אינפורמציה לגבי בדיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אינפורמציה לגבי בדיקה
    זיוה
    17/08/2010

הייתי לפני חודש אצל ההמטולוגית בברור לגבי אנמיה והיא שלחה אותי לסדרת בדיקות בינהם בדיקת IMMUNO EB SERUM התשובה שהתקבלה מהמעבדה הייתה שהתשובה לא ברורה פלוס הערה לחזור על הבדיקה בעוד 3 חודשים ולשלוח שתן לBJ. שאלתי היא: 1. האם מישהו יודע מה זו הבדיקה הזו ומה זה האימונו סרום? 2. האם טיפולי פלסמהפרזיס ואימוראן יכולים לשבש את התוצאותשל הבדיקה שעשיתי ומכך נובע התגובה המוזרה מהמעבדה? יש לציין כשהתקשרתי לרופאה לברר לגבי הבדיקות נאמר לי רק לקחת את הבדיקות להמטולוגית. באם למישהו יש אינפורמציה לגבי הבדיקה אני יודה לו מאוד מיכוון שאני קצת מודאגת מהתגובה של הרופאה היא בדרך כלל מזמינה אליה אם הערכים לא תקינים (דרכ אגב היו עוד כמה ערכים לא ברורים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אינפורמציה לגבי בדיקה

הוספת תגובה

• אינפורמציה לגבי בדיקה

ד''ר אמיר דורי
    17/08/2010

בדיקת אימונוגלובולינים בסרום בודקת אם יש עודף של תת סוג של נוגדנים. לא ברור לי מה הייתה התשובה שקיבלת. בדיקת BJ היא בדיקה של חלקי נוגדנים בשתן, שבאה לברר אם יש יצור עודף של תת סוג מסוים של נוגדנים. בדיקות אלה לזיהויי ייצור עודף של נוגדנים הוא אכן חלק מבירור אנמיה, ואכן רצויי לברר זאת אצל המטולוג.
    פלזמהפרזיס מוריד את יצור הנוגדנים לתקופה מוגבלת ואילו אימורן אמור להוריד זאת באופן ממושך. ולמרות זאת, גם תחת טיפול בפלזמהפרזיס ואימורן בכל זאת ממשיך במידה מסוימת יצור נוגדנים בתגובה לזיהומים.
    אם יש יצור מוגבר של נוגדנים, זה אכן מעלה שאלות מסוימות שעליהם עונים בבדיקות שהמליצו לך לבצע. בשלב זה, לפני שיש עדויות ברורות שהתוצאות אכן מעידות על מצב של מחלה ושאינן פשוט סטייה מהנורמה על רקע מחלה זיהומית לדוגמה, לא צריך להתמלא בדאגה אלא להשלים את הבדיקות. כאמור, כדי לדעת אם באמת יש בהם משהו שהוא לא בסדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על תשובתך המהירה

זיוה
    18/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו