מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צניחת רחםנתן22/10/2007
שלום משה
הנני חולת מיאסטניה גרביס מזה כ-10 שנים,ובת 60.
לאחרונה החלה אצלי צניחת רחם קלה.והגניקולוג המטפל בי טוען כי לדעתו הדבר נובע מהיותי חולת מיאסטניה,הגורמת לחולשת השרירים המחזיקים את הרחם.
האם ידועה לך תופעה דומה אצל חולות אחרות או בספרות,והאם ישנן חולות הסובלות מבעיה דומה.
אשמח לקבל תשובה ומידע.
האם ידוע לך שם של רופא היכול לעזור?
תודה רבה
נירה 66* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת רחם -
משה פיק22/10/2007שלום נירה,
לפי דעתי צניחת רחם אינה תופעה של מיאסטניה גרביס היות ומיאסטניה משפיעה על שרירים רצוניים כגון: גפים, פנים ועיניים ואיני יודע אם שרירי הרחם נכללים בין שרירים אלה. אולם יכול להיות שאני טועה וחכמים ממני יתנו את התשובה.
בכל מיקרה, אוכל לספק לך אינפורמציה על רופא לאחר שאקבל ממך יותר פרטים על עצמך והמיאסטניה.
אם תוכלי ליצור איתי קשר ב Email אתן לך יותר פרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למשה פיק
נתן22/10/2007משה
תודה רבה,אפנה אליך בקרוב לקבלת מידע.
בהזדמנות זו אני רוצה לברך על הפורום אליו הגעתי במקרה,ועל החומר רב הערך המופיע בו.
אני מאמינה שכולנו החולים נפיק ממנו תועלת.
עברתי על כל ההתכתבויות בעניין רב.
אגב,לגבי הסקר של הפניית רופאים לבדיקות חוזרות של הנוגדנים לאציטילכולין,למיטב ידיעתי פרופ. עודד אברמסקי אינו שולל ביצוע בדיקה זו באופן סדיר,ואף מפנה חולים רבים לביצועה מספר פעמים במהלך המחלה(כמובן שלא כאינדיקטור יחיד).אני יודעת שהוא עושה כך בהתאם לחולה הספציפי בו הוא מטפל, וממליץ לו על קיום הבדיקה או לא,הכל לפי המקרה
כל טוב ורפואה שלמה לכולם
נירה 66.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת נוגדנים חוזרת (לנירה 66) -
משה פיק23/10/2007שלום נירה,
את כותבת : "לגבי הסקר של הפניית רופאים לבדיקות חוזרות של הנוגדנים לאציטילכולין,למיטב ידיעתי פרופ. עודד אברמסקי אינו שולל ביצוע בדיקה זו באופן סדיר,ואף מפנה חולים רבים לביצועה מספר פעמים במהלך המחלה(כמובן שלא כאינדיקטור יחיד).אני יודעת שהוא עושה כך בהתאם לחולה הספציפי בו הוא מטפל, וממליץ לו על קיום הבדיקה או לא,הכל לפי המקרה"
מכך אני מסיק שגם את מטופלת אצל אברמסקי והוא נתן לך לבצע בדיקות חוזרות לרמת הנוגדנים.
מה היה הסברו לכך, מה נתנה לו תוצאת הבדיקה והאם הוא משנה את הטיפול בהתאם לשינויים בתוצאה ?
שמעתי לפני מספר ימים מחולה שלפני שהגיעה אליו לביקור שיגרתי, רופאת המשפחה נתנה לה לבצע בדיקת דם חוזרת וכאשר היא הגיעה לביקור, פרופ. אברמסקי אמר לה : אין צורך בכך, זה לא נותן כלום (הציטוט הוא לא מדויק, אולם זו רוח הדברים) .
זו גם דעתי האישית. זה לא נותן כלום.
אשמח לקבל את תגובתך , רינה.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת נוגדנים-למשה פיק
נתן23/10/2007שלום רב לך משה
אני אישית אינני מטופלת אצל פרופ.אברמסקי.אולם משיחות שקיימתי מדי פעם בפעם עם חולים שלו בהזדמנויות שונות,וששוחחו בעצמם עם חולים אחרים ,עלתה השאלה הזו, וקבלתי את המידע שישנם מקרים בהם פרופ. אברמסקי אכן שולח לבדיקות חוזרות בהפרשי זמן.
מדבריך לסיכום הסקר הסקתי כי קיבלת תשובה ישירות מפרופ.אברמסקי לשאלה,אבל כעת אני מבינה שגם אתה שמעת זאת מחולה שהייתה אצלו.זה אכן יכול לאשר כי במקרה הספציפי הזה הוא קבע שאין צורך,ובמקרים אחרים הוא כן שולח.
הכי טוב היה אם תפנה אליו ישירות כמנהל הפורום בשאלה זו,אני מתארת שהוא יענה ברצון,ואז נוכל להסיק באופן חד משמעי מה עמדתו,שהיא מאד חשובה לנו החולים כדי לדעת מה לעשות במקרים דומים,ואיך להגיב לרופאים שלנו.בכל זאת פרופ. אברמסקי הוא בר הסמכא במידה רבה...
אני יודעת כי נוירולוגים רבים מסתייגים אמנם מהבדיקה,אבל אחרים מקפידים לשלוח,לעתים רק לצורכי מחקר וסטטיסטיקה.
אגב,מאד התפלאתי שהחולה אודותיה אתה כותב, הופנתה לבדיקת הנוגדנים ע"י רופא משפחה.למיטב ידיעתי רופאי משפחה אינם אמורים חעסוק בכך ואינם מתערבים ,אלא מקבלים את עמדת הנוירולוגים בנושא.
כל טוב והרבה בריאות
נירה 66* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת נוגדנים חוזרת (לנירה 66) -
משה פיק24/10/2007שלום נירה,
אני מוכן לפנות לפרופ. אברמסקי בשאלה זו. אולם הנושא המרכזי הוא לא פרופ. אברמסקי אלא סיבת ביצוע בדיקות חוזרות שלא רק הוא מבצע וכפי שאת רואה, גם רופא משפחה מנסה לראות משהו מהבדיקות הללו וזה מה שאני מנסה לברר.
בכדי לקבל תמונה כללית אני מצפה לשמוע סיבות מנוירולוגים שונים, בבתי-חולים שונים. מה הם מחפשים לראות בבדיקה ואיך זה משפיע על החלטתם להמשיך או לשנות טיפול. שמעתי מחולה שסיפרה שפרופ. ענת אחירון (איכילוב) בקשה בדיקה נוספת תוך כדי טיפולי פלסמהפרזיס לראות (כך אני מסיק) אם הטיפול עוזר. לדעתי אין מצב שהבדיקה לא תראה ירידה בנוגדנים לאחר טיפול פלסמהפרזיס. מה זה אומר ...???
אני עצמי שקבעתי את דרך הטיפול במחלה (עם אישורו של הרופא כמובן) בצעתי גם בדיקה חוזרת שמטרתה הייתה לראות אם המשפט שאומר: " אין קשר ישיר בין רמת הנוגדנים וחומרת המחלה בזמן נתון". היא נכונה (לפחות אצלי) ובצעתי בדיקה חוזרת כאשר הייתי שנתיים בהפוגה (ללא תרופות וללא טיפולים) והכן, זה נכון. רמת הנוגדנים הייתה באותה רמה שהייתה כאשר הייתי במצב גרוע בזמן האבחנה. מה זה אומר.... מלבד זה שהמשפט הוא נכון ???
מה שאני מבקש מכל אותם שקוראים את המסמך ונתקלו בבקשה של הרופא המטפל בהם לבצע בדיקה נוספת - לשאול את הרופא לשם מה הבדיקה ומה ניתן ללמוד מהתוצאה שמתקבלת ???
אני מצפה לקבל משוב מכמה שיותר מיקרים, מזה אולי נלמד משהו חדש.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצניחת רחם-
ערן משה22/10/2007נירה שלום
ראיתי הרבה נשים גם צעירות ממך בחדר ניתוח שסבלו מצניחת רחם ולא היו חולות במיאסטניה, אומנם שרירי האגן שחלקם כן מחזיק את הרחם הם שרירים רצוניים אך למיטב ידיעתי המקצועית זוהי "צחלה" של נשים בגיל המבוגר כמו אצל גברים בעיות הערמונית, ניתן לנתח זאת בקלות במידה והצניחה דורשת זאת ואם אין צורך בכך, אני יודע שבכללית בחדרה במרפאה לבריאות האישה יש מרפאה בעיסוק או פיזיוטרפיסט העוסקת בתחום זה באופן בלעדי ומלמדת תרגילים העוזריםן בחיזוק רצפת האגן (כידוע לך צניחת רחם גורמת ללחץ על השלפוחית וזה גורם לבריחת שתן בזמן לחץ- קרי התעטשות ,שיעול וכדומה.
מקווה שהצלחתי להבהיר לך מעט את הנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן משה בתודה-
נתן23/10/2007אני מודה לך על המידע שכתבת לי לגבי בעייתי.גם לי המליצו כמובן על פיזיוטרפיה,אבל חששתי
להתחיל בכך שמא הדבר יזיק למיאסטניה ויחמירה.
אם ישנן חולות מיאסטניה הסובלות מבעייה דומה-אשמח לשמוע מהן וללמוד מנסיונן.
לשמחתי מצבי עדיין קל יחסית.
שוב תודה
נירה 66* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנירה-
ערן משה23/10/2007שוב שלום
אין מה לחשוש מפיזיוטרפיה, במינון הנכון זה לא יזיק למיאסטניה, בנוסף את יכולה לפנות לפילאטיס שגם יכול לעזור מאד בנושא הזה, זו פעילות ע"י נשימות וחיזוק השרירים כשיש המקדות בשריר האגן. כל פעילות טובה לגוף בתנאי שאת עומדת בכך ויודעת את הגבול. אין בכך שום נזק למיאסטניה זה דעות קדומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)