מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דילמה לטיפול במיאסטניהגלית05/05/2010
שלום,
אני בת 34, אובחנה אצלי מיאסטניה לפני כחודש, יום אחרי הלידה של ביתי הבכורה.
המחלה התפרצה אצלי בהריון עם כל התסמינים, חולשה בגפיים, נימול בשפתיים, צניחת עפעף קשיים בבליעה וקשיי נשימה. הכל!
אני מטופלת במסטינון 6 כדורים ביום + פרדניזון 60 מ"ג.
אני מטופלת באסף הרופא והיום הייתי בביקורת ואני לא מאוזנת עדיין.
אני צריכה לקבל החלטה מה לעשות:
1. ניתוח
2. טיפול באמצעות כדור נוסף.
מרוב לחץ לא שאלתי את השאלות ואשמח לקבל תשובה כדי לקבל החלטה נכונה.
1. נאמר לי כי קיים סיכוי שאבצע ניתוח להוצאת הבלוטה ובסופו של דבר ייתכן שזה לא יעזור. רציתי לדעת מה הסיכויים סטטיסטית מכיוון שאני עם תינוקת בת חודש וזו קצת פרוצדורה לעבור ניתוח כרגע. ובנוסף מהם הסיכונים בניתוח מעבר לסיכונים רגילים שיש בכל ניתוח?
2. לגבי האופציה השניה. הרופא אמר לי כי לכדור הנ"ל (שאני לא יודעת את שמו) יש תופעות ארוכות טווח שעלולות לגרום לסרטן. רציתי לדעת גם כאן, מהי הסטטיסטיקה? האם הסיכויים הם גבוהים לחלות בסרטן? והאם ידוע ביזה סרטן מדובר?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת יותר פרטים שיעזרו
גלית05/05/2010לגבי הכדור שהרופא מציע שאטול - מדובר בכדור שעלול לפגוע בכדוריות הדם ואאלץ לבצע בדיקת דם אחת לשבוע (כנראה שזה יעזור לך להבין באיזה כדור מדובר).
לגבי הניתוח - לא מצאו אצלי גידול בבלוטה - ההמלצה לניתוח הא בגלל גילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול במיאסטניה
ד''ר אמיר דורי06/05/2010ראשית, נימול בשפתיים אינו חלק ממיאסטניה גרביס, אך סימפטום זה פעמים רבות מלווה מגוון של מצבים ואינו ספציפי.
ניתוח להסרת הטימוס שאין בו גידול מומלץ לחולי מיאסטניה גרביס שבהם נמצאו נוגדנים כנגד הקולטן לאצטילכולין או באלה שלא נמצאו בהם נוגדנים כלל, כלומר גם לא כנגד MUSK. לעומת זאת, באלה שנמצאו בהם נוגדנים כנגד MUSK מומלץ לא לבצע את הניתוח.
כאשר יש התוויה לביצוע הניתוח, מומלץ לבצע אותו בשנה הראשונה לאבחנה. לא דחוף לבצע אותו דווקא אחרי לידה, עם הנקה וכל הנטל שכרוך בכך. צריך בכל מיקרה לבצע בתנאים אופטימליים.
הניתוח אינו עניין של מה בכך, אך ניתן לבצעו היום בגישות מינימליסטיות (באמצעות חורים קטנים בבית החזה והכנסת מצלמה, ללא ניסור עצם החזה). בגישה זו, אם אין סיבוכים או קשיים, בתוך ימים ספורים ניתן להתחיל לחזור לשגרה. כנראה שהתוצאות בין הגישה המודרנית הזאת לגישה הישנה דומות. הסיכונים כרוכים כבכול ניתוח בזיהום דימום וכו', אך גם פגיעה בעצב שמפעיל את הסרעפת, וזו יכולה להיות בעיה, במיוחד בחולה עם חולשת שרירי נשימה. שיפור בתסמינים של מיאסטניה או הפוגה (רמיסיה) מושגים לאחר הניתוח בקצת יותר מחצי מהחולים. אבל אינו מופיע מיד!
טיפול באמצעות "כדור נוסף", כלומר דיכויי חיסוני הינו חשוב כל מיקרה במיאסטניה שאינה מוגבלת לשרירי העיניים בלבד, כפי שאת תיארת. בד"כ משתמשים באימורן, אשר מדכא יצור של תאי הדם, וכך מחליש את מערכת החיסון ומפחית את יצור הנוגדנים שגורמים למחלה.
לגבי הסיכון לפתח סרטן: ישנה עבודה שתארה 159 חולי מיאסטניה שטופלו באימורן באופן ממושך, ומהם 2 חולים (בני 60 ומעלה) חלו בלימפומה של מערכת העצבים המרכזית. שכיחות זו הינה גבוהה מזו הקיימת באוכלוסיה הכללית. יש לציין שחולים צעירים יותר כנראה נוטים פחות לפתח בעיות אלה. כולם מצטטים את אותה עבודה ואין עוד הרבה נתונים על כך. חשוב גם לציין שטיפול בתרופות אחרות שמדכאות את מערכת החיסון וניתן לטפל בהם במיאסטניה גרביס גם הם עלולות לגרום למגוון בעיות לאורך זמן, כולל גידולים. בסה"כ, תרופת הבחירה היא אימורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיול במיאסטניה
גלית06/05/2010ראשית, תודה על התשובה!
לגבי הניתוח בגישה הישנה, גם שם יש סיכון לפגיעה בעצב שמפעיל את הסרעפת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול במיאסטניה
ד''ר אמיר דורי06/05/2010גם בגישה הישנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית שלום
ערן07/05/2010היכנסי לקומונת מיאסטניה גראביס בתפוז, שם תוכלי לדבר עם חולים מכל גווני הקשת של המחלה, כאלה שעברו את הניתוח וכאלה שעברו הריונות ולידות.
חשוב לפני ביצוע כל פעולה לחזור ולשבת עם הרופא המטפל לשמוע דברים לעומק ובאם יש צורך, בגלל דחק, להביא דפים ולכתוב עליהם את דבריו, אין בכך כל בושה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גלית09/05/2010תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)