פלסמה או IVIG ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלסמה או IVIG ?
    משה פיק
    09/01/2010

מצבי מחמיר בהדרגה. הציעו לי לעבור לטיפול פלסמה או IVIG ואני מתלבט מה הטיפול המועדף מהשניים שכפי שאני מבין בטיפול בפלסמה מוציאים נוגדנים מהגוף. מה בדיוק עושה טיפול IVIG ? ומה ההמלצה הטובה מהשניים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פלסמה או IVIG ?

הוספת תגובה

• פלסמפרזיס או IVIG

פרופ' מנחם שדה
    09/01/2010

פלסמפרזיס הוא טיפול על ידי הוצאת דם והחזרת הכדוריות האדומות ללא הפלסמה שמכילה את הנוגדנים. על ידי כך מפחיתים בעזרת טיפולים חוזרים את כמות הנוגדנים ומשפרים את סימני המחלה. הטיפול הזה יעיל מאד. חסרונו הוא שהוא מצריך החדרת קנולות עבות לורידים לצורך הוצאת הדם והחזרתו. הטיפול עלול לעתים לגרום לירידת ל"ד, להתעלפות ולסיבוכים נדירים נוספים. לכן משמתשים בו במצבים של מיאסטניה קשה, חוסר תגובה לטיפולים אחרים,כהכנה לפני ניתוח ועוד.
    הטיפול בIVIG הוא מתן אימונוגלובלינים שהופקו ממנות דם רבות של בני אדם. האימונוגלובולניים הם נגודנים והם מדכאים את ייצור הנוגדנים בטבעי של הגוף במנגננונים שונים. יתרונו של בטיפול הוא מיעוט תופעות לוואי. לעתים הוא גורם לכאבי ראש, לעתים נדירות להווצרות קרישים בדם בשל העלאת צמיוגת הדם, אך כאמור הדבר נדיר. ככלל זהו טיפול בטוח, אך יקר מאד.
    ההחלטה במה לבחר תלויה בנסבות הקליניות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו