השתלת מוח עצם לשיפור הנשימה -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתלת מוח עצם לשיפור הנשימה -
    משה פיק
    17/10/2007

בתאריך 9 אוקטובר 2007 יצא פירסום של אוניברסיטת קליפורניה (UCSD).

חולי מיאסטניה הסובלים מסימפטום של בעיות נשימה יכולים לשוב ולנשום טוב יותר הודות להשתלה נדירה של מוח עצמות (לשד העצם) בתהליך ראשון שבוצע במערב ארה"ב במרכז הרפואי של אוניברסיטת קליפורניה (סן-דיאגו).

תהליך חדש זה מתכנת מחדש את מוח העצמות של החולה. התהליך כולל חיסול מוח העצמות הקיים באמצעות טיפול כימוטרפי ועירוי דם נקי מטוהר. לאחר השתלת הדם המטוהר, תאי הגזע (Stem Cells) החדשים בונים מוח עצמות חדש (Bone Marrow) שבעזרתו מתחדשת מערכת החיסון עם תאים שאינם מתקיפים את הגוף.

התהליך ההשתלה בוצע בקליפורניה על חולה מיאסטניה (רופא במקצועו) שהיה 3 שנים בטיפול פלסמהפרזיס כל יומיים עקב בעיות חולשה בגפיים וקשיי נשימה. טיפול שהחזיק אותו בחיים.

לדברי אגודת השתלות מוח עצם בארה"ב (IBMTR) תהליך יחודי זה בוצע רק בשלושה מיקרים קודמים במכון האוניברסיטאי בשיקגו.

בתהליך שעבר החולה הטיפול הכימוטרפי חיסל את רוב תאי T (התאים הגורמים למיאסטניה) והתיאוריה של המטפלים היא שכאשר המערכת החיסונית נקיה מהנוגדנים, השתלת תאים נקיה לא תרכוש את תכונות התאים שהוצאו והמערכת תהיה ללא נוגדנים למיאסטניה.

לאחר הטיפול החולה חייב לקחת מספר תרופות אנטיביוטיות כהגנה מזיהומים ומערכת חיסונית חדשה ניבנת תוך 3 חדשים בהם החולה חייב להמנע ממפגש עם קהל גדול.

למעוניינים לקרא את הפירסום :
    http://health.ucsd.edu/news/2007/10-9-myasthenia-gravis.htm

לפי הערכת העמותה האמריקאית (MGFA) רק 20 מתוך 100.000 מאובחנים במחלה וישנם עוד רבים שהם חולים, אולם הם לא מודעים לכך.

בברכה
    משה פיק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה למאמר -

משה פיק
    18/10/2007

שלום לכולם.
    הפנתי את המאמר לעיון לנוירולוג ידוע בארץ לקבלת תגובה.
    תגובתו הייתה :
    משה שלום
    זהו טיפול קיצוני ובעל סיכונים רבים
    בוודאי שאינו טיפול שגרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה נוספת לטיפול -

תהלה
    18/10/2007

אני דיברתי על הטיפול הזה עם הנוירולוג שלי. הוא אמר שזהו טיפול שעלולה להיות בו סכנת חיים ולכן זהו טיפול קיצוני במיוחד.
    תהלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה נוספת --מורג

מורג יהודה
    19/10/2007

שהופיעהבאי-מייל בקבוצת המיאסטניה בארה"ב:
    א. שזה טיפול נדיר. מקרה אחד מתוך ארבעה בארה"ב. עדיין לא מספיק נסיון מצטבר.
    ב. שזה יקר מאוד - 250.000 דולר.
    ג. שנעשה במקרה חמור ביותר.
    לידיעתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה נוספת -

משה פיק
    19/10/2007

קיבלתי תגובה נוסםת של רופא בנושא :

שלום משה,
    אל תתלהב כל-כך. השתלת מיח עצם עצמית (שזה מה שמדובר בו), היא פרוצדורה לא פשוטה, כרורה בטיפול כימותראפי אגרסיבי על כל הסיבוכים הצפויים מכך. בעבר, הייתה התלהבות מטיפול בחולים עם מחלות אוטואימוניות שונות בדרך זו, אבל היא פחתה במשך הזמן, בגלל אלטרנטיבות אחרות, עם פחות בעיות.
    דוקא, אם זה מעניין אותך, יש היום לא מעט ניסויים בתרופות חדשות במחלות אוטואימנויות, ואני מאמינה שתוך מספר שנים ימצאו תרופה שעושה מודולאציה של מערכת החיסון, מבלי לדכא אותה באופן גורף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כחולה שעברה גם כימוטרפיה..

רונה
    21/10/2007

שלום,
    אני חולת מאסטניה, שהתגלתה עקב טימומה לפני כ-6 שנים, עברתי ניתוח להוצאת הטימומה
    ולאחריה כימוטרפיה.

כיום אני מחלימה ממחלת הסרטן פעם נוספת, עליי לציין שדווקא בתקופת הכימוטרפיה , המאסטניה
    ממש לא הורגשה, העפעפיים לא נסגרו, הידיים תפקדו והרגשתי ממש טוב.
    כנראה שהשמדת המערכת החיסונית על ידי הכימוטרפיה (למרות התופעות הקשות של בחילות הקאות וכד' - שנכון להיום יש תרופות שמאד מאד מקלות) מאד עוזרת

לאחר סיום הכימוטרפיה - חזרו התופעות ובגדול, ראיה כפולה, חולשה בידיים, קושי בלעיסה ובבליעה ועוד..כך שהיום אני עוברת טיפולי IVIG - בנוסף לטיפול במסטינון, פרדניזון ואימוראן

אשמח לדעת האם יש חולים באזור הקריות-חיפה, והאם מתקיימים מפגשים באזורנו.

בברכה,
    רונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפגשים בחיפה (תשובה לרונה) -

משה פיק
    21/10/2007

שלום רונה,
    לפי שאלתך אני מבין שאת אינך חברה ב "קבוצת התמיכה MG באינטרנט".
    צרי איתי קשר ואני אעדכן אותך בכל הפרטים, גם בנושא חולים בקריות ובאיזור חיפה.

בברכה
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונה

שירלי
    04/11/2007

רונה הי,
    קראתי עכשיו את סיפורך, ואני מקווה שאת מרגישה יותר טוב.
    אשמח לשמוע ממך (צ'יטטנו לפני כשבוע), ועכשיו אני גם רואה שאת מאזור חיפה . ובכן - אני גרה בחיפה. תתקשרי - 04-8261172.
    להתראות,
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו