מסטינון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסטינון
    אביבה
    28/08/2010

שלום ד"ר
    אני חולה במיאסטניה ומטופלת במסטינון. לאחרונה הפסיקו לייבא את התרופה ולא ידוע מתי יחודש הייבוא.
    השאלה אם יש תחליף ומהו, האם הוא זהה האם יש תופעות לוואי.
    שאלה נוספת, לאחרונה התגלתה אצלי אנמיה, האם יש קשר למחלה?
    תודה אביבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסטינון

הוספת תגובה

• מסטינון

ערן משה
    28/08/2010

ישנם מספר חולי מיאסטניה שהתלוננו על כך, מסטינון לא הופסק להיות מיובא לארץ, כמו בשנים קודמות כל הפירידוסטיגמין 30 מ"ג שנמצא במחסני הצבא ומגיע לשנה מסוימת נמכר לקופות החולים באיזו עסקה משונה והקופות מנסות ל"דחוף" זאת לחולים. יש אנשים שמסתדרים עם הכדור הנ"ל- נוטלים 2 יחד ויש חולים שהשפעתו של הכדור הזה אינה דומה להשפעת המסטינון 60מ"ג שאנו רגילים לקחת, הסיבה אינה ידועה, מה שכן ידוע שלמי שיש בעיות בליעה יש קושי בבליעת הכדורים הצבאיים כי הם לא ציפוי קטנים ונתקעים בגרון. דרך אגב הציפוי של המסטינון הרגיל הוא רק סוכר אבל בכל זאת מחליק יותר טוב בגרון.
    אני בעבר התעקשתי לקבל רק את המסטינון של 60 מ"ג ולאחר מס' ויכוחים קבלתי אישור קנייה בבית מרקחת פרטי. הפעם עדיין לא נתקלתי בדבר- שבוע שעבר הזמינו לי את כמות המסטינון שאני צריך לקבל נראה מחר איזה סוג יגיע.
    לפי דברי האחרים חלקם קבלו בסופו של דבר את המסטינון הרגיל. אז אולי כדאי ללנסות בבתי מרקחת אחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסטינון

אביבה
    29/08/2010

תודה על תשובתך.
    גם אני נוטלת את ה 60 מ"ג וקונה אותי בבית מרקחת פרטי ושם אמרו לי וכן בהנהלת מכבי שיש מחסור כי לא מייבאים בגלל איזו החלפת חברה או משהו כזה ולא ידוע מתע יחודש היבוא. השאלה האם יש תחליף למסטינון שאפשר לקחת ?
    כמו כן איך סידרת שייבאו לך את התרופה האם דרך טופס 29ג'?
    תודה אביבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסטינון

ערן משה
    31/08/2010

אביבה לא אמרתי שייבאתי את התרופה, אלא קניתי בבית מרקחת פרטי באישור הקופה.
    אתמול נאמר לי בית המרקחת שמרד הבריאות לא שיחרר את מלאי המסטינון שהגיע בשל החלפת החברה המייצרת, או משהו כזה, מחר אגש שוב ואם לא יהיה אלחץ על אישור קנייה מבחוץ!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלתי את כל המות שהזמנתי ללא כל

ערן
    01/09/2010

כל בעיה בבית המרקחת הרגיל של קופ"ח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, כמות שהזמנתי

ערן
    02/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שמחה, כי התחלתי לדאוג...

עליסה
    02/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו