מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אינפורמציה לגבי בדיקהזיוה17/08/2010
הייתי לפני חודש אצל ההמטולוגית בברור לגבי אנמיה והיא שלחה אותי לסדרת בדיקות בינהם בדיקת IMMUNO EB SERUM התשובה שהתקבלה מהמעבדה הייתה שהתשובה לא ברורה פלוס הערה לחזור על הבדיקה בעוד 3 חודשים ולשלוח שתן לBJ. שאלתי היא: 1. האם מישהו יודע מה זו הבדיקה הזו ומה זה האימונו סרום? 2. האם טיפולי פלסמהפרזיס ואימוראן יכולים לשבש את התוצאותשל הבדיקה שעשיתי ומכך נובע התגובה המוזרה מהמעבדה? יש לציין כשהתקשרתי לרופאה לברר לגבי הבדיקות נאמר לי רק לקחת את הבדיקות להמטולוגית. באם למישהו יש אינפורמציה לגבי הבדיקה אני יודה לו מאוד מיכוון שאני קצת מודאגת מהתגובה של הרופאה היא בדרך כלל מזמינה אליה אם הערכים לא תקינים (דרכ אגב היו עוד כמה ערכים לא ברורים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינפורמציה לגבי בדיקה
ד''ר אמיר דורי17/08/2010בדיקת אימונוגלובולינים בסרום בודקת אם יש עודף של תת סוג של נוגדנים. לא ברור לי מה הייתה התשובה שקיבלת. בדיקת BJ היא בדיקה של חלקי נוגדנים בשתן, שבאה לברר אם יש יצור עודף של תת סוג מסוים של נוגדנים. בדיקות אלה לזיהויי ייצור עודף של נוגדנים הוא אכן חלק מבירור אנמיה, ואכן רצויי לברר זאת אצל המטולוג.
פלזמהפרזיס מוריד את יצור הנוגדנים לתקופה מוגבלת ואילו אימורן אמור להוריד זאת באופן ממושך. ולמרות זאת, גם תחת טיפול בפלזמהפרזיס ואימורן בכל זאת ממשיך במידה מסוימת יצור נוגדנים בתגובה לזיהומים.
אם יש יצור מוגבר של נוגדנים, זה אכן מעלה שאלות מסוימות שעליהם עונים בבדיקות שהמליצו לך לבצע. בשלב זה, לפני שיש עדויות ברורות שהתוצאות אכן מעידות על מצב של מחלה ושאינן פשוט סטייה מהנורמה על רקע מחלה זיהומית לדוגמה, לא צריך להתמלא בדאגה אלא להשלים את הבדיקות. כאמור, כדי לדעת אם באמת יש בהם משהו שהוא לא בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על תשובתך המהירה
זיוה18/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)