סיבה לחולשה ברגליים וחוסר יציבות???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיבה לחולשה ברגליים וחוסר יציבות???
    איתי
    28/02/2010

שלום ד"ר יקר,
    אני בן 40, משקל גוף תקין, לא מעשן, לא שותה, חיים קצת לחוצים (איש הייטק וסטודנט).
    מזה חודש וחצי סובל מחולשה ובעיקר - חוסר יכולת לעמוד חזק על שתי רגליי מבלי למעוד אחורה או קדימה (לא יכול לעמוד כמו פלס יותר מ-15 שניות בלי שארגיש חולשה ברגליים ונטייה למעוד קדימה או אחורה) וכן חוסר יציבות וש.מ גם הליכה עם תחושת סחרחורת קלה. הסימפטומים מללוים אותי 24 שעות ביממה, להוציא בשינה או בישיבה שם אינם מורגשים.
    ממה שקראתי, ברפואה זה מוגדר כתחושת ציפה, כאילו אני עומד על רפסודה.
    חודש לפני תחילת תחושות אלה, היו לי כאבי ראש וכאבים בארובות העיניים ששללו תהליך תופס מקום או משהו מסוכן אחר בבדיקת MRI מוח שעשיתי.
    בדיקות דם תקינות לחלוטין (באמצע גבול הנורמה) לנוציא בדיקת B12 וחומצה פולית, שבגינן לוקח תוספי מזון וזריקות לשריר שנכון לרגע זה - ללא הטבה.
    בדיקת שמיעה - מצאה ירידה בשמיעה יחד עם טינטון באוזן שמאל בלבד, ממנו אני סובל מגיל 10.
    בדיקות א.א.ג שללו סינוסיטיס, בדיקה נירולוגית תקינה לחלוטין, בדיקת רופא עיניים תקינה לחלוטין.
    צריך השבוע לעשות בדיקת ENG + ב. קלורית באסף הרופא.
    מאוד מודאג כי מאוד סובל מהסימפטומים של חוסר היציבות בעמידה והליכה, שמעסיקים את מוחי כל היום ועד כה - ללא אבחנה של מקור הבעיה.
    אומנם בדיקה נירולוגית לפני כחודש שכללה את מבחן רומברג יצאה תקינ, אך בביתי אמש, שבצעתי את הבדיקה בעיניים פקוחות ולאחר מכן בעינים סגורות שמתי לב כי גופי כן נוטה ליפול אחורה וקדימה אלא אם כן אני ממש מתאמץ בשרירי הרגליים להחזיקו. במצב ללא מאמץ, גופי לאחר מספר שניות נוטה ליפול אחורה או קדימה בשני מצבים, עם עיניים סגורות ופקוחות כאחד.
    שאלותיי:
    חוץ מלנסות להרגיע אותי ולהגיד לי שמקור נפשי, מה אפשר עוד לעשות לדעתך להמשך הבירור????????
    1. האם ייתכן שזה וירוס ששוכן בגופי כבר חודשיים? אולי קנדידה?? משהו חמור יותר?
    האם לנסות STUNARONE או שזה טוב רק לסחרחורת מסוג ורטיגו ולא לחוסר יציבות כמו שיש לי?????
    2. אני מניח שיש לך נסיון רב במחלות פנימיות ואולי נתקלת בבעיה דומה לשלי בעבר ותוכלי לסייע לי בהמשך הבירור שעד כה העלה חרס.
    3. האם ייתכן שיש לי מחלהמיטוכונדריאלית שפרצה אצלי בגוף בגיל 40 וכי יש לי פגעיה אפשרית בצרבלום?
    תודה ושבוע טוב,
    איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עוד נקודה להבהרה...

איתי
    28/02/2010

האם להתחחיל לעשות את כל הבדיקות של מחלת מיאסטניה גרביס במקרה והיא הסיבה לחולשה שלי בגפיים או שזה מיותר בשלב זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בירור

ד''ר אמיר דורי
    28/02/2010

איתן, אתה מתאר סימפטומים מרשימים אך בנוכחות בדיקה נוירולוגית תקינה. לתת לך רשימת אבחנה מבדלת ורשימת עבודה כאן לדעתי אין זה הדבר הנכון לעשות. אני ממליץ לך לחזור לנוירולוג שהתחיל איתך את הבירור ולהמשיך אותו. לעיתים הבדיקה הנוירולוגית בתחילה תקינה ורק בהמשך "צצים" סימנים נוירולוגים המכוונים לבעיה. יתכן ויהיה צורך בהמשך בדיקות דימות – אולי של הצוואר, יתכן גם בדיקת הולכה של העצבים ההיקפיים. אך אלה, חשוב שיעשו בהנחיית הנוירולוג המטפל, שיכוון אותך לבדיקה הנכונה, להבין את משמעותה ולהמשיך ממנה הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר יציבות

מיכל
    22/03/2010

איתי, אני גם חווה את אותם הסימפטומים כמוך קרוב ל3 חודשים וכרגע שולחים אותי לאותן הבדיקות .....גם אצלי כל מה שעשיתי עד עכישו יצא תקין...יש לציין שלעתים יש לי גם קושי בבליעה.
    אשמח לקבל מידע בנושא כי אינני יודעת לאן עוד לפנות והרופאים נראה כאילו יודעים פחות ממני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות דומות

דינה
    23/03/2010

יש לי תופעות דומות מישהו יכול להגיד לפחות מה יכולות להיות הסיבות?
    האם זו יכולה להיות תופעה ללא הסבר? יש מצב כזה?
    אני פחות מאמינה במצב נפשי כיוון שזה לא קורה כל הזמן.זה יכול להיות מצב נפשי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר יציבות

פרופ' מנחם שדה
    23/03/2010

לא ניתן לאבחן מצב של חוסר יציבות דרך האינטרנט. לחוסר יציבות יש סיבות רבות ומגוונות והאבחון מתבסס על הבדיקה הנוירולוגית. גם אם את חושבת שהרופאים יודעים פחות ממך בסופו של דבר האבחנה והטיפול יקבעו על ידי רופא. על כן לדעתי עליך להמשיך בברור הרפואי, ואם רופא מסוים אינו מצליח למוצא את הסיבה לחפש רופא אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו