מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות נשימה- המשךערן משה06/09/2010
אז אחת השאלות בהן אני מתלבט וגם שאלתי מס' נוירולוגים היא מדוע לא מקשיבים יותר לחולים, האם לא עדיף לשלוח חולה למומחה ריאות המבין במחלות שריר כמובן או למעבדת שינה ולקבל תשובה שלילית ואז לאבחן חרדה, למרות שלדעתי רוב הבדיקות יצאו חיוביות ברמה כזו או אחרת ואז מייד לטפל במכשיר תומך נשימה?
מדוע לתת לחולים הרגשה שהם ממציאים דברים כשידוע לכולנו שאלו יכולים להיות חלק מתשימני המחלה בדיוק כמו צניחת עפעף?
כנ"ל בהתיחסות לבעיות נשימה, עוד מסטינון לא פותר את הבעיה, עוד טיפול פלזמה גם לא צריך לאבחן ראשית את חומרת הבעיה ע"י קלינאית תקשורת וגם לבצע טיפול על ידה, לא כל הטיפול בחולי מיאסטניה צריך להיעשות ע"י נוירולוג, יש צוותיפ פארארפואיים היכולים לעזור מאד כמו פיזיוטרפיה או הידרותרפיה ועוד.
מדוע חולה טרשת נפוצה כן מופנה לשיקום, פיזיוטרפיה, קלינאית תקשורת ועוד
מדוע חולה ALS המתלונן על קושי בנשימה מייד נשלח לבדיקות מכאן ועד להודעה חדשה כדי להתאים מכשיר תומך נשימה וחלוה מיאסטניה נחשב כמתחזה או כחרדתי?
שאלות כאלו ואחרות עולות על דעתי מידי פעם ,אני אישית מנסה להפנות את החולים לבקשות לבדיקות כאלו ואחרות, אבל מדוע אני צריך לכוון את החולים ולא הרופא המטפל? מדוע חולה מיאסטניה צריך לעבור מדורי גיהנום בכדי לקבל טיפול מתאים גם כשזה לא רק חולשת גפיים, צניחת עפעף או התעייפות במשך היום?
מודע כשחולה מיאסטניה מגיע ומתלונן על כאבים מתיחסים אליו כמתחזה ולא חושבים על פיזיולוגיה פשוטה שחולשת שריר גורמת לעומס על הגידים וכך יש כאבים.
בעיות נשימה הן בעיות קשות וצריך להתיחס אליהן מייד בתחילת התלונות זו דעתי לפחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לערן
עליסה07/09/2010אין לי תשובות ברורות לשאלות שלך, וכפי שאתה יודע גם אני מתלבטת בהן.
אבל, אולי הסבר אפשרי הוא זה שהעליתי בהרצאה שנתתי במפגש החולים שהיה באיכילוב.
יש לדעתי נתק טוטאלי בין הפולמונולוגים לנוירולוגים, לפחות מהניסיון האישי שלי. .
רוב הפולמונלוגים לא מבינים בכלל את האופי הפלוקטואטיבי של המחלה הזו, ולכן לא מתייחסים בצורה נכונה לאופן בדיקת תיפקודי הנשימה, ולאפקט ההתעייפות. כך שנוצרים מצבים מגוחכים שבמכתב של חולה שנזקק לתמיכה נשימתית, כתוב שה VC הוא 100%. או שהם לא מבינים איך חולה שמצבו הלך והדרדר במהירות פתאום כמעט בריא, ומתחילים לשאול את עצמם אם הוא לא מזריק לעצמו פנקורוניום או משהו דומה. גם השיפור שיש לחולה מיאסטניה עם ביפאפ לא דומה לזה שיש למשל לחולה ALS. כי אצל חולה ALS, תיפקודי הריאות יהיו כמעט זהים לפני ואחרי תמיכה נשימתית, בעוד שאצל חולה מיאסטניה, האפשרות של השרירים לנוח למשך מספר שעות יכולה להביא לשינוי דרמאטי,
רוב הנוירולוגים לא יודעים להבדיל בין חרדה ודיכאון, לבין הסימפטומים שנובעים מחולשה משמעותית של שרירי הנשימה. (שכפי ששנינו יודעים יכולים להראות מאוד דומים, אם לא בודקים את מה שצריך ומתייחסים בצורה נכונה לנתונים), וגם זה מביא למצבים מגוחכים. גם הם לא מבינים בכלל את ההשפעה שיש לתמיכה נשימתית על מצב שרירי הנשימה. מבחינתם או שהחולה בcrisis, ואז מצבו הולך ומחמיר, עד להגעה לאינטובאציה, או שאין בעייה משמעותית. רובם גם לא יודעים שאצל מרבית החולים, אין צורך להגיע לאינטובאציה גם אם יש אי ספיקה נשימתית, וניתן להשתמש בNIV.
וגם אני התרשמתי כמוך, שאלו שמבינים בצורה הטובה ביותר, הם המרדימים, אולי משום שבתוקף תפקידם הם גם עוסקים בבעיות נשימה, וגם משתמשים במרפי שרירים. וגם בישראל, בניגוד לארה"ב, הם אלו שעוסקים בטיפול נמרץ נשימתי. הפעם היחידה שבה טופלתי באופן יעיל ואפקטיבי, מתוך הבנה ברורה של מצבי, (כולל ההבנה שכפי שאתה מציין זה בהחלט מפחיד כשאתה נלחם על כל נשימה ולא בטוח אם תצליח לנשום את הנשימה הבאה), הייתה על ידי מנהל מחלקת הרדמה. וכאשר הייתי במצב קשה מבחינה נשימתית, בלי אבחנה של מחלתי, הייתי צריכה להתייעץ עם פולמונולוג שעובד בICU גדול בארה"ב (שלמזלי היכרתי מתקופת ההתמחות שלי שם, כי אחרת קשה לדעת מה היה קורה, כי מעבר לזה שהפולמונולוג כתב במכתב rec. acute respiratory failure והמלצה שאקבל טיפול מהר ככל האפשר במחלה שהנוירולוג לא ידע מה היא, הוא לא עשה הרבה).
הבעייה שהביטוי, אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק, מאוד מתאים למצב הזה. כי זה עצוב, אפילו מאוד עצוב, ואני מאמינה שיש אנשים שאפילו משלמים על כך בחייהם, וודאי באיכות חייהם..
הדבר המשמח, שאם ההסבר שלי נכון זה מצב שניתן בקלות לתיקון. כי אין לי ספק שהנוירולוגים יכולים בקלות להבין את כל מה שהפולמונולוגים מבינים, ולהיפך, ואלו וגם אלו יכולים להבין ברזי הNIV גם מבלי לעשות התמחות בטיפול נמרץ נשימתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)