מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיאסטניה ושלשוליםטוינג04/06/2010
שלום רב.
לאחר חצי שנה של שילשולים ואיבוד משקל אינטנסיבי וללא ממצאים בבדיקות רבות מאוד, התגלתה אצלו תימומה מתקדמת. כימוטרפיה לא עזרה. הקרנות כנראה עזרו. לפני מספר ימים אושפז בטיפול נמרץ והונשם, לאחר שהגיע למצוקה נשימתית ואף נזקק להחיאה. בבדיקה מצאו מיאסטניה. החל טיפול בפלזמה. במשקל נמוך מאוד מאוד (40 ק"ג) ומלבד הפסקות קלות- השלשולים נמשכים ללא הרף. האם יש במקרה למישהו כאן, מידע חדש הקושר מיאסטניה לשלשול? תימומה לשלשול? האם מוכרת דרך לעצור אותם?
כמוכן, האם כדאי לחשוב על ניתוח בסמוך ולאחר סיום הטיפול בפלזמה?
תודה וברכה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסטניה ושלשול
ערן משה05/06/2010כחולה מניסיון אישי לצערי, אני מכיר את הסיטואציה בגלל שאני סובל ממיאסטניה ומחלה הנקראת קרוהן שבה התסמינים הם שלשולים מרובים וירידה קשה במשקל.
במיאסטניה עצמה אין שלשולים, למעט כתופעת לוואי שלנטילת מסטינון וכאן זה לא המקרה, במיאסטניה יש חולשתשרירים מתקדמת במאמץ מתמשך. יש גם פגיעה בשרירי הנשימה ובמידה והחולה אינו מטופל כיאות או עדיין לא אובחן זה יכול להגיע לאי ספיקה נשימתית והנמשה מלאכותית, גם התימומה לכשעצמה יכולה להפריע לריאות להתרחב או ללחוץ על קנה הנשימה מה שיביא לקושירב בנשימה.
ניתוח? באם התימומה גדולה ומפריעה פיזית לנשימה- חובה, באם התימומה ממאירה גם חובה.
לסיכום את סיבת השלשולים צריך למצוא גסטרואנטרולוג ומא דיתכן שיש לו 2 מחלות אוטואימוניות שאחת התפרצה בגלל השנייה, די נדיר אבל רפואה זו לא מתמטיקה והכל ייתכן.
הרבה בריאות
היכן הוא מאושפז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טוינג05/06/2010מאושפז בתל השומר.
אני יכול להגיד שלא נשארה בדיקה אחת בארץ, שהוא לא עבר אותה בניסיון להבין ממה השלשולים.
כבר מזמן עברנו את שלב הגסטרו וכו', כך שמה שאני מחפש וזקוק לו נואשות, הוא מישהו או משהו שיתן כיוון שעדיין לא חשבו עליו. כל נושא הניתוח לדעתי לא יתקדם, עד שלא תהיה לו אפשרות להעלות את המשקל. מה גם שהמצב כל כך בלתי נסבל וכולם אובדי עצות.
לפי מה שאני מבין מנסיונך והכרותך עם הנושא, לא קיים קשר בין שלשולים קשים למיאסטניה ו/או לתימומה?
האם יש למישהו עוד רעיונות? הבנדאם במצב בלתי נסבל...
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשולים ומיאסטניה
ערן משה05/06/2010אין קשר ישיר בין שניהם, מה עוד שהשלשולים לא התגלו בעקבות הכימותראפיה או תרופות שקיבל למיאסטניה. ד"ר דורי אחד הנוירולוגים של הפורום מתל השומר ןהכירורג חזה שבד"כ מנתח תימומות שם הוא איש מקצוע ענק ואיש ענק בעיקרו ושמו ד"ר אלון בן נון, אז כך נראה שהוא(לא יודע מי זה בשבילך) בידיים טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשולים ומיאסטניה
עליסה05/06/2010ייתכן קשר בין מיאסטניה ושלשולים, שכן ישנם מקרים נדירים, בהם ישנם גם נוגדנים נגד הרצפטור לאצטיל כולין במערכת האוטונומית (בד"כ במיאסטניה הנוגדנים מכוונים נגד חלבונים בשרירים הרצוניים), וזה יכול לגרום לתופעות של הפרעות קשות בפעילות של מערכת העיכול.
ויש לקוות, אם אכן זו הסיבה, שהטיפול שהוא מקבל למיאסטניה יעזור גם לבעייה הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנק' מצוינת-
ערן05/06/2010הרי תרופות להקלה על גזים וכו' הן אנטיכולינרגיות ולא מומלצות עקב כך לחולי מיאסטניה, צריך לחשוב על כך כי זה לא דבר מובן מאליו, נקווה שאת צודקת ובכך יוטב מצבו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה!
טוינג06/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טוינג05/06/2010מאושפז בתל השומר.
אני יכול להגיד שלא נשארה בדיקה אחת בארץ, שהוא לא עבר אותה בניסיון להבין ממה השלשולים.
כבר מזמן עברנו את שלב הגסטרו וכו', כך שמה שאני מחפש וזקוק לו נואשות, הוא מישהו או משהו שיתן כיוון שעדיין לא חשבו עליו. כל נושא הניתוח לדעתי לא יתקדם, עד שלא תהיה לו אפשרות להעלות את המשקל. מה גם שהמצב כל כך בלתי נסבל וכולם אובדי עצות.
לפי מה שאני מבין מנסיונך והכרותך עם הנושא, לא קיים קשר בין שלשולים קשים למיאסטניה ו/או לתימומה?
האם יש למישהו עוד רעיונות? הבנדאם במצב בלתי נסבל...
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה ושלשולים
פרופ' מנחם שדה06/06/2010אני מסכים עם כל הכותבים.
הדבר היחידי מעבר לכך הוא שלא ציינת את גילו. בגיל המבוגר יחד עם תימומה יתכן מצב של ירידה בתפקוד של המערכת החיסונית וזיהום נגיפי במערכת העיכול שקשה מאד לאבחנו. במקרה זה הטיפול באימונגלובולינים עדיף על פלסמפרזיס מאחר שהוא משפר את התפקוד של המערכת החיסונית ויכול להביא לשיפור בשלשולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיל ושיקום
טוינג08/06/2010גילו 49.
נכון להיום- סיים את הטיפול בפלזמה. נקווה שיהיה שיפור.
שאלות:
1. האם גם כעת אפשרי/כדאי לטפל באימונוגלובינים? אם כן, איפה ואיך מבקשים את זה?
2. אני מניח שבימים הקרובים ישחררו אותו הביתה. זקוק להמלצות לתהליך שיקום בבית- בעיקר נשימתי,
בהתחשב כמובן, במיאסטניה.
3. בהנחה שהשלשולים נובעים מזיהום שלא מצליחים לזהות אותו, האם ישנן עוד המלצות מה אפשר
לעשות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיל ושיקום
טוינג08/06/2010גילו 49.
נכון להיום- סיים את הטיפול בפלזמה. נקווה שיהיה שיפור.
שאלות:
1. האם גם כעת אפשרי/כדאי לטפל באימונוגלובינים? אם כן, איפה ואיך מבקשים את זה?
2. אני מניח שבימים הקרובים ישחררו אותו הביתה. זקוק להמלצות לתהליך שיקום בבית- בעיקר נשימתי,
בהתחשב כמובן, במיאסטניה.
3. בהנחה שהשלשולים נובעים מזיהום שלא מצליחים לזהות אותו, האם ישנן עוד המלצות מה אפשר
לעשות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לטוינג
פרופ' מנחם שדה08/06/2010בגיל 49 לא צפויה ירידה בתפקוד המערכת החיסונית, והסבירות לזיהום יורדת.
תעלה את האופציה של טיפול באימונוגלובלינים בפני הנוירולוג המטפל בו.
איני מתמצא באבחון או טיפול בשלשולים ולא אוכל לעזור לך מעבר לכך.
אני מאחל לו החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות! לך ולכולם.
טוינג08/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)