פרדניזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרדניזון
    גלית
    13/05/2010

שלום ד"ר,
    אני לוקחת פרדניזון במינון 60 מ"ג מזה חודש וחצי.
    לאחרונה החלה נפיחות קלה בפנים וברגליים.
    האם זה בסדר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרדניזון

הוספת תגובה

• לגלית

מיכל
    13/05/2010

בתור אחת שלוקחת פרניזון כבר שנה וחצי ובמינונים גבוהיים של עד 90 מ"ג ליום [כרגע אני בתהליכי "גמילה" רק בלי הצלחה גדולה מידי לטעמי.

בלקיחת פרניזון ישנה תופעה שנקראת קושינג והיא בה לידי ביטוי בפני "ירח" שזה בעצם פנים מאד נפוחות רק שאחר רק זה מנסיון ממשיך לגפים וכו....

לכן הייתי ממליצה לך בתור אחת שעמוק בפנים והיציאה מאד קשה תנסי למצוא פתרון אחר...

ויפה שעה אחת קודם........

מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה... אבל

גלית
    13/05/2010

הבנתי מהרופא המטפל שלי שאסור לקחת סטרואידים במינונים כאלה גבוהים לאורך זמן... לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה... אבל

גלית
    13/05/2010

הבנתי מהרופא המטפל שלי שאסור לקחת סטרואידים במינונים כאלה גבוהים לאורך זמן... לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדניסון

פרופ' מנחם שדה
    13/05/2010

הסיבוכים מנטילת פרדניסון במינון זה לאדם מבוגר לאורך מספר חודשים הם מזעריים והפיכים. קיימים לעתים נדירות סיבוכים קשים ללקיחת סטוראידים, אך הם מופיעים בסמוך להתחלת הטיפול ואינם קשורים למינון (כגון דימום מהקיבה, נמק של עצמות ועוד). רצוי לדכא את המיאסטניה בתחילת דרכה ולא לתת לה להתפתח. טיפול חלקי בתחילת המחלה יגרום לקשיים קבים באיזון בהמשך. על כן הטיפול הראשוני צריך להיות הולם את חומרת המחלה. מתן פרדניסון במינון של 60מג למשך מספר חודשים הינו בהחלט טיפול מקובל ונכון. הסיבוכים הקשים של עלית ל"ד, סכרת, אוסטיאופורוזס, קטרקט ועוד מתפתחים לאחר לקיחה הרבה יותר ממושכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלית

ערן
    13/05/2010

אכן עדיף לא לקחת מינונים גבוהים אבל לעיתים, אין ברירה כדי להתגבר על חומרת המחלה, את מינון הטיפול קובע הרופא המטפל, נכון שעדיף להגמל כמה שיותר מהר, אבל , לא תמיד זה מצליח, יש הנשארים עם פרדניזון שנים רבות, כי הם לא מגיבים לטיפולים אחרים. בקיצור, פרדניזון היא תרופה מצוינת למיאסטניה , עם המון תופעות לוואי לפעמים לא קלות בכלל (מניסיון אישי ולאורך זמן רב), רק שרצוי לאחר הטבה בתסמינים להתחיל טיפול אחר במקביל כגון אימוראן כדי שיהיה אפשר להוריד את מינון הסטרואידים, אבל כל זאת רק בתיאום עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדניסון

פרופ' מנחם שדה
    13/05/2010

הנפיחות פנים ואח"כ באזורים שונים בגוף היא תופעת לוואי רגילה לטיפול בפרדניסון, ולמעשה מהווה חלק בלתי נפרד של הטיפול. היא חולפת כאשר יורדים במינונים של הפרדניסון לרמה נמוכה. פרדניסון היא התרופה היעילה ביותר במיאסטניה, וברוב המקרים היא מועילה ולאחר מספר חודשים ניתן להתחיל להוריד את המינון. לעתים קרובות משלבים בטיפול גם תרופה אחרת כגון אימורן בכדי שניתן יהיה לרדת מהר יותר במינונים.
    על כן בניגוד לתגובה של מיכל אני מציע שתשארי במינון זה של פרדניסון בהתאם למעקב אצל רופאך. את יכולה להתייעץ איתו לגבי תוספת של אימורן למשל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

מיכל
    13/05/2010

לא התכוונתי חלילה שעל פי תשובתי גלית תשנה משהו בטיפולה ברור שהכל חייב להיות בהוראת הרופא המטפל בה.

אמרתי את דעתי האישית עקב הנסיון הלא כל כך נעים עם התרופה.

אני מטופלת ע"י נירולוג והלוואי והיו עוד ואפילו מעט רופאים כמהו, אכפתית דואג ומוכן לענות תמיד על כל שאלה ובעיה. ובכל זאת ולמרות שמתחילת הטיפול ידעתי על הסיכונים הכרוכים בלקיחת התרופה רק שזמנו לא היתה שום אופציה אחרת והיינו חייבים להתחיל פרניזון היום אחרי שנה וחצי אני יכולה להגיד בברור שהפרניזון גרם להמון בעיות שלא היו קורות ללא לקחתי את הכדור וחלקם לא יעלמו לאחר ההפסקה. מה גם שהפסקת התרופה אחרי זמן ממושך היא קשה ואולי אפילו בלתי אפשרית.

לכן יעצתי לגלית עכשיו אחרי זמן קצר לחפש אופציה אחרת.

מקווה שהפעם דברי הובנו כראוי

ומתוך ניסיון וסיפורים מחברים אחרים אני בהחלט עומדת על דעתי שעל מנת שגלית לא תעבור את כל הדברים המיותרים יפה שעה אחת קודם להפסיק כמובן אם נמצא פתרון אחר.

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדניזון

עליסה
    13/05/2010

פרדניזון היא תרופה שמשפיעה על מערכות רבות בגוף. ויכולה לגרום לתועות לוואי שונות, חלקן קשות, כולל החמרה בחולשת השרירים, וחלקן קלות וחולפות עם הורדת המינון. וזה שונה מאדם לאדם, ולא ניתן לצפייה מראש. וכמובן חשוב אם יש מחלות רקע אחרות וכד.

כמו בכל תרופה חשוב לעקוב בצורה דינאמית אחרי המצב ולשקול את התועלת בטיפול לעומת הנזק.

דווקא תופעת הלוואי שאת מתארת, היא ניתנת בד"כ לשליטה על ידי כלכלה ללא מלח.

בעת הטיפול בפרדניזון במינונים כאלה, חשוב גם להקפיד על תוספת של סידן וויטמאין די. ולעשות מעקב אחר צפיפות עצם. שכן, אחד הסיבוכים של הטיפול שניתנים במידה מסויימת למניעה היא אוסטאופרוזיס.

ישנו ספר מצויין באנגלית, שנקרא- coping with prednisone
    שנכתב על ידי eugene zukerman, שנזקקה לטיפול בפרדניזון עקב מחלת ריאות, ואחותה רופאה באחד מבתי הגדולים הטובים בארה"ב- Julie ingelfiner
    שמתייחס כמעט לכל היבט אפשרי של הטיפול בפרדניזון, ואני ממליצה עליו לכל חולה שמטופל בפרדניזון ולכל רופא שמטפל בתרופה זו.

מקווה שיהיה בקרוב שיפור ניכר במצבך ותוכלי להוריד את המינון.

עליסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו