מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליריקה - כדור נגד כאבים האם מותר?מלי01/01/2010
שלום
בשל מספר שברים בחוליות עמוד השדרה הרופא המליץ על הכדור ליריקה על מנת להקל על הכאבים העזים
אך טען שאינו יודע אם הוא משפיע על מיאסטניה גרביס ושאני אתחיל בחצי כדור ואראה מה קורה בגלל מצבי הלא יציב אני לא רוצה לעשות ניסויים על עצמי והייתי רוצה לשמוע עוד חוות דעת וחולים שאולי לקחו או ניסו את התרופה.
הייתי רוצה לדעת אם מישהו מהחולים לקח את הכדור ואם כן אם היתה החמרה של המחלה
תודה ובריאות שלמה
מלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה תרופות נגד כאבים כן אפשר לקחת
מלי01/01/2010אני פשוט סובלת ולא ישנה ACAMOL לא עושה כלום
ואני לא יודעת איזה תרופה אפשר לקחת
יש תרופה גם שנקראת אלטרול אולי אתה יודע אם אפשר???
תודההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות נגד כאבים
ערן02/01/2010גם אלטרול יכולה להחמיר מיאסטניה, אצלי היא גרמה להחמרת בעיות נשימה וכששאלתי את המרדימים שעבדתי איתם זה היה ברור להם כשמש שזב בגלל התרופה, אבל יש חולים שכן נוטלים אותה ללא תופעות לוואי או החמרה של המחלה. כמו שאנחנו אומרים תמיד המחלה הזו מתעתעת כל אחד מגיב לתרופה בצורה אחרת להרבה חולים ישנן את אןתן תופעות אבל בנוסף גם תופעות אחרות אשל לא מצוינות בספרות, אך מסתבר שאכן קיימות.
אישית אני נוטל אלגוליזין ואופטולגין וכשאני כבר לא יכול לסבול את הכאב אני לוקח פרקוסט ללילה שזו נרקוטיקה- מורפיום, לכן אני לא נוטלה כל יום.
שוב אני חוזר כנסי לתפוז קומונות- מיאסטניה גראביס ותתיעצי עם חולים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ממש מתסכל לסבול ולא לדעת מה בטוח
מלי02/01/2010היי ערן
תודה ערן תודה על תשובותייך
לפי מה שהסתכלתי בפורומים זה פשוט עוד יותר מבלבל כי למשל אנטיביוטיקה אתה אמרת שלקחת ומותר זינאט אני לקחתי והחמיר לי את המחלה מאוד עם נשימה ואחר כך נאמר לי שעדיף לקחת רק אוגמנטין ועם השפעת חזירים שעברתי לפני שבוע קבלתי לוריד רוצפין ולא קבלתי עוד המשך טיפול דרך הפה כי אמרו שאסור זינאט ורוליד.
האמת שלפני 5 שנים לקחתי איזה פעמיים אלטרולט ולא זוכרת שהיה משהו עם המיאסטניה אבל לפחות זה לקח ממני את הכאבים.אבל אז מצבי מבחינת המחלה היה הרבה יותר טוב היום אני מפחדת בכלל לנסות שלא יהיו לי בעיות נשימה
אני לוקחת 2 אקמול אבל זה לא מזיז לשברים בגב ולהתכווצויות שרירים שהשברים האלה עושים בגב ובבטן אני מתלבטת אם לקחת אופטלגין שאולי יעזור יותר אבל הבעיה שיש לי גם לופוס ואני חושבת שאסור לחולי לופוס לקחת אופטלגין וגם בנוסף אני מקבלת קלקסן וציקלוספורין אז אני לא יודעת אם מותר לשלב הכל יחד
תודה מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלי
ערן02/01/2010אם מותר או אסור לחולי לופוס בנוסף כמובן עלייך להתייעץ ם הראומטולוג שלך, יש גם אלגוליזין שהיא תרופה יעילה לכאבים, אבל שוב כל חולה הוא עולם ומלואו ותגובותיו לא שוות או דומות לחולה אחר במיוחד בסוג המחלות הזה, לכן מה שאני תמיד עושה הוא לקחת מנה או שתיים ולעקוב היטב אחר תגובת הגוף שלי, אם אין בעיה ממשיכים אם ישנם שינויים כלשהם מפסיקים ועוברים הלאה. אולי את צריכה להתייעץ עם מומחה לכאב, שוב בתיעצי עם הרופאים המטפלים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה+לופוס
יעל פ04/01/2010מלי שלום
האם אפשר לדעת כיצד מתבטא הלופוס אצלך?
אצלי תפליט פריקרדילי כבר 5 שנים וכאבי פרקים
לקחתי ללופוס פלקווניל שגרם להחמרה וכעת אני ללא טיפול ספציפי
אני מקווה שהאימורן והאימונו נותנים מענה גם לזה? (שאלה לפרופ' שדה, תודה)
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאטניה+לופוס
פרופ' מנחם שדה06/01/2010אימורן ואימונוגלובולינים לעתים יכולים להיות טיפול מספיק בלופוס גם ללא פלקווניל. אבל זהו לא תחום ההתמחות שלי, ולא אוכל להשיב לך תשובה מפורטת יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליריקה
פרופ' מנחם שדה03/01/2010אין עדות מוצקה לכך שליריקה עלולה להחמיר מיאסטניה גרביס. קיימים דווחים בודדים על רושם של חולים שלא נבדק בצורה מדוקדקת.
ככל תרופה חדשה יתכן שיש לה השפעה על המיאסטניה אצל חולים מסוימים.
אני מסכים עם דבריו של ערן ועל כן לא אחזור עליהם.
מעבר לכך, ליריקה לא נועדה לטיפול בכאב שנגרם על ידי שברים, אלא בכאב נוירופתי, כלומר כאב שמקורו במחלה עצבית פריפרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליריקה
מלי03/01/2010אין לי מושג למה הנוירולוג שלי נתן לי את הליריקה לכאבים מהשברים אבל האורטופד נתן לנוירולוג להחליט מה מותר לתת עם המיאסטניה גרביס
הבעיה היחידה זה שהשברים בחוליות גורמים גם התכווצויות שרירים בצורה של חגורה לבטן וגורמים כאבי בטן כי השרירים מכווצים ומשתקים את המעיים והכאבים הם בלתי נסבלים כי אי אפשר לזוז וכל תנועה מכווצת אותך וגורמת כאבים
ושהודעתי לרופא שהליריקה גורם לי להחמרה של שרירי הנשימה הוא אמר לי לקחת טופמקס
שגם נשמע מוזר כי זאת תרופה שאני מכירה לאפילפסיה וקצת מוזר לקחת תרופה כזאת עם מסטינון זה נשמע קצת מתנגש לא?
תודה על תשובתך
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליריקה
פרופ' מנחם שדה03/01/2010לא רק טופמקס אלא גם ליריקה הינה במקור תרופה כנגד אפילפסיה שהוסיפו לה שימושים נוספים.
רוב התרופות כנגד כאב נוירופתי הן גם תרופות כנגד אפילפסיה. יתכן שהנוירולוג חושב בעזרת התרופה להוריד את הרגישות העצבית וכך להשפיע על הכאב.
בכל אופן איני חושב שטופמקס מתנגש עם מסטינון או מפריע למיאסטניה, אך כמו כל תרופה חדשה במיאסטניה יש להעלות אותה בהדרגה ובזהירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)