מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפולי פלסמהמיכל11/08/2010
נכון להיום קיבלתי 2 טיפולי פלסמה במרחק של 10 ימים בין אחד לשני.
רק שפתאום עלתה שאלה של חוסר ברזל בבדיקה שנערכה בבנק הדם לשני שבועים היה ערך של.
2 11 לפני שבוע 10.4 וביום שלישי 9.4 לכן התבקשתי ע"י בנק הדם לגשת לברור אצל רופא המשפחה.
בבדיקות שנערכו היום התשובות המגולובין 10 פריטין 7 ברזל 19 [FE IRON] לדברי רופא המשפחה יתכן שהכל נובע מהטיפולים יכול להיות שהוא צודק?
הפלסמה היה הטיפול היחיד שעזר לי עד היום אחרי הסטרואידים[רק שהם גם גרמו לצרות] ונלחמתי קשות ועברתי דרך מאד ארוכה על מנת לקבל אותה השאלה נניח שהתאוריה של רופא המשפחה נכונה מה אפשר לעשות על מנת להמשיך עם הטיפולים אבל בלי לפגוע בדברים אחרים.
עד עכשיו לא היו לי אף פעם בעיות בברזל וההמוגלובין תמיד היה בין 13-15.
תודה על התשובה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלזמהפרזיס ואנמיה
ד''ר אמיר דורי12/08/2010מיכל שלום,
פלזמהפרזיס בד"כ אינה גורמת לאנמיה אך יכולה לגרום לכך, כנראה בשל התפוצצות כדוריות הדם בשל החלפת הפלזמה בתמיסה מדוללת מידי, או בשל הסינון עצמו, או יתכן בשל זרימה טורבולנטית בקטטר. סביר יותר שאלה יקרו כשמדובר בטיפולים רבים חוזרים. כשזה קורה, ההמוגלובין ואיתו הברזל יכולים לצאת בשתן (מה שהופך אותו לעיתים לכהה) וכך לגרום לחסר ברזל. מאידך, לעיתים הברזל לא הולך לאיבוד אלא נשאר במערכת (בדם) ונאסף לשימוש מחדש. בדיקות מעבדה של הדם והשתן יכולות להבחין בין המצבים, אך במיקרה שלך יתכן וצריך לבצע אותן מיד אחרי הפלזמהפרזיס.
חסר ברזל יכול להופיע אצל כל אחד ובכל עת. במיוחד אצל מישהו שנוטל סטרואידים, או בסטרס גבוה (פסיכולוגי או פיזיולוגי/מחלתי). אלה גורמים לפגיעה ברירית הקיבה, וכך לפציעה שלה (לעיתים אפילו עדינה) ולאיבוד דם (וברזל) מתמיד מהפצע. כמו-כן, פצע/דלקת לאורך המעי שכיח שגורם לאיבוד דם.
לכן, אפשר בינתיים להאשים את הפלזמהפרזיס אבל חשוב לברר את הסיבה לאנמיה ע"י בדיקות מעבדה. צריך לחפש מקור לדימום איפשהו (בד"כ במערכת העיכול) ואם לא מוצאים, הייתי מברר אם יש התפוצצות של כדוריות אדומות תוך כדי הפלזמהפרזיס, אבל כאמור יתכן וצריך לבצע את הבדיקות בסמוך לכך.
כמו-כן, חשוב להתחיל בהקדם טיפול בברזל. כמובן שהאנמיה מוסיפה חולשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דורי
מיכל12/08/2010תודה על התשובה.
נכון לעכשיו לא ידוע על שום דימום פנימי. נראה לי שרופא המשפחה נכנס קצת ללחץ מכיוון שלפני 9 חודשים אחרי שהוכנס צנטר [במשפעה] לצורך טיפולים אחרי 4 טיפולים הצנטר הוצע ואיתו הופיע [בפעם ה3] זיהום בדם וקריש לאורך כל הרגל.
האמת היה מאד קשה להתפטר ממנו וכל הענין עדין בטיפול למרות שישנה הטבה מאד משמעותית גם ברגל וגם במצב הורידים.
רוב בדיקות המעבדה הפעם יצאו משובושות לדעתי היה נכון לבצעם שוב אך הרופא טען שאין שום צורך בכך ויש להתחיל בעירוי ברזל.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנימי או חיצוני
ד''ר אמיר דורי12/08/2010נתת תאור של ירידה מתמשכת בערכי המוגלובין. זה משכנע שיש מגמת החמרה במצב! ויש חסר בברזל. לחזור על הבדיקה הזאת לא יקדם אותך. הדימום שהתייחסתי אליו אינו "פנימי" אלא דווקא החוצה – אל הצואה. לכן צריך לבדוק אותה ואת המעי. האפשרות של התפוצצות הכדוריות ניתנת לבדיקה ע"י מספר בדיקות דם ושתן, אבל לא הבדיקות הרגילות, וכאמור התזמון חשוב.
החזרת הברזל בעירויי בכל מיקרה זה רעיון טוב, אבל בלי להזניח את הבירור.
חוץ מזה, אם כל פעם צריך להכניס צנטר ומופיעים זיהום וקריש – ראוי לשקול אפשרות טיפולית אחרת או נוספת לפלזמהפרזיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דורי
מיכל12/08/2010הסברתי את עצמי אולי לא נכון.
אחרי המון ניסיונות טיפול שלא הצליחו ,אימוראן IVIG, ציקלוספורין,מבטרה הדבר היחיד חוץ מטיפולי פלסמה שגרם לשיפור היה פרניזון אך מכיוון שהגעתי למינונים מאד גבוהים 90 מ"ג ליום [ואני גם עם סכרת נעורים] הדבר גם גרם ללא מעט נזקים.
מכיון שאין לי ורידים טובים נאלצית בכל פעם להכנס צנטר אחר ולכן הוכנסו 3 פעמים פרמקט שלא החזיקו מעמד יותר משבוע ותמיד זה נגמר באשפוז של עוד שבוע עם עירוי אנטיביוטיקה מכיוון שהיה זיהום בדם ו2 צנטר במפשעה שפעם 1 נגמר מצוין ללא שום בעיות ופעם 1 נגמר עם חידק בדם וקריש.
לכן לפני חודשים וחצי עברתי ניתוחון ו"קיבלתי" פיסטולה שברוך ד' עברה בשלום ללא שום בעיות וכרגע דרכה אני מקבלת את הטיפולים.
אני באמת מקווה שלא אשמת הטיפולים בירידה ואני כמובן ימשיך בברור.
תודה על התשובות מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסר ברזל
ערן משה12/08/2010מיכל הכוונה היתה שגם אם ייתכן חסר ברזל בגלל פלזמה פארזיס, בכל מקרה צריך לעשות בירור מקיף וזו כולל בירור אצל גאסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)