טיפול במח עצם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול במח עצם
    יעל פ
    11/03/2010

האם מישהו שמע על טיפול בחולי מיאסטניה בעזרת מח עצם?
    MSC

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול במח עצם

הוספת תגובה

• טיפול במח עצם

ד''ר אמיר דורי
    12/03/2010

מיאסטניה גרביס נוצרת עקב הופעת נוגדנים הפוגעים בחיבור בין העצב לשריר ובשל כך לליקויי בהפעלת השריר ע"י העצב. הנוגדנים נוצרים ע"י תאי מערכת החיסון. באופן תיאורטי, אם מוחקים את מערכת החיסון ויוצרים אותה מחדש כפי שעושים במחלות כמו לויקמיה, ניתן להפטר מהתאים שמייצרים את הנוגדנים שגורמים למחלה. התיאוריה יפה, אבל בפועל, קשה ליצור זאת וזה מלווה בסיכונים רבים. לכן השתלה כזאת מבוצעת רק במחלות שהסיכון מהחלה עצמה רב. יתרה מכך, השתלת מח עצם עצמה יכולה לגרום לתופעות דמויות מיאסטניה ואף לעליה בנוגדנים נגד הקולטנים הנ"ל בחולה שלא הייתה לו מיאסטניה לפני כן. הנושא במחקר בחיות מעבדה. יש דיווחים מעניינים אבל בינתיים, עד כמה שידוע לי, טיפול במח עצם למיאסטניה גרביס אינו נעשה בבני אדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במוח עצם

משה פיק
    13/03/2010

כאשר אני התעננינתי הנושא לפני מספר שנים, שוחחתי עם משה פיק שהקים את הפורום הזה והוא עדכן אותי על מספר חולים בארה"ב שאכן עברו את התהליך כאשר חיסלו להם את מערכת החיסון בעזרת תרופה בשם Citoxan שמחסלת את מערכת החיסון אולם תאי הגזע אינם נפגעים מממנה ובמשך הזמן בעזרת תאי הגזע נבנתה להם מערכת חיסונית חדשה לגמרי.
    איני זוכרת את הפרטים במדויק, אולם אני מאמינה שמשה פיק יכול לפרט אם תפנו אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש משהו בדברייך

ערן
    15/03/2010

אך עדיין לא הוכחה יעילות הטיפול ואכן עצם חיסול כל מע' החיסון וניסיון בנייתה מחדש הוא הליך מסוכן מאד, שיכול אף להביא לתמותה.
    את משה פיק ניתן למצוא בקומונת מיאסטניה גראביס, בתפוז קומונות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו