בעיית בליעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית בליעה
    שרית
    21/01/2010

מזה חודשיים וחצי הנני סובלת מבעיית בליעה של מוצקים. ערכו לי בדיקת MRI מוח, EMG, SFEMG, בליעת בריום, גסטרסקופיה,אולטראסאונד גרון, בדיקה נוירולוגית הכל יצא תקין. בבדיקת וידאופלורוסקופיה נמצאו "שאריות מאסיביות בוולקולות ובסינוסים פריפריאלים". הואיל והעינין התחיל לאחר שבוע רווי מתח הרופאים העלו אפשרות שיש קשר בין הדברים. קיבלתי 10 מ"ג ציפרלקס שאותו אני לוקחת כבר חודש וחצי ללא שיפור משמעותי. אני חייה על נוזלים בלבד וירדתי 11 ק"ג. מעבר לזה אני מרגישה מצוין ללא כל חולשה או עייפות שרירים כלשהם.רציתי לדעת האם יתכן ומדובר במצב של לחץ? או אולי מדובר במיאסטניה? אלו בדיקות נוספות עלי לבצע בכדי לאבחן את העינין?

מודה לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית בליעה

הוספת תגובה

• בעית בליעה

פרופ' מנחם שדה
    21/01/2010

האפשרות של מיאסטניה גרביס כגורמת לבעית הבליעה בהחלט קיימת. לעתים המיאסטניה גורמת לחולשת שרירים ממוקמת רק בקבוצת שרירים אחת לאורך זמן. כאשר מדובר בשרירי הבליעה קשה לאבחן זאת על ידי EMG או SFEMG כיון שלא ניתן לבדק בטכניקות אלה את השרירים הפגועים.
    מבחינת המשך הברור בכוון של מיאסטניה הייתי ממשיך בבדיקת נוגדנים כנגד הקולטן לאצטיל כולין ולMUSK. הייתי בודק את השפעת זריקת מיוסטגמין וטיפול בטבליות מסטינון, וכן מבצע CT חזה לשלילת תימומה.
    אולם יש לבדוק גם אפשרויות אחרות מלבד מיאסטניה. זאת באמצעות רופא אא"ג על ידי התבוננות בתהליך הבליעה באמצעות מכשור עם סיב אופטי, בדיקה מנומטרית של הושט ועוד.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו