מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה בשמיעה -יעל10/11/2007
האם יש השפעה למחלה על עצב השמיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצב השמיעה-
ערן משה11/11/2007שלום יעל
מיאסטניה גראביס- פירושה חולשת שרירים קשה, המחלה אינה פוגעת בעצבים כלל, אלא בשרירי השלד בלבד- שרירים משרוטטים, כך שגם בשרירים חלקים כמו של המעיים והקיבה אינה פוגעת ובעצבים כלל לא, למזלנו, מספיק הנזקים שעושה בשרירים.
תיתכן פגיעה בגידים גם אבל זה עניין מכאני כי כשהשריר חלש רוב המאמץ מופעל על הגיד שלא אמור לשאת בכח של שריר ואז יש כאבים באיזור המפרקים.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה ופגיעה בשמיעה -
משה פיק12/11/2007שלום יעל,
לאחר סקר קצר שערכתי אצל חולי מיאסטניה בעולם קיבלתי את התשובות הבאות :
1. ישנם שני שרירים באוזניים שעלולים להפגע. אלא שרירי מתיחת עור התוף (Tympanic Tensor).
2. ישנם חולים שפיתחו מחלה שנקראת טינטוס (Tinnitus) שגורמת לצילצולים באזניים. מחלה זו עלולה להגרם משימוש בתרופות. ישנם חולים שהורדת מינון המסטינון גרם לשיפור במצב.
3. ישנם חולים שטענו שפיתחו רגישות לקול חזק (הקול נשמע להם חזק מדי) והם חייבים להנמיך את קול הטלווזיה ולהרחיק את שפורפרת הטלפון מהאוזן בזמן השיחה.
4. ידוע לי על מחקר אחד שקיים בנושא "נזק בילתי הפיך לשבלול האוזן (Cochlear) המשוייך למחלת מיאסטניה גרביס".
במחקר זה נבדקו 16 חולי מיאסטניה בשני מצבים:
I. לאחר התעוששות ממשבר מיאסטני.
II. שבוע לאחר אישפוז בבי"ח עקב בעיות חולשה של הלוע התחתון וחודשיים לאחר השחרור מבנה"ח.
במידה ובאינפורמציה שתגיע אלי בימים הבאים יהיו דברים נוספים, אשלים אותם לתשובה.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בשמיעה
בתיה14/11/2007לי אין ירידה בשמיעה אלא להיפך רעש מאוד מפריע לי השמיעה דווקא יותר התחדדה טלויזיה בקול רם מפריע לי .דיבור בקול רם של אנשים מפריע ועוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)