לא בדיוק המצב.
    80% מחולי המיאסטניה מוגדרים "Sero-Pos" ז"א שבבדיקת דם נמצאו נוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין. 20% הנותרים נקראים "Sero-Neg" היות והנוגדנים הנ"ל לא נתגלו בבדיקת הדם. לאחר שגילו את נוגדני ה "MuSK" (לפני משפר שנים) אצל כ- 50% מחולי ה "Sero-Neg" נמצאו הנוגדנים הללו והם נקראים "Musk-Pos" . אצל אף אחד מחולי ה 'Sero-Pos" לא נמצאו נוגדני "MuSK".
    כך שלמעשה ישנם כ- 10% חולי מיאסטניה (מוגדרים ?) עם סימפטומים של חולי מיאסטניה והמקבלים תרופות/טיפולים שמקבלים כלל חולי המיאסטניה שלא נמצאו בגופם אף אחד מהנוגדנים המוכרים כיום ושגורמים למחלה והם נקראים "Sero-Neg" "MuSK-Neg".

ישנם כמובן חולים נוספים שהנוירולוגים כיום אינם מסוגלים להגדיר את מחלתם בשם והם מתרוצצים בין רופאים שונים במטרה לקבל איזו שהיא אבחנה.

כפי שכבר ציינתי בעבר מספר פעמים : "הספר על המיאסטניה לא נכתב עדיין" ואני מקווה שיותר חוקרים/מדענים יעבדו על הנושא לחפש תשובות.

בברכה
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SFEMG

אורי
    04/10/2007

הבנתי שכ-10% לא מוצאים נוגדנים אך לדעתי בדיקת ה-SFEMG היתה חייבת להראות שיש חולשה בשריר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולים ללא נוגדנים

משה פיק
    04/10/2007

אתה צודק אורי,
    10% החולים המדוברים שמאובחנים במיאסטניה למרות שכל בדיקות הדם הן שליליות, מאובחנים עקב בדיקו EMG, SFEMG, Tensilon ולפעמים אך ורק עקב בדיקות רפואיות של הסימפטומים במרפאת הרופא המטפל.
    אני כבר שמעתי על חולים שהיו מוגדרים חולי מיאסטניה (ללא נוגדנים) ולאחר שנים של טיפולים החליט רופא לקבוע שאף פעם לא היה לו/ה מיאסטניה

כפי שהיה עד לפני שנתיים ש- 20% מהחולים ה "מאובחנים" (Sero-Neg) היו באותו מצב. התעקשו במעבדת המחקר באוקספורד, אנגליה (פרופ. אנגלה וינסנט) שאם החולים הללו נהנים מתוצאות הטיפולים להחלשת הסימפטומים ( גם בטיפולי פלסמהפרזיס שמטרת הטיפול להוציא נוגדנים "רעים" ממערכת הדם), כנראה שישנם נוגדנים נוספים לא מוכרים שגם גורמים למיאסטניה. והכן, בשיתוף פעולה עם מדען גרמני שחקר את נושא ה MuSK הם גילו את הקשר בין ה MuSK והמיאסטניה. תגלית שעזרה ל 10% מחולי Sero-Neg לקבל אבחנה סופית וברורה.

"הספר על המיאסטניה, עדיין לא נכתב" ואני משוכנע שימצאו נוגדנים נוספים שלא מוכרים היום שיעזרו לקדם את שיפור הטיפול בחולים.

בברכה
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• M.G האמנם ?

משה פיק
    04/10/2007

אורי ,
    אני מציע שתפנה שאלה ל- Oxford UK

http://www.clneuro.ox.ac.uk/

לפרופ. אנגלה וינסנט
    Head of Department: Professor Angela C Vincent MB BS MSc FRCPath FMedSci
    Department of Clinical Neurology (Neuroscience Group)
    Weatherall Institute of Molecular Medicine
    Headley Way Headington
    OX3 9DS Oxford
    United Kingdom
    Tel : ++44 1865 222321
    Fax: ++44 1865 222402

[email protected]

בברכה ובהצלחה,
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• M.G האומנם?

ערן משה
    05/10/2007

אורי שלום
    מניסיון אישי, אני אח במקצוע, דבריו של משה פיק פוגעים בדיוק במטרה, אף אחד לא כתב את הספר על מיאסטניה, בקצרה אצלי לא נמצאו נוגדנים כלל וגם הסימנים התחלה היו לא ברורים חוץ מעיפות במשך היום וראייה כפולה, אך זה בא עם חולשת צד, בגלל שלא היה פטוזיס (צניחת עפעף), רוב הרופאים החליטו שזן לא מיאסטניה( טעות, רק ל- 70% לערך יש צניחת עפעף), גם בדיקת ה- SF- EMG שלי לא הייתה ספציפית למיאסטניה למרות שהמבצעת טענה בפעם הראשונה שזו מיאסטניה. בהמשך המצב החמיר והופיעו סימנים של מיאסטניה וגם כאלה שלא רואים כ"כ כמו צניחת כפות רגליים (לאחר בירור אפילו פרופ' שדה כתב על מאמר, אז כן נראה מצב כזה) והויע גם צניחת עפעפיים וכו'. היום יש לי את כל הסימנים הקלאסיים כולל גם כאלה שהם לא קלאסיים ולדעתי עצם ההתלבטות הארוכה, למרות שאני במקצוע ולחצתי כל הזמן לכיוון אבחנה וטיפול היא זו שגרמה להחמרת המצב. לדעתי במידה ולבינך המסטינון עזר עליו להמשיך לקחתו (במידה והוא לא גרם לחולשה נוספת של השרירים) וללכת לעוד כמה נוירולוגים המטפלים בנושא- לי לדוגמא אמר פרופ' אברמסקי כי למרות שאין נוגדנים וה- SFEMG לא ספציפי בדיוק, מה שחשוב זו הקליניקה, כלומר התופעות הנצצפות ע"י הרופא והסימנים עליהם מתלונן החולה וגם בספרות כתוב שבמחלה זו החשוב ביותר היא הקליניקה ואח"כ בדיקות העזר, כמובן שאם יש נוגדנים האבחנה חד משמעית וזה הרבה יותר קל, אבל במידה ואין נוגדנים, החולה מיטלטל מרופא לרופא וזה יכול להימשך זמן רב והוא חשוב למניעת התדרדרות המצב. זו דעתי המקצועית ומניסיון אישי.
    בברכת בריאות והצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו