מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולשת שריריי רגליים לאחר טיול בחולעודד פלד12/08/2010
לדר' דורי ולערן שלום
ביום ד' חזרתי מטיול משפחתי בלונדון שנמשך כ-10 ימים. ניסינו לקיים פעילות מתונה יחסית , אך השמוש ברכבת התחתית שדורש שמוש רב במדרגות וכן קטעי הליכה ועמידה בתור,גרמו לי לחולשה די ניכרת בשרירי הרגליים שמקשים עלי לעתים לקום ממצב ישיבה לעמידה ממשטחים נמוכים , כמו מושב הרכב ואסלה רגילה בשרותים. אני אמור לעבור טיפול פלזמה עוד כשבוע- האם מנוחה בבית תוכל לאושש אותי ללא צורך בטיפול משמעותי יותר כמו מס' פלזמות באשפוז. איני חש ( ב"ה ) קושי בבליעה או בנשימה .
להמלצתכם מודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשת שרירי רגליים לאחר טיול בחול
ערן משה12/08/2010עודד שלום
אכן טיול רגלי בלונדון מעייף ביותר, עשיתי זאת לפני שנתיים, אז עוד הלכתי עם מקל אחד, חזרתי עם הלשון בחוץ ובמצב של טרום הנשמה.
אכן מנוחה של מס' ימים אפילו שבוע עד לטיפול הפלזמה יכולים לאושש אותך ולהחזירך למצב בו היית לפני הטיול.
אני אישית במצבים כאלה לפני כל פעולה שאמורה לעייף אותי יותר כגון רחצה, הלבשה נוטל מסטינון נוסף כתוסף בנזין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשת שריריי רגליים לאחר טיול בחול
ד''ר אמיר דורי13/08/2010עודד שלום,
אני מניח שאתה מאובחן עם מיאסטניה גרביס. רצויי תמיד לציין גם את הטיפול הקבוע כי זה עשויי להעמיד את פני הדברים אחרת.
באופן כללי, אם יש מגמת שיפור ספונטנית ע"י מנוחה, ככול הנראה היא תמשיך ולא יהיה צורך ב"טיפול משמעותי". אם אין מגמת שיפור או שזו דלה, ככול הנראה כן יהיה צורך בכך. האפשרויות הן סטרואידים במינון גבוה וירידה בהמשך ופלזמהפרזיס כפי שצוינת. אם אין לך קשיי נשימה/בליעה או מגמת החמרה משמעותית – אין צורך כעת באישפוז! גם 5 ימים של פלזמהפרזיס ניתן לבצע באופן אמבולטורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיול בחו"ל
עודד פלד13/08/2010תודה על תשובתכם- אובחנתי כחולה מיאסטניה "חיובי " לפנ י כ3 שנים בעת אשפוז במח' הנוירולוגית בתל השומר- דר' דורי היה אחד הרופאים שטיפלו בי ביעילות ואבחנו במהירות את המחלה תוך שלילת אפשרויות אחרות. אני מטופל כיום במסטינון 60 מ"ג, אימוראן 200 מ"ג ופרדניזון 10 מ"ג ליום. כמו כן מבצע טיפול פלזמה אחת ל-3-4 שבועות. אני מטופל כיום בהדסה עיו כרם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)