כדור ליריקה לכאב עצבי לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדור ליריקה לכאב עצבי לאחר לידה
    מירב
    01/02/2010

ד"ר שלום,

אני בת 36, חודשיים וחצי אחרי לידת ואקום.
    כנראה שבמהלך התפירה נפגע לי עצב ומאז אני סובלת מכאבים עזים באזור פי הטבעת שמקרין לנרתיק ולרגליים.
    הייתי כבר אצל מס' רופאים ביניהם פרוקטולוג, גניקולוג, מומחה לרפואה פלסטית של האזור ונוירולוג וכולם איבחנו כי כנראה מדובר בפגיעה עצבית.

למיטב הבנתי הכאבים יכולים להמשך כחצי שנה ולאחר מכן העצב מת- האם זה נכון? האם יש סיכוי כי הכאב לא ייעלם??

הנוירולוגית המליצה על כדורי ליריקה להפחתת הכאב אך קראתי כי הם מלווים בתופעות לוואי- האם הם מומלצים לסוג זה של כאב? האם הם רק משככי כאבים או שהם גם עובדים על העצב?
    האם יש סכנה במהלך לקיחתם/ לאחר מכן עם הריון נוסף?

אודה על תשובתך,
    אני כבר על סף ייאוש..

מירב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למרב שלום

ד''ר אמיר דורי
    01/02/2010

אני לא רואה את הקשר של זה למיאסטניה גרביס שזה נושא הפורום.
    אשיב לך רק בקיצור: אם אחד התפרים קשר קצה עצב באזור, זה יכול לגרום לכאב ממושך אך הנטייה של כאב מסוג זה בד"כ להתפוגג בהדרגה. אם אין חסר תחושתי או רדימות באזור אז ממש פגיעה עיצבית לא בטוח שיש.
    אם ניסית משככי כאבים אחרים ולא עזרו, אז ליריקה היא אופציה טיפולית נוספת. בזמן הנקה – לא מומלץ. בכל אופן, זה לא מזיק לעצב, אלא רק משכך את הכאבים. אכן יש תופעות לוואי כפי שציינת, בד"כ בתחילת הטיפול וחולפות בהמשך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו