נוגדנים ברמה לא גבוהה (עם סימפטומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוגדנים ברמה לא גבוהה (עם סימפטומים
    א
    12/04/2010

שלום,

מזה כמה חודשים שיש לי הפרעות בדיבור.

בבדיקת דם נמצאו נוגדני AC אם כי ברמה לא גבוהה שמצביע על המחלה באופן וודאי. הנוירולוג שלי בחופש ובהתייעצות טלפונית שעשה רופא המשפחה עם נוירולוג אחר, טען זה כי אם יש סימפטומים ונוגדנים אז הכמות פחות חשובה והוא היה שוקל להתחיל טיפול במסטינון ולאבחן את התגובה וכן לבדוק בדחיפות שאין גידול בתימוס, כמובן שהכל בהסתייגות ובכפוף לבדיקה קלינית.

עם יד על הלב, אין לי כוח להתמלא שוב בתקוות שווא. זו כבר האבחנה השלישית או הרביעית שאני עובר עם התופעות האלה כולל MRI שיצא נקי וארבעה חודשים על כדורי הרגעה שהועילו מעט.

מלבד התירוץ הידוע שאין לי מה להפסיד, האם זה באמת כך? האם עצם הנוכחות של הנוגדנים היא סמן חשוב במקרה של הפרעות דיבור (אין הפרעות ראייה, אם היו כבר הייתי מבין לבד שהוא צודק). אודה מאד על תושבתכם הכנה.

ברור לי שזה לא תחליף לייעוץ מקצועי אבל חשוב לי להבין אם מה שהוא אמר הגיוני או בגדר "פנטזיה" לפני שאתחיל שוב לקוות שאני בדרך הנכונה.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נוגדנים

פרופ' מנחם שדה
    13/04/2010

אין קשר בין רמת הנוגדנים ובין חומרת המיאסטניה. כאשר קיימים נוגדנים כנגד הקולטן לאצטיל כולין יחד עם קושי בדיבור וMRI תקין סביר ביותר שאכן מדובר במיאסטניה גרביס. נוגדנים אלה נמצאים רק לעתים נדירות אצל מי שאינו לוקה במיאסטניה.
    אין צורך לחשוש מנטילת מסטינון. תופעות הלוואי של התרופה מועטות, והיות שמשך הפעולה של התרופה הוא של מספר שעות, גם התגובה החיובית וגם תופעות הלוואי חולפות.
    אף אם יש חשד למיאסטניה, ואצלך בעיני הסבירות לכך היא גבוהה, יש לשלול תימומה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות מקרב לב

א
    13/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו