תרופת ספורנוקס נגד פטרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופת ספורנוקס נגד פטרת
    עמוס
    08/08/2010

שלום דר' דורי,
    אני סובל מזה זמן רב מפטרת מפושטת ומגרדת על הגב והחזה,כנראה עקב שימוש ממושך בפרדניזון,
    למרות שכיום אני כבר כ-שנתיים במינון של 5 מ"ג ליום.
    הדרמטולוג נתן לי ליטול ספורנוקס, שהיא למיטב ידיעתי תרופה מאד חזקה.אני נוטל אותה במינון של
    4 כדורים ליום במשך שבוע,ואח"כ עושה הפסקה של 3 שבועות,וחוזר חלילה.
    התרופה שיפרה במידה ניכרת את מצבי,והנטיה של הרופא היא להמשיך בכך.
    אני מבצע בדיקת תפקודי כבד אחת לחודש,והיא תקינה.אני גם נוטל אימוראן במינון של 150 מ"ג ליום
    ובדיקת תפקודי הכבד משמשת גם לצורך השפעת האימוראן.
    שאלתי היא האם אוכל לדעתך להמשיך ליטול את הספורנוקסלאורך זמן,והאם אין בו סכנת "התנגשות" עם תרופות אחרות כמו אימוראן,פרדניזון,מסטינון וכו'.
    תודה רבה להתיחסותך
    עמוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופת ספורנוקס נגד פטרת

הוספת תגובה

• ספורנוקס וסטרואידים!

ד''ר אמיר דורי
    08/08/2010

עמוס שלום,
    פרדניזון מפורק בגוף ע"י אנזים מיוחד. ספורנוקס מעכב במידה מסויימת את פעילות האנזים הזה. יוצא מכך, שפירוק ופינויי הפרדניזון מהגוף יורד. כך ששימוש בשניהם גורם לחשיפה ממושכת יותר ורבה יותר של פרדניזון. למעשה זה כמו לקחת פי 2-4 יותר פרדניזון. כך שלאור זאת, ככול הנראה רצויי לנסות להוריד את מינון פרדניזון.
    כיוון שמדובר בטיפול ממושך עם ספורנוקס, אם לא היו התקפים/בעיות עם המיאסטניה בחודשים האחרונים, בהחלט הייתי מוריד את המינון בהדרגה, למינימום האפשרי. אבל תעשה את זה בתאום עם הנוירולוג המטפל בך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' דורי-תודה רבה על תשובתך.-

עמוס
    09/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו