בעיות בשלפוחית השתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בשלפוחית השתן
    דורית
    30/07/2010

אני סובלת מדלף מהשלפוחית ומנתינת שתן מרובה' עם תרבית עקרה, כרגע בבירור אך זקוקה בינתיים לעזרה תרופתית כי המצב ממש בלתי נסבל. לדברי רופאת המשפחה יש קושי במציאת תרופה בגלל המיאסטניה גראביס ממנה אני סובלת. בנתיים קיבלתי דטרוסיטול 2 מ'ג כמעט ללא השפעה. אודה לך אם תוכל להמליץ לי על משהו אחר המותר לחולי מיאסטניה שיכול להרגיע מעט את שלפוחית השתן. בתודה דינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בשלפוחית השתן

הוספת תגובה

• בעיות בשלפוחית השתן

ד''ר אמיר דורי
    30/07/2010

אם הייתה תגובה חלקית לדטרוזיטול 2 מ"ג וללא תופעות לואי (החמרת חולשה של שרירים) הייתי מעלה למינון שמקובל לתת והוא 4 מ"ג ליום.
    יש לציין כי דטרוזיטול פועל על הקולטן (רצפטור) המוסקריני, שמפעיל שרירים חלקים בד"כ, ואינו עובד על הקולטן הניקוטיני שמפעיל את שרירי השלד (שנפגע במיאסטניה גרביס). לכן, בעיקרון לא אמורה להיות לדטרוזיטול הפשעה על מיאסטניה גרביס. אבל, במינונים גבוהים, ההשפעה נעשית פחות סלקטיבית, ואז כן עלולה להיות השפעה גם על הרצפטורים הניקוטיניים.
    בקיצור, ניתן להעלות מינון אבל לשים לב שלא מתפתחת חולשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בשלפוחית השתן

דורית
    31/07/2010

תודה על התגובה המהירה וכבר מחר אבדוק עם רופאת המשפחה אפשרות של העלאת המינון. שוב תודה דינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו