כאבים בכפות רגליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בכפות רגליים
    יעל פ
    30/06/2010

מאז שחליתי, 5 שנים, יכולת ההליכה שלי הולכת ופוחתת ובמקביל התפתחו כאבים בכפות הרגליים שנשארים זמן רב אחרי ההליכה. האם זה קשור לשרירים או בעיה אורטופדית/כלי דם?
    איך מתמודדים עם זה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכפות רגליים

הוספת תגובה

• כאבים בכפות הרגליים

ערן משה
    01/07/2010

יכולים לנבוע גם בשל מאמץ ההליכה שאת עושה ואז בשל חולשת השרירים העומס נופל על הגידים, ניתן לקחת נוגדי כאב כגון אלגוליזין וכד' או אפילו ליריקה שיכולה לעזור במקרה שהכאבים הם בשל פגיעה בעצבים הקטנים בקצות וזה בשל טיפול ממושך באימוראן או סטרואידים, באם את נוטלת אחד מהם.
    הכאבים בשך פגיעה עצבית- נוירופאטיה, שורפים, תחושת דקירות או קוצים, תחושת נימול
    כאבים מהגידים- פיברומיאלגיה משנית- כאבים לוחצים, חותכים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכפות רגליים

יעל פ
    01/07/2010

ערן, אני נוטלת אימורן
    תודה על ההסבר
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכפות רגליים

ד''ר אמיר דורי
    02/07/2010

השאלה היא באמת מה סוג הכאב, מתי הוא מופיע ומה הפיזור שלו! הטיפול – בהתאם לסוג. לעיתים, בהתאם לממצאים בבדיקה הנוירולוגית, חשוב לוודא אם אכן יש פגיעה בעצבים ההיקפיים, הגדולים או הקטנים יותר. את זה עושים ע"י בדיקות הולכה חשמליות או ע"י בדיקת רגישות לקור וחום, בהתאמה. לא ידוע לי על פגיעה בעצבים הקטנים בשל טיפול ממושך באימוראן או סטרואידים. תופעת הלוואי של סטרואידים – סכרת או עליה בסוכר, בהחלט יכולה לגרום לפגיעה בסיבים הקטנים וגם בגדולים של העצבים, וכך לגרום לכאבים שורפים בקצות הגפיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכפות רגליים

יעל פ
    03/07/2010

הכאבים מופיעים לאחר הליכה קצרה ומונעים ממני להמשיך ללכת.
    לשמחתי במנוחה זה משתפר.
    ייתכן שגם מזג האוויר משפיע?.
    תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכפות רגליים

ד''ר אמיר דורי
    03/07/2010

יכולות להיות לכך מגוון סיבות. החל מהתעייפות הרגל מחולשת שרירים, בעיה גרמית (עצמות) או פגיעה בעצבים היקפיים מסיבה כלשהיא שלא בהכרח קשורה במיאסטניה. צריך לראות (בבדיקה) לגופו של עניין ואולי להיעזר בבדיקות הולכה (חשמלית) עיצבית (NCS-EMG) של הרגליים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות לכפות הרגליים

יעל פ
    04/07/2010

אני שבעה מבדיקות
    במקרה ומתקיימת אחת מהסיבות שציינת. האם יש טיפול או מניעה?
    אם כן, אערוך בדיקות
    תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכפות הרגליים-

ערן
    04/07/2010

יעל כמו שד"ר דורי אומר אוסיף שתיתכן פיברומיאלגיה משנית למיאסטניה בגלל חולשת השרירים ולכן כאבים בגידים העוטפים את המפרקים, במנוחה זה אמור לעבוד, אכן הכאבים חזקים מאד ואם הם מושכים גם לכיוון גידי הקרסול אכן משקשים על ההליכה. נגד כאבים אלו יש טיפול תרופתי שיכול לעזור גם כנגד הכאבים מפגיעה בעצבים היקפיים כגון ליריקה או סמיבלטה (שהיא ממשפ' הנוגדי דכאון ואיתם יכולה להיות החמרה של המיאסטניה, לכן עדיף ליריקה). למיטב ידיעתי אין טיפול מניעתי לכאבים של העצבים ההיקפיים ולא של הגידים למעט סוגי פיזיוטרפיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צימבלטה

יעל פ
    04/07/2010

תודה ערן
    זה מידע מאוד חשוב בעיקר לגבי הצימבלטה. אני עם זה כבר 5 שנים
    צימבלטה ברשימת המחמירים מיאסטניה?
    אכן מחלה מסתורית וטוב שיש פורום להחליף מידע
    אבדוק את זה עם הרופא שלי
    בינתיים אני בבית צמודה למזגן אז גם הרגליים פחות כואבות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה-

ערן
    04/07/2010

היא מקב' תרופות נוגדות דכאון, יש חולי מיאסטניה שתרופות אלו מחמירות את מצבן, כמוני למשל ויש הנוטלים אותן ללא כל השפעה על המיאסטניה שכמו שאמרת מחלה מתעתעת, לכן אם תסכלי ברשימת התרופות העלולות להחמיר מיאסטניה לא תמצאי אותה אבל תמצאי אלטרול ואלטרולט גם פרוזאק, פקסט וציפרלקס יכולות לגרום את אותן תופעות. דרך אגב כמה שחיפשתי לא מצאתי את המנגנון שיכול לגרום להחמרת המחלה אבל עובדה שכמה חולים התלוננו על כך, לכן יש לשים לב. אם את לוקחת כבר 5 שנים לא נראה לי שאצלך משפיע על המיאסטניה. מה שכן יש לפעמים שתרופה פשוט מפסיקה להשפיע כמו שהשפיעה בעבר ואולי כדאי להחליף לליריקה במקום ואולוי הכאבים הם גידיים בכלל, הסיפור עם המזגן מאד מתאים לכך, בניגוד לכאבי פרקים שכואבים בקור בגידים קור מקל מעט על הכאבים, לי היו זמנים שהייתי קם בלילה וקושר קרח לקרסוליים ורק כך הכאבים נרגעו ולמרבה הפלא כשעשיתי פיזיוטרפיה ההמלצה של הפיזוטרפיסט היתה להצמיד קרח לאזורי המפרקים הכואבים כדי להקל על הכאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות לכפות הרגליים

ד''ר אמיר דורי
    07/07/2010

זה תלויי בבעיה ואותה יש לאפיין תחילה ע"י סוג הכאב, המיקום שלו, ממצאים בבדיקה. במידה והוא מתאים לפגיעה עיצבית, אכן מומלץ לבצע בדיקה של הולכה של העצבים האלה. במידה ויש פגיעה בעצבים ההיקפיים, השאלה היא איזה סוג פגיעה. אם היא מפושטת (poly) צריך לחפש גורם שהוא בד"כ סכרת, חסר B12 או מחלות דם. אם הפגיעה היא רב מוקדית (multiple) אז החשד הוא בד"כ בדלקת רב מוקדית, כמו-זו המופיעה במחלות דלקתיות רבות. ואז הטיפול למניעת דלקת צריך להיות אגרסיבי יותר. אם לא מוצאים דבר, אז אפשר להאשים את הגידים והפיברומיאלגיה.
    בכל מיקרה, סימבלטה וליריקה אינם מהווים טיפול מונע לפגיעה בעצבים ההיקפיים. הם רק מורידים את תחושת הכאב, בד"כ בעל האופי של שריפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם נטילת מסטינון

ערן משה
    07/07/2010

לא תשפיע גם על בדיקת EMG רגילה ותעוות את התוצאה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסטינון ו- EMG

ד''ר אמיר דורי
    08/07/2010

נוכחות מסטינון אכן תשנה את תוצאת ה- SFEMG, כיוון שהבדיקה מאוד רגישה, ומעצם מהותה מושפעת משינויים עדינים בהפעלת הצומת עצב-שריר. בדיקת הולכה עיצבית חשמלית (nerve conduction study) של העצבים המוטורים תושפע במידה קלה כנראה גם היא, כיוון שהבדיקה מופקת ע"י הפעלת השרירים. בדיקת ההולכה בעצבים תחושתיים אינה מושפעת מכך. וזו הבדיקה החשובה ורגישה לאבחון נוירופתיה, שהיא הפגיעה האמורה בעצבים ההיקפיים. בדיקת ה- EMG שהיא בדיקה עם מחט בשרירי השלד, גם היא תושפע בחלקה. השאלה היא מה מחפשים להוכיח. במקרה של נוירופתיה, זה לא יפריע במידה רבה. אבל, אם ניתן לא ליטול מסטינון 8-12 שעות לפני הבדיקה, רצויי לעשות כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ליטול מסטינון 8-12 שעות זו משאלה

ערן משה
    08/07/2010

מזה מס' שנים כבר. בכל מקרה תודה. החכמתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה עוד ייתרון בונטולין

עליסה
    08/07/2010

למי שהוא עוזר, כמובן.

אין שום סיבה שהוא ישפיע על תוצאות הSFEMG. שכן במינונים פיזיולוגיים, אין לו כל השפעה על ההולכה בסינפאסה או על התפתחות פוטנציאל הפעולה בשריר, ואופן פעולתו הוא מורכב, אך כפי הנראה בעיקר כתוצאה מהגברה של שחרור סידן ממאגרים תוך תאיים, על ידי השפעה על הרצפטור לריאנודין.

מאידך, סביר להניח שמי שונטולין עוזר לו יותר ממסטינון, ממילא הSFEMG שלו יהיה תקין, אבל לא בהכרח, כי ייתכן שגם ההולכה החשמלית לא תהיה תקינה, וגם שיחרור של סידן ממאגרים תוך-תאיים, או אפילו הפרעות מיטוכונדריאליות יהיו קיימות בו זמנית. אצל חולים עם סוג מסויים של מיאסטניה מולדת (DOK7), יש ברוב המקרים EMG אבחנתי, אבל הם לא מגיבים טוב לטיפול במסטינון, לעומת זאת יש להם שיפור משמעותי עם טיפול בונטולין, בלי כל השפעה על תוצאות הEMG.

בנוסף, אם מאוד חשוב לעשות בדיקת EMG בלי מסטינון, אפשר להפסיק את המסטינון ולעבור באופן זמני לזריקות תת-עוריות של נאוסטיגמין (שזמן פעולתו קצר יותר), ולהפסיק כמה שעות לפני הבדיקה. גם זה יכול להיות בעייתי אצל חולה עם בעיות נשימתיות משמעותיות, אבל אז ניתן להשתמש בביפאפ בזמן הבדיקה, ולהזריק נאוסטיגמין מייד לאחריה.

כך גם אפשר להיות בטוחים ללא צל של ספק שהבדיקה נעשתה ב"שריר חלש". ואז אם היא תקינה היא שוללת לחלוטין את האפשרות שהסיבה לחולשה היא מיאסטניה. ואם מדובר בחולה שקיבל טיפול בסטרואידים למשל, אפשר לדעת שהחולה ברמיסיה למרות שהוא נזקק לשימוש בביפאפ בזמן הבדיקה, ולזריקת נאוסטיגמין, כדי להיות מסוגל לעבור מהמיטה לכיסא גלגלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ונטולין

יעל פ
    08/07/2010

אני למדתי על האפשרות בשימוש בונטולין מאתר האינטרנט
    לא הוצע לי מעולם, אבל בזמן של קושי בנשימה אני נוטלת ונטולין וזה ממש עוזר
    מה עשו חולי מיאסטניה לפני עידן האינטרנט???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה טובה

עליסה
    08/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם יותר לי לשאול

עליסה
    08/07/2010

מדוע את נוטלת ונטולין רק בזמן שיש לך בעיות נשימה?

והאם את משתמשת במשאף או בכדורים של ונטולין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ונטולין לעליסה

יעל פ
    16/07/2010

לשאלתך: כבר למדתי להיות הרופאה של עצמי. אני נוטלת משאף על פי תחושה וזה עוזר. לא ידעתי שיש גם כדורים וסביר להניח שלא הייתי לוקחת בלי מרשם רופא. בדיקת תפקודי נשימה לפני מספר שנים הראתה על ירידה קלה בדיפוזיה. יש לי גם תיק של לופוס אז אני מקווה שאני לא גם בקטע של אסטמה... .
    אני לא יודעת להשוות את מצבי לעומת חולים אחרים אבל אחרי הליכה של 50 מ' אני נחה (בדרך כלל אני מעדיפה רכב) וכך גם אחרי 5 מדרגות לכל היותר. קיבלתי מספר שנים אימונוגלובולינים שגרמו לאחרונה לכאבים בחזה עם שינויים בא.ק.ג. וחסימה חלקית בעורקים. היה גם אירוע מוחי קל..כיום אני "רק" עם אימורן 3 ליום . אני מאמינה שזה לא הטיפול האופטימלי אבל לוקח לי הרבה זמן לקבל את המלצות הרופאים, סרבתי לסטרואידים כמו גם לאימורן בהתחלה, אני עדיין בהכחשה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו