לד"ר דורי, איך נשמרים מדלקת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר דורי, איך נשמרים מדלקת?
    ילתא
    17/09/2010

מאז אפריל אני סובלת מכאבים דמוי דלקת בדרכי השתן. הסתובבתי בין המומחים, רופא משפחה, גינקולוג, נפרולוגית, אורולוג, וכמובן הנוירולוגית.
    רק במקרה, בתחילת אוגוסט, נמצאה ציסטה (בשעת ביצוע הציסטוסקופיה), שלא ברור אם היא הסיבה לכאב, אבל הגינקולוגית המומחית החליטה לנתח ולהוציא אותה בהקדם, מחשש שהציסטה תהיה מודלקת, ותהווה סכנה ממשית.
    בתחילת אוגוסט היה לי חום, 37.5. רופא המשפחה והנוירולוגית שלחו אותי בדחיפות למיון. במיון לא מצאו דבר חדש, ואחרי שעתיים נשלחתי הביתה, כשהם מצטרפים להמלצה לנתח את הציסטה.
    ביום שלישי, השבוע, נותחתי (הרדמה אפידורלית), ובניתוח הופתעה המומחית לגלות שהציסטה מודלקת ומלאה מוגלה. קיבלתי אנטיביוטיקה, ואתמול שבתי הביתה.
    אני מאד-מאד מוטרדת.
    נראה שדוקא במצב החיסוני הקשה הזה, אני נטולת כלים.

איך אני אמורה לשמור על עצמי, כאשר מערכת החיסון המדוכאת כמעט אינה מעלה חום??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זיהום, לא רק דלקת

ד''ר אמיר דורי
    18/09/2010

הכאבים ותסמיני הדלקת בדרכי השתן שהיו לך נבעו ככול הנראה מהציסטה המזוהמת שנמצאה.
    למעשה ציסטה עם מוגלה הינה אבצס. זה יכול לקרות לכל אחד, גם למי שאינו מדוכא מבחינה חיסונית. לאבצס יש דופן די אטומה, כך שמערכת החיסון וגם אנטיביוטיקות אינם חודרים טוב דרכה, מה שמאפשר לאבצס להתפתח ללא מפריע. זה יכול להיות באיטיות. חום יכול לבוא לעיתים רק בשלבים מאוחרים, וזה כאמור גם באלה שאינם מדוכאים מבחינה חיסונית.
    טוב שנותחת ועברת ניקוז של זה, כיוון שבד"כ זה לא חולף ע"י טיפול תרופתי בלבד.

באופן כללי, כדי להימנע מזיהומים מומלץ לשמור על היגיינה ולבצע חיסונים כמקובל. הכוונה לחיסון נגד שפעת עונתית ושפעת חזירים. כמו-כן, מומלץ ביצוע חיסון מידי 5 שנים כנגד דלקת ריאות (פנוימווקס).
    במידה ומופיעים סימני זיהום: חום, צמרמורת, הפרשה מוגלתית או סימנים שעשויים להיות קשורים בזיהום: אודם/נפיחות/כאב מתמשך – יש לפנות לרופא המשפחה לברור.
    בחולה מיאסטניה, במיוחד אישה, רצויי מיד לבדוק את השתן כיוון ששם לעיתים תכופות מופיע זיהום.
    זיהום לעיתים קרובות מלווה בהחמרה בחולשה.
    הטיפול התרופתי בזיהום הינו בהתאם לממצאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשאלה לגביי האימורן

גלי
    28/09/2010

האם יש בעיה לעשות טיפולי לייזר להורדת שיער אם אני נוטלת אימורן כי הבנתי שכשנוטלים סטרואידים לא ניתן לבצע טיפול מסוג זה כך לפחות נאמר לי במכוניי הלייזר למינייהם.
    האם העובדה שאני נוטלת אימורן עלולה להקשות עליי להיכנס להריון??
    דבר אחרון לא קשור לאימורן- האם שפעת חולפת או סתם חום שנובע מצינון או כל דבר אחר עלולה לגרום להחמרה לא רק בתקופת המחלה אלא לאורך זמן זאת אומרת לדרדר את המיאסטניה??
    תודה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אימורן

ד''ר אמיר דורי
    28/09/2010

ראי הנ"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו