מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צניחת כפות רגליים -משה פיק09/10/2007
לשם סדר עוקב אני מעביר את ההתכתבות בנושא "צניחת כפות רגליים" לפרק נפרד מהפרק שבו הוא היה - "MG האמנם ?"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת כפות רגליים (ערן משה) -
משה פיק09/10/2007אורי שלום
מניסיון אישי, אני אח במקצוע, דבריו של משה פיק פוגעים בדיוק במטרה, אף אחד לא כתב את הספר על מיאסטניה, בקצרה אצלי לא נמצאו נוגדנים כלל וגם הסימנים התחלה היו לא ברורים חוץ מעיפות במשך היום וראייה כפולה, אך זה בא עם חולשת צד, בגלל שלא היה פטוזיס (צניחת עפעף), רוב הרופאים החליטו שזן לא מיאסטניה( טעות, רק ל- 70% לערך יש צניחת עפעף), גם בדיקת ה- SF- EMG שלי לא הייתה ספציפית למיאסטניה למרות שהמבצעת טענה בפעם הראשונה שזו מיאסטניה. בהמשך המצב החמיר והופיעו סימנים של מיאסטניה וגם כאלה שלא רואים כ"כ כמו צניחת כפות רגליים (לאחר בירור אפילו פרופ' שדה כתב על מאמר, אז כן נראה מצב כזה) והויע גם צניחת עפעפיים וכו'. היום יש לי את כל הסימנים הקלאסיים כולל גם כאלה שהם לא קלאסיים ולדעתי עצם ההתלבטות הארוכה, למרות שאני במקצוע ולחצתי כל הזמן לכיוון אבחנה וטיפול היא זו שגרמה להחמרת המצב. לדעתי במידה ולבינך המסטינון עזר עליו להמשיך לקחתו (במידה והוא לא גרם לחולשה נוספת של השרירים) וללכת לעוד כמה נוירולוגים המטפלים בנושא- לי לדוגמא אמר פרופ' אברמסקי כי למרות שאין נוגדנים וה- SFEMG לא ספציפי בדיוק, מה שחשוב זו הקליניקה, כלומר התופעות הנצצפות ע"י הרופא והסימנים עליהם מתלונן החולה וגם בספרות כתוב שבמחלה זו החשוב ביותר היא הקליניקה ואח"כ בדיקות העזר, כמובן שאם יש נוגדנים האבחנה חד משמעית וזה הרבה יותר קל, אבל במידה ואין נוגדנים, החולה מיטלטל מרופא לרופא וזה יכול להימשך זמן רב והוא חשוב למניעת התדרדרות המצב. זו דעתי המקצועית ומניסיון אישי.
בברכת בריאות והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצניחת כפות רגליים -
משה פיק09/10/2007שלום ערן,
זו לא הפעם הראשונה שאני שומע ממך על התופעה של "צניחת כפות הרגליים" ותמיד חשבתי שזו תופעה של מחלה אחרת, היות ואני מודע לכך שזו לא המחלה היחידה איתה אתה מתמודד.
אם זו הכן לדעתך תופעה של מחלת המיאסטניה (אני לא נתקלתי בתופעה זו אלא רק אצלך) הייתי מעוניין שתפרט יותר על התופעה ואם יש לך קישור כלשהו לכתבה/מאמר בנושא אשמח לקבל. אני מעוניין לשמוע וללמוד את הנושא יותר מקרוב.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצניחת כפות רגליים (מורג יהודה) -
משה פיק09/10/2007מה פירוש, צניחה?
האם אפשר לקבל, תיאור קצר של התופעה?
זה כשבוע יש לי תופעה, אולי דומה , בקרסול. אני לא יכול להרים את כף רגל שמאל, למעלה מהמצב המאוזן. אני יכול להוריד אותה למטה.לפני כן היתה לי שם,תקופה קצרה, בצקת קלה.
יש חוסר תחושה של העצב/השריר - הוא לא עושה את מה שאני "אומר" לו.
אני עושה בדיקת אי.אם.ג'י ביום ה' הקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצניחת כפות רגליים (ערן משה) -
משה פיק09/10/2007מוכר לי ,גם אצלי זה התחלי כך, כולל כאבים לאחר מאמץ באיזור הקרסול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה(צניחת כפות רגליים (ערן משה) -
משה פיק09/10/2007שלום
צניחת כף רגל המדוברת בד"כ היא לאחר אירוע מוחי או שיתוק כלשהו ואז עקב חוסר מעבר עצבי יש צניחת של כף הרגל (ד"א זה יכול להיות גם בגלל פריצת דיסק), במיאסטניה יש חולשת שרירים המפעילים את הקרסול אלו השרירים הבאים מאיזור הברך ועד לפטישון (העצם הבולטת בצד הקרסול) ואז יש צניחה של כף הרגל בזמן הליכה בלבד כי השרירים לא מחזיקים את הכף רגל, לא עושים את תנועת הרמת הרגל בזמן הליכה ובזמן שכיבה ניתן לראות זאת שהרגל צונחת הצידה (לא כמו בשיתוק כלפי מטה) והחוצה. כשהייתי אצל פרופ' שדה לשם נטילת ביופסית שריר הוא סיפר לי שהוא כתב על כך מאמר והוא מכיר את המצב הספציפי הזה, נכון שאין הרבה אבל ישנם מקרים כאלה וסה"כ גם פרופ' אברמסקי אמר שזה הגיוני מבחינה פיזיולוגית, רק שזה לא מצב בו נתקלים הרבה כמו חולשת ידיים, ירכיים עניים וכו', עוד פעם לא נכתב הספר כמו שאתה אומר וחולשת השרירים יכולה להתבטא בכל שרירי השלד (או השרירים המשורטטים כפי שהם נקראים, בניגוד לשרירים החלקים כמו מעיים, ושט וכו') כולל השרירים היותר מרוחקים. אין לי מאמר כתוב על כך אבל נדמה לי שבאחד המקומות הרבים שקראתי על המחלה נכתב שם שנצפתה תופעה כזו, אבל לא זכור לי היכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצניחת כפות רגליים -
משה פיק09/10/2007שלום ערן,
כפי שאני מבין מדברייך המצב אצלך אינו קשור לארוע מוחי כלשהו או שיתוק או פריצת דיסק, והתופעה היא אך ורק עקב מיאסטניה גרביס.
האם זה המצב ?
האם עוד מישהו מהחברים נתקל בבעיה דומה ?
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצניחת כפות רגליים (אורית) -
משה פיק09/10/2007משה שלום,
חזרתי לפני שלושה ימים מטיול של ארבעה ימים מאוד אינטנסיביים בברצלונה.
הליכה מרובה ביותר ועמידה על הרגליים. מאמץ שלא קיים ביום יום.
ביום שחזרתי הבחנתי בנפיחות מאוד רצינית בכפות הרגליים ובקרסוליים.
לא הבנתי מה זה, וייחסתי את זה להליכה ולמאמץ.
נכנסתי לפורום וקראתי את העניין של "צניחת כפות רגליים". ראיתי שזה די מתאים בעצם
למה שקרה לי.
גם אני מייחסת את זה למיאסטניה. כי לא ידועה לי בעיה אחרת.
לידיעה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצניחת כפות רגליים (ערן משה) -
משה פיק09/10/2007משה שלום
אומנם כך, צניחת הרגליים היא מחולשת השרירם הבאים מהברך החיצונית הצדדית ואוחזים את הקרסול ע"י גידים וגם שריר הסובך (התאומים) שאוחזים את גיד אכילס ולכן מבחינה פיזיולוגית גם ברור שתופיע פיברומיאלגיה כי כל מאמץ המפרקים עובד על הגידים והמעטפות שלהן וזה גורם לכאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצלי, זו לא צניחת כף רגל - יהודה
מורג יהודה17/10/2007לאחר בדיקת אי.אם.ג'י., -התופעה אצלי היא בגלל הפרעה קלה בתפקוד העצבים בחלק התחתון של הרגל ואינה קשורה למיאסטניה .
זו לא צניחת כף רגל (אפפשר לשכוח מהשאלה הקודמת שלי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)