אני חולת מיאסתניה גרביס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני חולת מיאסתניה גרביס
    פרי חפץ
    10/10/2007

שלום שמי פרי ואני חולת מיאסתניה גרביס אני מקבלת 8 פעמים ביום מסתינון ופעם בחודש עירוי של המגלובין ואני מרגישה ביום המון חולשה קושי בתפקוד צניחת עעפפים כול הזמן עיפה איבדתי את הביטחון העצמי שלי לצאת לרחבות לבד אני נילחצת מהר מכול דבר ומהר מאוד המחלה שלי מחמירה כתצואה מלחץ השאלה שלי מה אני יכולה לעשות כדי שיהיו לי חיים נורמלים תודה פרי חפץ ורפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני חולת מיאסתניה גרביס

הוספת תגובה

• חזקי ואמצי, פרי

מיסטי
    10/10/2007

שלום פרי,
    צר לי לשמוע על הרגשתך הפיזית הלא טובה, כמו גם על הרגשתך הנפשית- מנטלית.
    לא ציינת בדברייך האם הבסיס לנ"ל הוא היותך חולה חדשה, יחסית, וטרם הסתגלת לקשיי המחלה, או שיש החרפה במצבך. בנוסף, למה את חוששת להיות בחוץ לבדך, האם קרה לך משהו בעבר בסיטואציה כזו?
    עבורי מה שעוזר לי מאוד זה להיות מאוד קשובה לגוף, ובהתאם למלא את יומי. בימים טובים אני מספיקה המון ופעילה בבית ובחוץ ואפילו לא נזקקת להרבה שעות שינה (למרות שמנוחת צהריים הפכה להכרח עבורי גם בימים שכאלה), ולעומת זאת יש לא מעט ימים (למשל היום) שהקצב שלי איטי יותר, אני זקוקה לפעילויות פחות מאומצות (לא יכולה להסתובב ממושכות לסידורים, לא נפגשת עם אנשים כדי להשאיר את מעט כוחותי למשפחתי) ואפילו דואגת לנוח בין פעילויות על כוס שתיה וספר. לפעמים אני שואלת את עצמי איך ברח היום בלי שהרגשתי, ובקושי עשיתי משהו.
    כאדם שהיה מאוד פעיל היה לי מאוד קשה בתחילה "להרשות לעצמי" את הקצב הזה, שנתפס קודם כלוקסוס או כמשהו היאה לחופש, אך מהר מאוד הבנתי ששינוי ההרגלים משפר את הרגשתי ואפילו את תפקודי בהמשך היום. בנוסף, בגלל השפעת הלחץ לרעה על מחלתנו חשוב למצוא אפיק הרגעה כלשהו, או אפיק לפריקת לחצים- הליכה בחוץ (פארק, ים וכד'), פגישה עם חברה, יצירה, תראפיה כלשהי....
    חזקי ואמצי, פרי, בהתמודדותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרי חולת מיאסתניה גרביס

פרי חפץ
    11/10/2007

אז ככה על עצמי אני חולת מיאסתניה גרביס כבר 3 שנים עוד מעד ואני עדין לא מאקלת את זה שקיבלתי מחלה בגיל כזה צעיר יש לי שני ילדים קטנים בבית שאני אמורה לטפל בהם אבל לא תמיד מצליחה לתפקד אני די הרבה מתשפזת בבתי חולים גילו לי את המחלה רק אחרי 8 חודשים של סבל ויאוש 8 חודשים הייתי נופלת ברחבות בכבישים באוטבוסים והרפאוים תמיד היו אומרים לי אין לך כלום זה תמיד בראוש שלך עד שפניתי לפרפסור קרסו והוא אישפז אותי בבי"ח ותוך שבועים הוא גילה לי את המחלה ואמר לי יש לך מיאסתניה גרביס ובנוסף יש לי את אפלפסיה מגיל 15 שזה נירדם לי המחלה וגילו לי את המיאסתניה האפלפסיה חזרה אלי ובנוסף אני מטפולת בביח בלינסון בהשגחה רפואית עם הנירלוג אבל יש ימיים שאני מצליחה לתפקד וימיים שאני אפילו מהמיטה לא יכולה לקום לפעמים אני כבר מגיעה למצב של יאוש ומתחילה לבכות מהתסכול שאני אל מצליחה לעשות כלום אני מספרת בערך מה קורה לי אני רוצה לחיות חיים נורמלים בלי פחדים אני רוצה להיות איך שהייתי בעבר בחורה שמחה שיכולה לעשות כול דבר שאני רוצה אבל אני לא מצליחה השאלה שלי היא ?איך אני יכולה לחיות חייים נורמלים ביותר אשמח עם תתנו לי תשובה רפואה שלמה פרי חפץ מיס טל שלי לבירורים 0525122655 אשמח עם תיצרו קשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העיקר לא להתייאש

יעל
    11/10/2007

פרי שלום
    אני מברכת את משה שוב על פתיחת הפורום!!!. לפני כן חשבתי שאני לבד במחלה הזאת. עכשיו אני יודעת שכולם עוברים את אותו מסלול יסורים
    קודם כל, לשכנע את הסביבה שאת באמת חולה ולא שחקנית בהבימה
    אחר כך, לשכנע את עצמך שזה קורה לך, בהתחלה הרגשתי פיצול אישיות. התיחסתי לחולה כישות נפרדת כשאני בעצם בריאה
    השלב הכי קשה! זה לקבל את עצמך כחולה ולנהוג בהתאם
    אחר כך, קשה לשכנע את הרופאים שהסתיים שלב הבירורים והאיבחונים ולהתחיל בטיפולים
    עכשיו , זה השלב החשוב..שבו הטיפולים צריכים להתאים לחולה. וזה לא פשוט, לכל חולה האיפיונים שלו והטיפולים שמתאימים לו
    אני לא מסכימה עם משה בקשר לדיאטות. כי נשים נוהגות להיכנס לדיאטת כסאח (גבר לא יבין זאת) רוצות תוצאות ומהר. יש להיזהר מאוד. דיאטה מחלישה מאוד! כדאי לשמור על המשקל ולא להתאמץ לרדת.. גם כאן החוכמה היא לקבל את עצמך כמו שאתה. חלש, עייף ופחות רזה
    זה מנסיוני
    אנחנו מספר חולות באזור נס ציונה ורחובות מקיימות מפגשי תמיכה שעוזרים לנו ונשמח לצרף מי שרוצה וזקוק לקשר האישי
    בריאות לכולם
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרי חפץ חולת מיאסתניה

פרי חפץ
    11/10/2007

יעל שלום לך הייתי מאוד רוצה שתיצרי אייתי קשר טלפוני לשחוח יותר לעומק ושתצרפי אותי לתמיכה המיס טל שלי הוא 0525122655 אוו בבית 098655440אשמח מאוד עם תיצרי קשר בהקדם ותרשמי לי גם את המי טל שלך הרבה בריאות פרי חפץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל...

בתיה
    11/10/2007

היי
    אני תושבת נס ציונה והייתי שמחה להצטרף למפגשי תמיכה , אשמח אם תיצרי איתי קשר דרך המייל שלי .
    תודה ולהשתמע והרבה בריאות לכולנו.
    בתיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבתיה

יעל
    11/10/2007

לא צרפת לי כתובת מייל
    אשמח להיות בקשר
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזמנה לקבוצת התמיכה -

משה פיק
    11/10/2007

שלום בתיה,
    אם את רוצה להצטרף לקבוצת התמיכה, לקבל עדכונים ולקבל הזמנות למפגשים, שילחי חי את הפרטים שלך ותצורפי לקבוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש קבוצת תמיכה כזו גם בירושלים?

מאסקית
    11/10/2007

אני מרגישה זקוקה לזה.
    עברתי היום טיפול פלסמפרזיס, אבל עדין מתקשה בתנועת שרירי הידיים והפנים.

אין לי עוד כוח לזה.
    (איזה משפט מוזר, בהקשר הזה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצות תמיכה

יעל
    11/10/2007

משה שלום
    האם יש אפשרות לארגן קבוצות קטנות לפי אזורי המגורים
    בגלל המגבלות בתנועה אולי זה מעשי יותר ולך יש כתובות האנשים.
    תודה ולהתראות
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפגש תמיכה בירושליים -

משה פיק
    11/10/2007

הכל ניתן לבצע , קיימתי כבר מפגשים בירושלים. באר-שבע וחיפה.
    בכדי לקיים מפגש בירושליים אני צריך מישהו/י שיקחו על עצמם לארגן את האנשים ליום מסוים, שעה ומקום, והרי לכם מפגש.
    אם מישהו לוקח על עצמו לארגן, אני אעזור לו/ה ואפילו אגיע אם רוצים.
    אין דבר העומד בפני הרצון........אבל צריך רצון.

משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפגש תמיכה בירושלים -

תהלה
    11/10/2007

שלום לכולם!
    אני אשמח לנסות לארגן מפגש תמיכה בירושלים.
    יש לי כמה דברים דחופים לסיים ואז אוכל להתפנות ולנסות לארגן מפגש. אני מעריכה שזה ייקח בין שבועיים לשלושה.
    בינתיים מי שמעוניין להגיע למפגש שכזה מוזמן לשלוח מייל עם הפרטים שלו למשה פיק (משה - אני מקווה שזה בסדר שאני מנדבת את האי מייל שלך) ולכשאתפנה לארגן את המפגש אצור קשר עם משה.

שיהיה לכולם חורף בריא ועם הרבה כוחות פיזיים ונפשיים.
    תהלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולה מיאסטניה

שמואל
    20/10/2007

אני חולה מיאסטניה כבר 15 שנה
    לשמחתי אז המחלה נרדמה ל- 10 שנים
    וחזרה לצערי לפני כ- 5 שנים לקחתי מיסטנון
    כמה שנים וכעת לוקח פירדוסטיגמין, רואה מדי פעם
    כפילות בראיה, חולשה בגפיים וקשה לתפקד
    קשה לי לעמוד הרבה זמן - בן 51

טוב שיש את הפורום כדי להתייעץ במה שעובר
    ולחלוק את אותה מחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמואל, חולה המיאסטניה -

משה פיק
    21/10/2007

שלום שמואל,
    אם אינך ברשימת החולים ב "קבוצת תמיכה MG באינטרנט" אינך מקבל את העדכונים החדשים על המחלה שנשלחת לחברים באמצעות כתובת ה- Email.
    אם אתה מעוניין לקבל את האינפורמציה, שלח לי הודעה לדוא"ל

בברכה
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו