לכותבים-יותר זהירות בנושא התרופות-

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לכותבים-יותר זהירות בנושא התרופות-
    נתן
    05/11/2007

אני קורא בעניין ובאהדה רבה את ההתכתבויות שמתנהלות בפורום המיאסטניה,ורואה בהן ברכה ותועלת רבה לציבור החולים.השיתוף בנסיון ובמידע הוא חשוב ביותר,מועיל וחיוני.
    אולם לדעתי,לא כל הכותבים נוקטים זהירות נדרשת כשהם באים לדון בנושאי התרופות.למרות ההזהרות החוזרות ונשנות ע"י משה פיק ואחרים כי יש להיוועץ בכל מקרה ברופא המטפל,ולא לעשות דבר בלי הסכמתו,איני בטוח עד כמה הקוראים ערים לכך.ישנן המלצות על תרופות שהועילו לחולה זה או אחר,והקורא עלול להשתמש בתרופה זו מבלי לקחת בחשבון כי כל אחד מגיב אחרת,ישנה תגובה בין תרופתית וכו'.לעתים ניתנות פה הצעות ותשובות אשר בפורומים אחרים רק רופא מוסמך כותב עליהן באופן בלעדי.בל נשכח כי אף אחד מאיתנו אינו רופא,ואפילו אם יש כאן מצבור ידע עצום שלא בטוח כי לרופאים יש אותו,קיימת תמיד סכנה שמישהו יראה בתשובה תורה מסיני וישתמש בתרופה מסוימת שתגרום לו נזק ,לעתים בלתי הפיך.
    אני מציע להימנע ככל האפשר מלכתוב על תרופות או להמליץ עליהן,ואם כבר עושים זאת-לסייג ללא הרף את הדברים ולהזהיר ולהזהיר,ולדרוש בבפירוש להביא את המידע לידיעת הרופא המטפל.
    אף כותב אינו מכיר את הקורא מבחינה גופנית וקלינית כמו הרופא שלו.
    בואו ניקח את הפורום למה שהוא צריך להיות באמת-תמיכה,נסיון,עזרה בנושאים מינהליים ,עצות להתנהגות יום יומית,ועוד.
    הלוואי והייתי בטוח עד כמה הקוראים ערים ונוהגים בהתאם לכללי הזהירות בבואם ליישם את ההמלצות המופיעות פה לגבי תרופות,טיפולים,דיאטות או דברים אחרים.מי כמונו יודע עד כמה קל לשכנע רופא לתת מרשם בטענה שהתרופה עזרה או תעזור למישהו,או שהיא הומלצה בפורום,למרות שזה לא נכון.
    אודה לכם על התייחסותכם לדעתי
    בברכת רפואה שלמה ובריאות טובה לכולכם
    נתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תרופות בפורום -

משה פיק
    05/11/2007

שלום לנתן ולכולם,
    יש משהו במה שנתן כותב ואני רוצה להבהיר שוב ושוב.

כפי שידוע לי (תקנו אותי אם אני טועה). זה הפורום היחידי באינטרנט שמיועד בלעדית לחולים (אנשים בריאים, אין להם מה לעשות כאן, אלא אם הם מעונינים לברר משהו לגבי חולה ממשפחתם) שמנוהל ע"י מישהו שאינו רופא.

כאשר פנו אלי בבקשה לפתוח ולנהל את הפורום הזה, הודעתי להם שאיני נמנה עם שום צוות רפואי כל שהוא והם עמדו על כך שמגבלה זו אינה חשובה. הפורום אינו מיועד לתת תשובות רפואיות לבעיות שמעלים חולים הפורום הזה הוא "קבוצת תמיכה לחולי מיאסטניה". ולדעתי הוא נותן תשובה טובה לתמיכה.

אם מועלה נושא הקשור לתרופות, איני מוצא שום פגם בכך הרי אנו חולים, וחולים נוטלים תרופות, ותרופות הם חלק מרכזי בבעיות שלנו. מה שאומר נתן, והוא צודק . איננו צריכים להמליץ על תרופות ואני (שעוקב אחרי כל מה שנכתב) לא קראתי שמישהו ממליץ למישהו אחר לקחת תרופה מסוימת.

אני חוזר ומדגיש: כל ההתכתבויות בינינו הוא אינפורמטיבי בלבד שמטרתו להשכיל את החברים בכל הנושאים הקשורים למחלתיינו (כולל התרופות) ואינו חומר רפואי. אף אחד מאתנו אינו רופא וכאשר חולה לומד דבר חדש ומעוניין לישם אותו הוא חייב להביא את הנושא לרופאו האישי ולהועץ איתו, אנחנו הרי לא יכולים לאשר לעצמנו מרשמים לתרופות או טיפולים.

אני מבקש בהזדמנות זו מכולם : אם מישהו מוצא חומר כתוב שעלול לגרום למישהו להבין שזה מה שהוא צריך לעשות במצב נתון (אני מסכים שזה עלול להיות מסוכן) שיאיר את עיני ויש באפשרותי למחוק את ההודעה מהפורום (גם אם הכתוב נכתב על ידי).

בתודה לכולם
    בבריאות לכולם
    משה פיק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו