חיסון נגד שפעת-

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון נגד שפעת-
    עמוס
    17/09/2010

לאור העובדה כי בשבועות הקרובים יוחל בחיסון נגד שפעת,וכי החיסון הפעם יכלול בתוכו
    גם את החיסון נגד שפעת החזירים,האם כבר ישנה המלצה לגבי חולי מיאסטניה?

גמר חתימה טובה

לבריאות טובה תכתבו ותחתמו

עמוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון נגד שפעת-

הוספת תגובה

• חיסונים

ד''ר אמיר דורי
    19/09/2010

חולים עם דיכויי חיסוני, כפי שקורה עקב טיפול בסטרואידים או אימורן או תרופות נוגדות חיסון אחרות - מומלץ שייתחסנו כנגד שפעת עונתית ושפעת חזירים (אלא אם חלו בשפעת חזירים או חוסנו כבר). כמו-כן, פעם ב- 5 שנים מומלץ להתחסן כנגד חיידק הגורם לדלקת ריאות, ע"י חיסון פנוימווקס.
    בחולה עם דיכויי חיסוני התגובה לחיסון פחותה לעומת מי שמערכת החיסון שלו אינה מדוכאת, אך התגובה המתקבלת כן מגינה. יחד עם זאת, למרות שתאורטית חיסון עשויי לגרום להחמרת חולשה של מיאסטניה, זה לא ממש הוכח. ויתרה מכך, ככול הנראה מחלה כגון שפעת גורמת להחמרה קשה יותר מהחיסון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' דורי-תודה,יש לי עוד שאלה-

עמוס
    19/09/2010

דר' דורי שלום,
    אני מבצע כל שנה את החיסון הרגיל נגד שפעת.מכיוון שפורסם כי השנה יכלול החיסון גם את נגיף שפעת החזירים,והיות וכבר חוסנתי בזמנו כנגד שפעת החזירים,האם אני יכול לקבל ללא חשש את החיסון של השנה כמו תמיד,או שיש סיכון מסוים של המצאות נגיף שפעת החזירים בחיסון המשולב? כלומר,חיסון כפול די צמוד בזמן כנגד שפעת החזירים.
    תורה,עמוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון

ד''ר אמיר דורי
    21/09/2010

הגיוני שמי שחלה בשפעת החזירים או חוסן כנגדה כבר לא יהיה צריך להתחסן שוב. אבל, אם ישנו השנה את מרכיב החיסון, יתכן ובכל זאת יהיה כדאי להתחסן.
    אין לי בינתיים תשובה חד משמעית בעיניין זה, אבל בקרוב יצאו הנחיות ברורות ומפורטות ואוכל לציין זאת כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו