מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי בנשימהneders13/05/2010
לאחר כמעט כל מאמץ אני מתקשה לתפוס אוויר לכמה שניות איך בודקים אם זה השריר או מהריאות
בדרך כלל היו לי ריאות חזקות .נ.ב אני לא מעשן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בנשימה
פרופ' מנחם שדה13/05/2010לקוצר נשימה במאמץ או אחרי מאמץ יכולות להיות מספר סיבות, כולל בעיה ריאתית או גם בעיה של הלב.
בכדי להבדיל בין חולשת שרירי הנשימה מסיבה כלשהיא כולל מיאטניה ובין בעיה בריאות עצמן מבצעים בדיקת תפקודי ריאות. אם מוצאים חולשת שרירים ניתן גם לחזור על הבדיקה לאחר זריקת טנסילון ולראות האם חל שיפור בעקבות הזריקה ועל יד כך לכוון את החולשה למיאסטניה גרביס.
על כן אני מציע שתפנה לרופא ריאות לצורך ביצוע הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בנשימה
ערן13/05/2010כעיקרון לדעתי האישית בלבד, כל חולה יאסטניה המתלונן על קושי בנשימה צריך בהקדם להגיע לרופא ריאות וחשוב שיהיה מבין במחלות שריר כדי לבצע תפקודי ריאות מתאימים ומעבדת שינה שחשובה מאד, נכון שכמו כל אדם יתכנו גם בעיות לבביות או ריאתיות אחרות, שוב מניסיון אישי שלי ושל חברים אחרים קודם צריך לבדוק את היתכנות הבעיה בעקבות המחלה שיכולה לגרום לבעיה זו ועדיף שעה אחת קודם וטיפול מתאים מקל מאד על התסמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)