יש לי שאלה בקשר לניידות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי שאלה בקשר לניידות?
    חולה מנוסה
    03/11/2007

סוף סוף לפני כשנה הכירו בי כנכה
    האם אני יכולה לתבוע ניידות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה בקשר לניידות?

הוספת תגובה

• אניחדשה כאן

חולה מנוסה
    03/11/2007

למרות שאני ומיאסטניה מכירים כבר כמעט 30 שנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תביעה לקצבת ניידות -

משה פיק
    03/11/2007

חולה מיאסטניה שהוכר כנכה יכול להגיש בקשה לקבלת קצבת ניידות.
    לשם כך עליו להגיש בקשה לביטוח לאומי לועדה להכרה בניידות.
    היות ומיאסטניה גרביס אינה נמצאת ברשימת המחלות המאושרות לניידות - הבקשה תדחה.
    ואז... עליו להגיש בקשה נוספת לחריגים ושם ידונו בבקשתו.

ישנם חולים שעברו את התהליך וקיבלו את ההכרה.

אני משוכנע שלפחות אחד מהם יענה כאן ביתר פירוט.

בברכה
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה משה

חולה מנוסה
    03/11/2007

ראיתי שהמחלה מופיע ברשימה
    אגיש את הבקשה, האם כדאי לערבב עו"ד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תביעה לניידות -

משה פיק
    03/11/2007

איני חושב שאת נידרשת לע"ד בשלב זה.
    האם יש לך רשימה של מחלות המאושרות לקבלת קצבת ניידות ?
    אם יש לך משהו שמזכיר זאת אשמח לקבל העתק או הפניה איכן ניתן להשיגו.

בברכה ותודה
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבלתי כמה אחוזי נכות גם בגין בעיה

חולה מנוסה
    03/11/2007

בכף הרגל. אולי זה מספיק
    אנסה לשלוח לך מחר בפקס את רשימת המחלות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניידות-

ערן משה
    03/11/2007

אני קיבלתי אחוזי ניידות- 60%. וכמו שמשה אמר בוועדה הרגילה דוחים אותך כי ברשימה הצהובה שתקבלי מביטוח לאומי מיאסטניה אינה קיימת במחלות הנוירולוגיות ואז הוועדה תדחה אותך, לכן אחרי כן יש להגיש ערעור ולהגיע לועעדת ערער בתל השומר ושם הם יכולים לקבל או לדחות את בקשתך. אחוזי ניידות ניתנים רק למי שיש בעיה מהמותניים ומטה קרי במחלתנו חולשה ניכרת ברגליים או הכפות רגליים, אצלי יש חולשה בשרירי הירכיים וצניחת כפות רגליים, קיבלתי ניידות לרכב 1600 סמ"ק ובגלל שקשה לי להיכנס לרכב נמוך הגשתי ערער חוזר לרכב גבוה ובועדה של המכון לבטיחות ברכים הקשור גם לעניין קיבלתי אישור לרכב גבוה- שברולט ויואנט מנוע 2000. דרך אגב לבעלי רכב 1600 מגיעה קצבה של 750 ש"ח בחודש ולבעלי רכב 2000 מגיעה קצבה של 1400 ש"ח. בנוסף הועדה לבטיחות בדרכים בודקת את כל אספקטי המחלה ולכן יש לי הגבלות על רכב אוטומט בלבד, גולה להגה, הגה כח בלבד ומשקפי ראייה (בגלל הכפל ראייה).
    מקווה שעזרתי, אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניידות מניסטינה גרביס

רוחמה
    25/03/2014

שלום
    יש לי ניידות פוסט פוליו 40 אחוז לאחרונה אובחנתי במניסטינה גרביס וקיבלי בין יתר הדברים 40אחוז רק למניסינה סך הכל האחוזים בלי הפוליו קיבלתי 79 האם כדאי לי להגיש הגדלה של אחוזי לרכב גדול מאחר וקיבלתי אישור של מכונית 1300 נפח מנוח בלבל ד
    אודה אם תעזרו לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניידות מניסטינה גרביס - תגובה

ערן משה
    26/03/2014

אם את מתניידת על רגלייך הייתי מבקש רכב גבוה עם נפח מנוע גדול יותר כדי שהכניסה והיציאה יהיו קלים יותר הן בגלל המיאסטניה והן בגלל הפוליו. אם תרצי להצטרף לקבוצת הפייסבוק צרי קשר עם משה פיק כתובת המייל שלו בכותרות הפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ערן אגיש את הבקשה ונקווה לטוב

חולה מנוסה
    04/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לערן משה בנושא ניידות-

נתן
    04/11/2007

שלום רב לך ,
    אני מאד מודה לך עלל האינפורמציה שכתבת. אני נמנעתי מלגשת לוועדה הראשונה בגלל שהובהר לי שאין כל סיכוי,וכעת אני שומע ממך כי זה אפשרי.
    האם היית צריך להביא אישורים מיוחדים לגבי החולשה ברגלים ? הרי ברור כי מיאסטניה גרביס מתבטאת בחולשות גפיים. ואם מישהו סובל כמיאסטני מחולשת שרירי נשימה ולכן אינו יכול ללכת
    בגלל קשיי נשימה - האם זה אינו גורם מספק את הוועדה ? אם תוכל להבהיר זאת-אשמח מאד.
    תודה לך ויום נעים ובריא
    נתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניידות-

ערן משה
    04/11/2007

נתן שלום
    גם אני סובל מבעיות בשרירי הנשימה עד כדי שימוש במכשיר הנשמה במשך היום והלילה. בוועדת ניידות רגילה כפי שכתבתי יש מחלות מסוימות בסצכות וועדת ערער היכולת להעתיק את הקשיים המצוינים במחלות הרשומות למחלות לא רשומות כמו את חולשת הרגליים. לדעתי מה שקובע הוא בעיות ממותניים ומטה המונעות מאדם את יכולת פעות הניידות עצמה קרי הליכה, קימה וישיבה, לא בטוח כלל שבעיות נשימה בגללן אינך יכול ללכת יהוו גורם משפיע כי את פעולת ההליכה עצמה אתה כן יכול לעשות, אתה אולי לא יכול ללכת ברצף מס' מטרים מסוים אך אין בכך הגבלה בניידות עצמה, זה לא כמו בנכות שגם שם אגב בעיות נשימה עם שימוש במכשיר עזר לא מקנות יותר מ- 10% משוכללים בגלל שזה קשור למיאסטניה ויאן ביעה ריאתי פרופר. לשאלתך האם צריך להביא מסמכים ספציפיםם- הרופםא נמטפל צריך לכתוב את כל הבעיות שלך כולל פירוט של הבדירקה הנוירולוגית ולציין באם לדעתו הינך זקוק למקל או אביזר אחר כמו כן בוועדה עצמה הנוירולוג שנמצא שם בודק בדיקה נוירולוגית מקיפה של גפיים תחתונות קרי, קימה משרפרף, הליכה, קימה ושכיבה על מיטה, כח גס ברגליים. מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניידות המשך-

ערן משה
    04/11/2007

דרך אגב אין צורך בעו"ד משחותי עם רופאים עמיתים שלי העובדים בוועדות בביטוח לאומי זה רק מעורר אנטי וגורם לצורך בבדיקה הרבה יותר מעמיקה, חוץ מזה שהם לא יכולים לעזור אלא רק להפריע. אם אתה חושב שיש צורך אח"כ לפנות לבית דין לערעור אז זה מקומו של עו"ד.
    זו דעתי לפחות. אני לא השתמשתי בהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניידות לחולה מנוסה-

נתן
    04/11/2007

האם את בטוחה בוודאות כי המיאסטניה גרביס מופיעה ברשימת המחלות המזכות בניידות ?
    אני בדקתי זאת ,לפני שנה אמנם, עם עו"ד המתמחה בנושא, ובפירוש נאמר לי כי המחלה איננה ברשימה.
    הדרך הנכונה היא כפי שמשה וערן ממליצים, אם כי אני לא עשיתי זאת.
    בריאות טובה
    נתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניידות רכב-

יעל
    04/11/2007

אני נדחיתי גם על ידי הועדה
    אין מיאסטניה ברשימה- בוודאות. הניידות מאושרת רק לחולים שסובלים משיתוק מהמותניים ומטה
    הועדה ציינה שהקושי ברור לה, אבל בגלל שהמחלה לא ברשימה הם מפנים אותי למשרד הרישוי לקבלת תו נכה
    עכשיו פניתי שוב לקבלת תו נכה בלבד, נראה מה יהיו התוצאות
    אצלי אושרו 68% נכות וזה לא הספיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניידות-

ערן משה
    04/11/2007

גם לי יש 68% נכות רפואית וכמו שכתבתי קודם, לוועדה הרגקילה אין אפשרות לאשר לחולי מיאסטניה בגלל שהמחלה לא ברשימה, לכן מגישים לועדת ערער בתל השומר ולהם הזכות לתת ניידות גם לחולים אשר מחלתם לא ברשימה אני קיבלתי 60%.
    תו נכה לא קשוטר לעניין, זה משרד הבריאות וזה לפי נכות רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תו נכה -

משה פיק
    04/11/2007

לקבלת תו נכה אין צורך לגשת לוועדה נוספת.
    מי שמקבל 60% נכות כללית ומעלה יכול לקחת את האישור + הניירת שהכן הוא חולה מיאסטניה ולמסור, אפילו לא אישית, אלא לשלשל בתיבת הדואר של משרד הבריאות בתל-אביב רח. הארבעה. ויקבל לביתו טופס אישור לגשת למשרד התחבורה לקבל את התו במקום.
    כמו כן יש לבקש החזר יחסי על התשלום השנתי של הטסט לרכב.
    מי שיש בידו תו נכה משלם -.22 ש"ח בלבד לשנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניידות

שירלי
    04/11/2007

גם אני, כמו ערן, קבלתי לאחר ועדת ערר בתל-השומר, אישור על נכות חלקית בגפיים תחתונות 60%.
    זהו תהליך ארוך ומייגע ואף משפיל, לדעתי.
    אכן, המייאסטניה אינה ברשימת המחלות המוכרות וכל התהליך בו ניגשים לוועדה, יודעים שתקבלו תשובה שלילית, ואז יש צורך להגיש ערעור - הוא מעוות ביסודו. בסופו של דבר, אם משיגים את קצבת הנייידות ו"ההלוואה העומדת" - זה שווה ועוזר. לא כולם מצליחים, ולדעתי הרופא ש"נופלים" עליו, יכול לתרום או להרוס...
    קשה לראות בוועדה קושי מסויים בהליכה, הרי כולנו יודעים שמיאסטניה היא מחלה עם אופי משתנה, ולכן - אם תיפול על רופא שמבין עניין, זה יישחק לצידך.
    תו נכה אפשר לקבל ללא כל קשר, כפי שכתבה כאן מישהי. זה הרבה יותר בר-ביצוע, וגם עוזר, אך כמובן שעזרה כספית היא משמעותית יותר.
    מקווה שעזרתי, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניידות-

ערן משה
    04/11/2007

לדעתי הבדיקה בוועדה אינה משפילה היא בדיקה נוירולוגית לכל דבר ואכן קשה לראות קשיים אצל חולי מיאסטניה במיוחד כשאתה מטופל והטיפול עוזר, לכן , אולי זו הצעה מגונה אבל זה עובד, אין לקחת מסטינול לפני הוועדה ובכך יש להגביר את אפקט החולשה, לא יקרה כלום לאף אחד אם ירמה קצת, כמו שמשה אמר פעם רב הנסתר במחלה על הנגלה ולכן צריך לגרום לנגלה להתגלות. האמיניו לי זה עבד ואם שואלים אותכם , אז לקחתם לפני שעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש הודעה חדשה של בטוח לאומי

-רונה
    12/11/2007

שלום לכולם,
    רצב לינק להודעה החדשה של ביטוח לאומי בנושא ניידות

מקווה שיעזור למישהו.

החל ב- 12.07.07 תוקן סעיף א/7 ברשימת הליקויים של הסכם הניידות, ולפיו נקבעו שיעורי מוגבלות בניידות, הנמוכים מ-100%, למי שיש להם חוסר תנועה ברגליים בדרגות שונות בשל פגיעה במערכת העצבים המרכזית.
    עד כה הופיעה בנוסח ההסכם ובטפסי הבקשה (הטפסים הצהובים) בסעיף זה מוגבלות בניידות בשיעור 100% בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו