אנמיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנמיה
    ילתא
    24/07/2010

לאחרונה ההמוגלובין שלי יורד ויורד, (כרגע 9) למרות פריטין וברזל נאים ביותר.
    האם אפשר לשייך את זה לתופעות הלואי של האימורן,
    או שצודק רופא המשפחה שלי, שחושד במחלה כרונית נוספת למיאסטניה?
    (אני מקבלת אימורן כבר כמה שנים, והתופעה הזו חדשה).

אני תשושה מאד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנמיה

הוספת תגובה

• אנמיה ומיאסטניה

ד''ר אמיר דורי
    24/07/2010

אימורן בהחלט יכול לגרום לאנמיה, בד"כ עם כדוריות דם גדולות, לעומת הכדוריות הקטנות שמופיעות בד"כ בחסר ברזל. באנמיה של מחלה כרונית קשה, האנמיה היא בד"כ עם כדוריות בגודל נורמאלי. זה יכול לתת כיוון מסוים, אך לעיתים יש שילובים שמבלבלים את הנתונים. אם אין חסר פריטין כפי שציינת, ככול הנראה לא מדובר בחסר ברזל. השאלה היא אם כן מה גודל הכדוריות. יחד עם זאת, יש עוד מצבים שגורמים להגדלה של הכדוריות, כמו חסר פולט, B12 ואחרים.
    אם היית יציבה עם אותו מינון אימורן שנים רבות וכעת השתנה המצב, אכן צריך לחפש/לברר מה הסיבה לכך. רופא המשפחה בד"כ מנוסה בבירור אנמיה, ואם אינו מאתר את הסיבה, ניתן לפנות להמטולוג.
    התשישות בהחלט יכולה לנבוע מהאנמיה, כי פחות חמצן מגיע לכל הרקמות, אבל גם לזה יש סיבות אפשריות נוספות, כגון ירידה בפעילות בלוטת תריס והמיאסטניה עצמה.
    חשוב מאוד לברר את הסיבה לאנמיה, לוודא שהמיאסטניה יציבה ולאור השילוב של שניהם, אם לא נמצאת סיבה לאנמיה, והמיאסטניה פעילה, יש מקום לשקול טיפול זמני במנות דם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התייחסותך. אני מבינה אם כך-

ילתא
    24/07/2010

שאם גודל כדוריות הדם נורמלי, אבל תרומבוציטוזיס וESR גבוה, האבחנה הסבירה היא אנמיה של מחלה דלקתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באופן עקרוני כן, אבל

ד''ר אמיר דורי
    24/07/2010

כפי שניסיתי להסביר בזהירות – לעיתים יש מספר מרכיבים ביחד, דבר שמבלבל את הממצאים. צריך לכן לקבל את התמונה כולה, שכוללת מחלות רקע, תרופות, בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה כדי להגיע למסקנות משכנעות. מחלה דלקתית אחת יכולה לגרור מגוון של שינויים. ואם יש שתי מחלות דלקתיות, אז זה מורכב עוד יותר.
    תני לרופא המשפחה לחקור את העניין. אם אין תשובות ברורות ניתן להמשיך בבירור אצל המטולוג או אצל מומחה מהתחום של המחלה האחרת (אם יש).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

ילתא
    25/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו